Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
493
0

Юрай САНІТРА: «IBU нам дуже допомагає, вони на нашому боці»

Тренер збірної України – про підготовку до нового сезону

Юрай САНІТРА: «IBU нам дуже допомагає, вони на нашому боці»
Суспільне Спорт. Юрай Санітра

Головний тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра в інтерв'ю Sport.ua розповів про те, як проходить підготовка команди до сезону під час війни в країні:

– На даний момент, чи всім забезпечена команда з огляду на війну в країні та складну ситуацію з фінансуванням в Україні?
– З урахуванням нелегкої ситуації в країні, наше забезпечення дозволяє реалізувати тренувальний процес. Федерація забезпечує і матеріальну, і технічну складову команди. Міністерство молоді та спорту в рамках своїх можливостей робить все, щоб ми також були всім забезпечені, тому що є багато питань щодо організації, виїздів. Ці люди багато роблять, я це бачу. Дякую їм, що до цього часу не було жодних проблем із організацією та забезпеченням наших зборів і в Україні, і за кордоном.

Зрозуміло, що ми не можемо зрівнятися з іншими командами, які готуються без стресу, без напруження, яке відчувають спортсмени та тренери під час перебування між зборами, коли повертаються назад до України. Це важливий момент, який я помічаю як тренер: після збору, перебуваючи вдома, спортсменам важко щось планувати та реально виконувати.

– Чи допомагає IBU матеріально?
– IBU нам дуже допомагає у забезпеченні цього літнього періоду. Вже Федерація біатлону може сказати, у якій саме якості та кількості. Але ми відчуваємо, що Міжнародна Федерація на нашому боці, і вони розуміють складну ситуацію.

До того ж, багато національних Федерацій нам допомагає – і Федерація біатлону Німеччини, і італійський центр у Пассо-Лаваце, і центр в Австрії, куди ми їздили на тренувальний збір. Нам завжди зроблять такі умови, щоб для нас не була великою фінансова сума.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.