Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 жовтня 2023, 12:23
17250
15

Йожеф САБО: «Одним рішенням зруйнували і Шахтар, і Зорю»

Колишній тренер збірної України – про перехід Патріка ван Леувена в донецький клуб

| Оновлено 01 жовтня 2023, 12:23
17250
15
Йожеф САБО: «Одним рішенням зруйнували і Шахтар, і Зорю»
ФК Шахтар Донецьк

Колишній тренер збірної України Йожеф Сабо поділився думкою про проблеми Патріка ван Леувена в «Шахтарі».

- Йожефе Йожефовичу, що відбувається з ван Леувеном у «Шахтарі», чому нічого не виходить?
- Це катастрофа! Там не тільки у ван Леувені проблема. Здається, що гравці в «Шахтарі» злетіли і зазналися, вважаючи, що вони кращі за всіх в Україні.

Після того як «пішли» Йовічевіча у «Шахтар» не виходить нічого. Ван Леувен нічого не може зробити. Виходить так, що одним рішенням зруйнували і «Шахтар», і Зорю, тому що луганську команду після відходу нідерландця теж лихоманить.

- Які ви ще бачите проблеми в «Шахтарі«?
- Взяли багато нових гравців, які ще не влилися в команду. Можливо, ван Леувен дає великі навантаження, що гравці просто ніякі. У захисті взагалі жах. Підписали гравців з ім'ям, але вікових, це Чигринський і Ракицький, які втратили швидкість. І Степаненко вже у віці, а заміни йому немає.

Також у «Шахтар» немає центрального нападника, який постійно навантажує захисників і весь час відкривається. Сікан не тягне, він слабенький.

- Але більшість цих футболістів за Йовічевіча досягали результату: стали чемпіонами УПЛ, гідно виступили в єврокубках, а за ван Леувена цього немає. Чому?
- Я бачу, що за нідерландця у «Шахтарі» немає ігрової дисципліни. Буває, що суперник атакує, а гравці донецької команди просто стоять і дивляться. Ну що це таке?! Подивіться на Циганкова в «Жироні», не рахуючи вчорашнього матчу з «Реалом». Його навчили і атакувати, і захищатися. У «Динамо» він такого не робив. А в «Шахтарі» так ніхто не грає – футболісти стоять і дивляться, як противник атакує.

Крім цього, ван Леувен міг посадити гравців великими навантаженнями. Ми з Лобановським постійно розбирали цей аспект, якщо гравців загнали великими навантаженнями, то їх треба вміти витягувати, а нідерландець, мабуть, цього не може.

Оцініть матеріал
(133)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Тот редкий случай, когда я с ежиком вполне согласен. И добавлю: теперь аппетиты лохметовские направлены на Вернидуба и под угрозой теперь Кривбасс. Неправда ли, очень хорошая тактика развалин "восточной Барселоны" забирать тренера у конкурентов, заодно их разваливая? Так был вытащен из Днепра-1 Йовичевич, потом из Зари Лоувен, теперь Вернидуба схватить и убить Кривбасс (заодно)? Очень надеюсь, что Вернидуб на такую гнилую комбинацию не согласится...
andre_lui
Від добра добра не шукають. І це правда, дивно звичайно було, що Йовічевіча, який відразу дав результат (а насправді минулий сезон не обовязково повинен був бути таким, тобто заслуга хорвата величезна) "попросили" за 1-7 від Фейеноорда. Максималізм це добре, але адекватність ще краще. Ситуація не та в Шахтаря сьогодні, немає ні бразильців ні тренерів рівня Луческу. Фонсеки, Каштру, Де Дзербі (хоча останній вчора трохи не дотягнув до 1-7, так що звільняти? буде не зовсім розумно). Взяли Ван Леувена і очікують більшого ніж від Йовічевіча і відразу. З якого це дива? Як правило мінімум сезон ставлять гру, а вже на другий можна щось очікувати. Рамоса в Дніпрі всі памятають, Вернидуб з Кривбасом у цьому сезоні тощо. Коли щось змінюєш потрібно розуміти, що може бути не лише краще, а і гірше. А на сьогоднішній день в УПЛ за складом немає дуже великої різниці між клубами. І таких результатів як учора можна очікувати досить часто і не лише за участю Шахтаря.
Перець
Чемодани вже спаковані
Alexx
Он не хочеи сказать правду что если бы павелко не закрыли то и не было бы столько удалений и никто бы не ставил пеналя как вчера и потихоньку бы вытащили шахтер на первое место .Нужно чтобы игроки администрация болельщики шахтера вышли на митинг под сизо и скандировали Сврбрду Павелко политзаключенному борцу за права людини 
Swed
Так и есть.  Уход Шарана из Александрии тоже никаких весёлых результатов не принёс.  А вот Руху и Черноморцу повезло.
Дані Рохас
Сабо базует
Maks Maks
Розвалинами шахтьора задоволений