Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 02 жовтня 2023, 10:25
16748
4

Без шансів. Збірна України програла Кубі в олімпійському відборі

Наша команда поступилася суперникам у трьох сетах

| Оновлено 02 жовтня 2023, 10:25
16748
4
Без шансів. Збірна України програла Кубі в олімпійському відборі
volleyballworld.com

Україна програла Кубі у стартовому матчі відбору на Олімпіаду-2024. На жаль, наші волейболісти зазнали поразки у трьох сетах.

У Ріо-де-Жанейро стартував олімпійський відбірковий турнір із волейболу серед чоловіків. У групі А виступають 8 команд, які розпочали боротьбу за дві путівки на Ігри до Парижа 2024 року. Серед них і збірна України.

У стартовому поєдинку суперниками українців стали волейболісти Куби, які у світовому рейтингу на даний момент перебувають на 12 місці, випереджаючи підопічних Угіса Крастіньша на три позиції. Але на офіційному рівні ці команди ще жодного разу не зустрічалися одна з одною.

Майже вдразу після початку першого сету кубинці організували відрив і надалі лише нарощували свою перевагу. «Синьо-жовті» не змогли впоратися з потужними атаками та подачами суперників (у першій партії лише один вдалий наш блок) і кубинські волейболісти виграли з рахунком 25:16.

Другий сет проходив за схожим сценарієм. Збірна Куби повела з рахунком 3:0 і впевнено утримувала перевагу. І знов українці нічого не могли зробити з подачами опонентів, а наш блок не приносив результату. Не йшла гра і у наших лідерів – Плотницького, Тупчія, Ковальова. В результаті другу партію кубинці взяли з рахунком 25:19

І третій сет пройшов за повного домінування кубинців. Угіс Крастінш пішов ва-банк, замінивши Плотницького на Полуяна. Але впоратися з суперниками, які спіймали кураж, українці не змогли: 25:18 і волейболісти Куби впевнено перемогли у матчі 3:0.

Збірна України виступала у такому складі: Юрій Семенюк (набрав 6 очок), Юрій Синиця (1), Олег Плотницький (5), Владислав Щуров (3), Василь Тупчий (11), Ілля Ковальов (3), Олександр Бойко (ліберо) - стартовий. На заміну виходили: Сергій Євстратов (1), Тимофій Полуян (3), Віталій Кучер (1), Дмитро Канаєв (ліберо).

Відбірковий турнір до Олімпіади-2024 з волейболу. Чоловіки
Ріо-де-Жанейро (Бразилія). 1 жовтня
Куба – Україна

3:0 (25:16, 25:19, 25:18)

КУБА – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Свій наступний матч українці проведуть в ніч із неділі на понеділок вже 2 жовтня. О 02.30 за київським часом вони розпочнуть свій поєдинок із збірною Ірану.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(97)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Первый Среди Равных
По ходу все навіть гірше, ніж я думав
u6464u
ужас , не думав що так розгромлять, благо не дивився ніч дарма не перевів , невже наші такі слабкі .
SportsMan
Это наши сегодня гораздо хуже своих возможностей играли, или европейские сборные тоже слабоваты? Матчи на Евро длились по два часа, а сегодня наши продули за час с небольшим.
И ещё такой момент. Если верить Википедии, средний рост сборных Украины и Кубы приблизительно одинаковый, но лично у меня почему-то складывалось ощущение, что кубинцы  все за два метра, а наши против них какие-то маленькие. Ну, разве что за исключением Семенюка и Щурова, само собой.
Stanislav Matusevych
Те, про що я казав. Добре, хоч спав, не дивився.