Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 30 вересня 2023, 02:31
1785
0

Томислав РОГИЧ: «Такої швидкості, як у Фесюка, я ще не бачив»

Колишній тренер воротарів «Шахтаря» Томислав Рогич – українського воротаря «Хайдука» Давида Фесюка.

| Оновлено 30 вересня 2023, 02:31
1785
0
Томислав РОГИЧ: «Такої швидкості, як у Фесюка, я ще не бачив»

Колишній тренер воротарів «Шахтаря» Томислав Рогич поділився зі Sport.ua думками щодо українського воротаря хорватського «Хайдука» Давида Фесюка.

– Зараз у системі «Хайдука» є український воротар Давид Фесюк. Як його справи?

– Це наш основний воротар юнацької команди. Ми його запрошуємо до тренувань із першою командою. Давиду тільки 18 років. Для воротаря це зовсім юний вік. У нього все попереду. Потрібно тільки працювати над собою далі. Я задоволений його роботою та ставленням до футболу. Його більше нічого у житті не цікавить, окрім кар'єри футболіста.

У нас у команді різні воротарі. Ловро Калинич та Іван Лукіч – вже досвідчені воротарі. Давид ще дуже молодий та тільки починає своє становлення. Тут методи роботи тренера мають відрізнятися. Одні вже сформовані, готові грати на високому рівні та потребують тільки вдосконалення та стабільності, а Давиду потрібно пройти всі щаблі становлення. Українець має хороші якості, добре працює. Потрібна стабільна практика та досвід дорослого футболу. Можливо, це буде нижча ліга. Я розумію, що всім хочеться грати якомога швидше. Але потрібно мати терпіння та багато працювати.

– Є перспективи у Давида вирости у першого воротаря «Хайдука»?

– Так. Такої швидкості я ще не бачив. Фесюк не має антропометрії Тібо Куртуа чи Ловро Калинича, які під 2 метри зростом. Тому у нього добре розвинені швидкісні якості. Швидкість – топ, але потрібно бути спокійним. Працювати над спокоєм, холоднокровністю.

– В нас пишуть, що Давидом цікавляться іноземні клуби. Йому варто формуватися у Хорватії чи їхати у сильніший чемпіонат?

– Кожним шансом потрібно користуватися. Головне, щоб тут не було психологічних проблем, що не прийняв ту чи іншу пропозицію, чи не відпустили до сильнішого клубу. Тоді концентруватися на футболі важче. Жодних образ. У нього має бути мотивація дуже велика. Українці сильні характером, тому сподіваюся, що ніяких проблем не буде.

– Фесюк грає за збірну України свого віку. Важливий фактор міжнародних матчів для клубу та чи слідкують за цими виступами?

– Це дуже важливо. Це не тільки честь, але й можливість себе проявити та капіталовкладення. Ми намагаємось слідкувати за всіма молодими футболістами, які їдуть не тільки до національних, але й юнацьких команд своїх країн. Дуже раді, що Фесюк отримав виклик у свою юнацьку команду на турнір в Корею. Будемо слідкувати за його виступами там.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Проводити чи ні? Що робити з матчем за Суперкубок України
Футбол | 02 травня 2024, 14:36 21
Проводити чи ні? Що робити з матчем за Суперкубок України

З 2022 року трофей не розігрувався, але чи варто до нього повертатися зараз?

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.