Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 28 вересня 2023, 18:03
1953
14

Норвегія приєдналася до бойкоту через допуск російських юнацьких команд

Восьма країна підтримала Україну

| Оновлено 28 вересня 2023, 18:03
1953
14
Норвегія приєдналася до бойкоту через допуск російських юнацьких команд
NFF

Федерація футболу Норвегії (NFF) висловила незгоду з рішенням УЄФА знову допустити юнацькі збірні росії (до 17 років) до участі в міжнародних змаганнях.

«Ми не знали, що це питання буде вирішуватися УЄФА, і повинні були очікувати від УЄФА більш ефективного ведення справ у такому важливому питанні. Ми дотримуємося своєї позиції, згідно з якою норвезькі команди не повинні грати проти російських, поки триває війна. Це позиція, в якій весь норвезький спорт солідарний з Україною, і яка також має розглядатися як частина санкцій, навколо яких об'єдналася Європа, як влада, так і бізнес і спорт», – заявив Лісе Клавесс, президент NFF.

У вівторок Виконавчий комітет УЄФА ухвалив рішення про зарахування збірної росії з футболу серед юнаків до 17 років до числа учасників змагань УЄФА. У своєму обґрунтуванні УЄФА вказав, що діти, які не досягли 18-річного віку, не повинні піддаватися санкціям за військові дії своєї країни, а також послався на статтю 38 Конвенції ООН про права дитини.

«У принципі, ми підтримуємо позицію, згідно з якою діти не повинні бути відсторонені від участі у футболі або на інших аренах через дії дорослих і влади. Це міркування має бути і має бути дуже сильним, незалежно від ситуації. Футбол має об'єднувати, а не роз'єднувати.

Проте ми вважаємо, що в цій екстраординарній ситуації занадто складно відокремити футбол збірної від російської держави і необхідності режиму використовувати футбол вищого рівня в рамках своєї пропаганди, і що недоцільно робити такий відступ зараз, не ґрунтуючись на ретельнішому залученні й вивченні того, як міркування нейтралітету й солідарності будуть забезпечені таким рішенням. Ми повинні очікувати від УЄФА більш ефективного ведення справ з такого важливого і фундаментального питання», – підсумувала Клавесс.

«NFF веде прямий діалог з УЄФА, а також із нашими скандинавськими та європейськими колегами з цього питання, щоб відстоювати свою точку зору», – сказано на сайті організації.

Раніше про небажання грати проти футболістів країни-терориста заявили Україна, Англія, Швеція, Данія, Польща, Латвія, Фінляндія і Литва.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі
Хокей | 03 травня 2024, 21:47 39
ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Англия, Польша, Дания, Финляндия, Швеция, Норвегия, Латвия, Литва. Я насчитал уже ВОСЕМЬ сборных. Мафия ФА во главе с  Чеферином НЕ СМОЖЕТ просто составить отборочную группу с участием болотной сборной. Газпром В ОЧЕРЕДНОЙ РАЗ зря бабло на взятки потратил
adidas777
Тільки разом можна перемогти!!! 
Як рашу, так і всі корумповані організації типу УЄФА 
Спасибі братні народи за єдність!!!
Андрей Залищук
чудово, молодці вікінги, хто наступний?...
-PhoeniX-
Чеферину пора сменить должность с президента уефа на президента рфс
Istm
от молодці. Повага усім, іншим побажання наслідувати.
Alexx
Уєфа с чифериным живут за русские кровавые деньги .Был бы порядочный рукоыодитель а не чиферин такой бы и мысли не возникло как юниоров допустить 
luceorius
 Очікуємо на Естонію, Фінляндію, Словаччину, Нідерланди...
Alexx
россия выгонят завтра максимум послезавтра.Ни одна страна не будет играть с террористами и убийцами даже если это юниоры .гдето 28 й или 30 й год может разбанят когда орки уже полностью одичают 
vovei
Нельзя этого делать.Чемпионом будет рассия.