Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 жовтня 2023, 09:11
2732
1

ПОНОМАРЬОВ: «Вперше в моїй кар'єрі гравець з заміни оформив дубль»

Тренер львів'ян Віталій Пономарьов розповів, що допомогло його підопічним учора перевернути гру

| Оновлено 17 жовтня 2023, 09:11
2732
1
ПОНОМАРЬОВ: «Вперше в моїй кар'єрі гравець з заміни оформив дубль»
ФК Рух. Віталій Пономарьов

В поєдинку 9 туру чемпіонату УПЛ з футболу «Рух» в гостях завдав поразки «Кривбасу» (3:1), який у випадку перемоги міг стати лідером.

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер львів'ян Віталій Пономарьов розповів, що допомогло його підопічним учора в другому таймі добитися зламу:

– В моїй тренерській кар'єрі вже були випадки, коли гравці, що виходили на заміну, відзначалися забитими м'ячами, але, щоб оформлювали дубль, то вперше. Ось чому не можу не віддати належне Василю Рунічу за вчорашнє досягнення.

– В таких випадках кажуть, що тренер вгадав із заміною. Чи ви дотримуєтесь іншої точки зору?
– Це ж не лотерея, щоб вгадувати. За кожною заміною – скрупульозний аналіз доцільності виходу того чи іншого виконавця. А інколи такі рішення приймаються ще й в екстремальних ситуаціях.

– Тоді скажіть чому ви учора зупинили свій вибір саме на Василю Рунічу та Іллі Квасниці, які з'явилися на полі на 54-й хвилині за рахунку – 0:1?
– Це молоді футболісти й мабуть, їм ще не вистачає сил, аби 90 хвилин підтримувати ту високу динаміку, на яку я налаштовую своїх підопічних. Проте певний ігровий відрізок вони можуть демонструвати необхідну інтенсивність. Ось чому я попросив їх додати агресії і діяти не тільки на флангах, а своїми переміщеннями збивати з пантелику криворіжців. Хлопці виправдали сподівання. Згадайте, що Руніч зрівняв рахунок ударом з середини карного майданчика, а свій другий гол забив, зігравши на випередження, діючи на вістрі атаки. Шукав свій шанс по фронту наступу й Квасниця. Моя перевага, як тренера в тому, що в «Руху» є два практично рівні склади і я можу за допомогою продуманих ротацій підсилювати гру. В нас все на довірі, гравці знають, що я на них розраховую й це допомагає їм перебувати в тонусі.

– «Кривбас» чимось здивував?
– У вчорашньому протистоянні – ні. Господарі діяли за звичною схемою 4-3-3, були досить настирливі, проте нам вдавалося щільно зустрічати їх в середній зоні і завдяки надійній підстраховці нівелювати ефективність їхніх забігань на флангах. Ми також грали за традиційною для себе схемою 4-1-2-3, але оскільки з фізичними кондиціями проблем не було, то все робили трішки швидше і більш різноманітно. Цих вагомих аргументів вистачило, щоб схилити шальки терезів на свій бік і записати до свого активу вольову звитягу.

Раніше стало відомо, що два гравці «Руха» відновилися після травм.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
u6464u
Руніч красава .