Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 04 жовтня 2023, 14:19
6576
3

Іран – Україна. Прогноз та анонс на матч олімпійського відбору з волейболу

На старті турніру обидві збірні зазнали поразок

| Оновлено 04 жовтня 2023, 14:19
6576
3
Іран – Україна. Прогноз та анонс на матч олімпійського відбору з волейболу
CEV

Найближчої ночі з неділі на понеділок чоловіча національна збірна України з волейболу проведе свій другий матч в олімпійському відбірковому турнірі. У бразильському Ріо-де-Жанейро підопічні Угіса Крастіньша зустрінуться з командою Ірану. В першому турі обидві збірні програли, тому напевно прагнутимуть до того, щоб набрати тут перші очки.

Іран

Іранська волейбольна збірна протягом останніх кількох років постійно перебуває на видноті, граючи практично на всіх великих міжнародних турнірах. Так, починаючи з 2011 року, іранці чотири рази вигравали чемпіонат Азії, у 2014 році посіли 4 місце у Світовій лізі та 6 місце на чемпіонаті світу, а через два роки були п'ятими на Олімпійських іграх, які, до речі, проходили у Ріо-де-Жанейро.

Нинішнього року Іран знову грав у фіналі чемпіонату Азії, що проводив у себе вдома і де поступився Японії. Також іранська збірна виступала у Лізі націй, проте тут зуміла здобути лише дві перемоги у 12 матчах (над Китаєм та Німеччиною) і посіла 14 місце. Натомість втретє поспіль перемогла на Азіатських іграх, обігравши у фіналі Китай 3:1.

На даний момент у світовому рейтингу Міжнародної федерації волейболу Іран знаходиться на 11-й позиції, а провідні гравці цієї збірної успішно виступають у найсильніших клубах Європи. У стартовому матчі олімпійського відбору збірна Ірану програла Німеччині 1:3, а більше за інших очки у іранців набрав догравальник Амірхоссейн Есфандіар (11).

Україна

І наші волейболісти розпочали відбір на Олімпіаду 2024 року з поразки. Але на відміну від Ірану, який чинив серйозний опір Німеччині, підопічні Угіса Крастіньша явно виявилися слабшими за збірну Куби 0:3. Причому, справа навіть не в самому рахунку, а за грою було видно, що за багатьма показниками ми поступалися суперникам.

Так, українці вдало поставили блок лише двічі, тоді як кубинці їх зробили 11. А ще Куба мала 8 подач навиліт проти одного українського ейсу. Та й загалом, якщо порахувати, то наша команда набрала на 22 очки менше, ніж суперники. І це лише за три партії.

На жаль, не підсилили гру збірної України й заміни, які головний тренер проводив у ході матчу. Приміром, Тимофій Полуян, який вийшов замість Олега Плотницького в третій партії, зумів набрати в цьому сеті всього одне очко, а за весь матч лише 3. Не без помилок діяли обидва ліберо Олександр Бойко та Дмитро Канаєв. Не вдалася гра і у наших зв'язуючих Юрія Синиці та Сергія Євстратова. Одним словом, особливо виділити в минулій зустрічі у нас немає кого, тому дуже хотілося б побачити в матчі з Іраном зовсім іншу гру від українських волейболістів.

Статистика матчів

З Іраном збірна України в офіційних матчах раніше не зустрічалася. Натомість перед чемпіонатом світу 2022 року у Польщі ці команди провели контрольний матч, у якому успіх був на боці підопічних Угіса Крастіньша 3:1. Тоді у нашій збірній відзначилися Олег Плотницький (22 очки) та Василь Тупчий (19).

Прогноз на протистояння:

Суперник сильний, у чому сумніватися не доводиться. Але й українська збірна цілком спроможна провести гру на найвищому для себе рівні. Віримо у нашу команду та побажаємо їй перемоги. Наш прогноз – 3:2 на користь України.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

2 жовтня, понеділок

Іран – Україна
Ріо-де-Жанейро (Бразилія). 02:30
ТБ-трансляція на Суспільне спорт
ІРАН - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 2:3
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Польща та Бразилія мають максимальний результат у жіночій Лізі націй
Волейбол | 19 травня 2024, 13:10 0
Польща та Бразилія мають максимальний результат у жіночій Лізі націй

Обидві збірні здобули по три перемоги, причому польські волейболістки не програли жодній партії

Промоутер Ф’юрі прокоментував слова Тайсона, що Усик виграв бій через війну
Бокс | 20 травня 2024, 16:17 12
Промоутер Ф’юрі прокоментував слова Тайсона, що Усик виграв бій через війну

Френк Воррен розповів, що у його клієнта біполярний розлад

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mr Voevudskiy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Пінгвін Антарктичний
Іран точно такий самий союзник РФ як Білорусь. Чому відношення до них інше?
Kamon
Украина должна выиграть 3-1