Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 02 жовтня 2023, 22:14
2474
0

48-річний Марк Вільямс виграв у Марка Селбі у фіналі 2023 British Open

На рахунку Вільямса тепер 25 перемог у рейтингових турнірах

| Оновлено 02 жовтня 2023, 22:14
2474
0
48-річний Марк Вільямс виграв у Марка Селбі у фіналі 2023 British Open
WST

Валлійський снукерист Марк Вільямс став другим за віком володарем рейтингового титулу, перемігши Марка Селбі з рахунком 10:7 у фіналі 2023 року British Open у Челтнемі.

У свої 48 років та 194 дні Вільямс випередив Джо Перрі та посів друге місце у списку найстаріших переможців рейтингових змагань. Перрі було 47 років, коли він виграв Welsh Open у 2022 році. Найбільш віковим гравцем, який виграв рейтинговий турнір, залишається Рей Ріардон, якому було 50 років, коли він виграв Professional Players Tournament у 1982 році.

Вільямс виграла British Open утретє. Попередня перемога була у 2021 році, коли він переміг Гері Вілсона у титульному матчі, а перша – у 1997 році після перемоги над Стівеном Хендрі у фіналі.

На рахунку Вільямса наразі 25 перемог у рейтингових турнірах. Більше виграли лише Стів Девіс (28), Джон Хіггінс (31), Стівен Хендрі (36) та Ронні О'Салліван (39).

Фінальний поєдинок 2023 British Open став п'ятим, коли англієць Селбі та валієць Вільямс зустрілися у фіналі. Вільямс виграв три із цих зустрічей, але поступається 12:13 у загальному заліку особистих зустрічей.

Денна сесія завершилася з перевагою Вільямса (5:3), причому Селбі по ходу програвав із рахунком 1:5.

Коли почалася фінальна сесія, чотириразовий чемпіон світу Селбі зробив брейк 112 у 9-му фреймі та скоротив відставання до одного фрейму. Потім гравці обмінялися перемогами у фреймах, і Вільямс виграв 12 партію і створив відрив у середині сесії - 7:5.

Вільямс узяв перший фрейм після перерви і збільшив перевагу до 8:5, але в цей момент Селбі виявив свої типові бойові якості і зробив камбек. 54-хвилинний 14-й фрейм був вкрай напруженим. Вільямс залишив арену на перерву в туалет, а коли повернувся, зіграв невдалий відіграш, що дозволило Селбі скоротити відставання до 6:8.

Далі був брейк 68 від Селбі, і рахунок став 7:8. У Марка був супершанс зрівняти рахунок, коли у 16-му фреймі він повів 56:0. Однак, не забивши жодної кулі протягом 39 хвилин, Вільямс поклав у лузу далекий червоний і набрав 69 за підхід, підійшовши на один крок до перемоги (9:7).

У 17-му фреймі Вільямсу потрібен був снукер, він його отримав та зробив підхід на 37 очок, вигравши матч на чорній кулі. Вільямс стиснув кулак на знак святкування.

Триразовий чемпіон світу Марк Вільямс розповів: «Просто змагатись із ним протягом двох сесій до 10 перемог на великому турнірі – це для мене неймовірно. У свої 48 років це одна з моїх найкращих перемог за всю кар'єру. Щиро кажучи, я не думаю, що хтось давав мені шанс перемогти його. Я весь день змагався з ним і переграв його у надійності гри, у відіграшах. Для мене це дуже добре, тому що він найкращий у світі у цій справі.

Я був задоволений 24 рейтинговими титулами. Якщо чесно, я не думав, що зможу перевершити цей показник. Тепер маю 25 титулів, і це неймовірне почуття. Можливо, я надто суворий до себе. Мабуть, я заслуговую на те, щоб трохи поплескати себе по спині. З огляду на все це, можливо, я трохи кращий, ніж оцінюю сам себе.

Я продовжуватиму доти, доки не зможу більше грати. Як довго я зможу триматись на цьому рівні, я не знаю. Я завжди хотів побачити, де я перебуватиму у свої 50 років. Через кілька місяців мені виповниться 49, тож це не за горами, і я щойно виграв турнір. Давайте просто насолодимось грою, поки я ще в дорозі».

Марк Селбі зазначив: «Марк Вільямс грав приголомшливо. Я не пам'ятаю, щоб він промахувався у довгих ударах. Деякі з куль, які він забивав, він виконував, коли був на вершині кар'єри. Сьогодні він повернув роки назад. Цього не мало бути. Я відчував, що боровся із цим весь день».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»
Футбол | 02 травня 2024, 16:13 0
Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»

Каньїсарес не очікував, що Лунін гратиме на такому рівні

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.