Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 27 вересня 2023, 16:41
7888
22

Чеферін знову пробив дно, або Диявол криється в дрібницях

Валерій Василенко – про дивне рішення відомства Александера Чеферіна щодо росіян

| Оновлено 27 вересня 2023, 16:41
7888
22
Чеферін знову пробив дно, або Диявол криється в дрібницях
uefa.com. Александер Чеферін

Позу, в якій застиг Європейський футбольний Союз між Росією і цивілізованим світом, уже не можна назвати шпагатом. Останнє за рахунком рішення УЄФА наочно доводить, що ця позиція перетворилася на одну з позицій Камасутри.

26 вересня виконком УЄФА ухвалив рішення повернути до міжнародних змагань усі російські збірні до 17 років – і чоловічі, і жіночі. Причому повертають юніорів навіть у ті турніри, де вже було проведено жеребкування. Тобто робиться все заднім числом, змінюючи правила гри по ходу самої гри.

Єдине в цьому випадку обмеження – молоді рашисти мають виступати на нейтральному полі та без використання свого гімну та прапора.

Незважаючи на вже звичну для їхнього спорту обмежувальну «кастрацію», ця подія була сприйнята на болотах як однозначна перемога. Як перший серйозний крок до подальшого повернення та легітимізації всього їхнього футболу.

Хоч як це сумно усвідомлювати, але частка правди в подібних твердженнях є.

Цього ж дня, коли УЄФА розродився своїм вердиктом, російська суддівська бригада відпрацювала на матчі жіночої Ліги націй між Вірменією та Казахстаном.

Схоже, керівництво європейського футболу (не кажучи вже про ФІФА) щодо російського футбольного союзу вибрало відому на «одній шостій земної суші» тактику «крок уперед – два кроки назад».

У глобальному плані УЄФА поки що проти участі російських дорослих збірних та клубів у змаганнях під егідою організації. Але в менших, менш помітних питаннях Європейський футбольний Союз явно не проти.

Більш того, товариші зі штаб-квартири, розташованої в Ньйоні, дуже вміло використовують принципи маскування частковостей в цілому. Нещодавно президент УЄФА Чеферін вкотре заявив, що до кінця війни рашистам нема чого сподіватися на повернення в лоно континентального футболу. Цим своїм «одкровенням» Александер дав свого роду заспокійливу пігулку всім нам. Мовляв, дивіться, я за вас.

Але диявол, як відомо, криється в дрібницях. УЄФА, звичайно ж, і надалі заборонятиме росіянам грати в єврокубках чи на Євро, але маленькі кроки на подолання свого ж бану уєфівці теж надаватимуть московитам.

Повернення рашистських юнацьких збірних, суддівських бригад, спонсорів – це лише початок. Втомлена від війни західноєвропейська футбольна (та й не тільки) публіка вже не так гостро і різко сіпається з приводу та без приводу. Окрім англійців – дай їм Бог здоров'я.

Майже колективний Захід проковтнув малесеньку наживку від УЄФА. Значить, трохи згодом можна згодувати йому більшу наживку: наприклад, розблокувати весь жіночий рашистський футбол. Або допустити до єврокубкових змагань російських арбітрів.

І я не здивуюся, якщо колективний Захід, який ще більше втомиться, і на це махне рукою. А Чеферін, який навчився філігранно проскакувати між двома краплями, і далі вправлятиметься в майстерності словесної еквілібристики. В чому в чому, але в цьому атракціоні словенець справді сильний.

«Забороняючи дітям брати участь у наших змаганнях, ми не тільки не визнаємо та не підтримуємо фундаментальне право на їхній глобальний розвиток, а й безпосередньо дискримінуємо їх». І ще одна цитата Чеферіна: «Надаючи їм (дітям) можливість грати та змагатися з однолітками з усієї Європи, ми інвестуємо у світле майбутнє, і в покоління, яке, як ми сподіваємось, стане більш здатним та яскравим».

Зізнаюся, я від цих слів головного футбольного функціонера Європи випав у осад. Ці слова мене прибили до землі, мов асфальтоукладач. Був би зараз живий Геббельс, він би аплодував стоячи.

Це ж який треба мати запас цинізму і лицемірства, щоб говорити про «дискримінацію» кацапських путін-югендів та «інвестування» в їхнє світле майбутнє.

А що, кацапське світле майбутнє можна будувати на смертях українських дітей? А що, розбиті футбольні арени Чернігова та Маріуполя не дають підстав для УЄФА інвестувати в українське футбольне завтра? А що, є гарантія, що допущені до змагань 17-річні кацапські бугаї через рік не візьмуть зброю і не підуть захищати «народ Донбасу»? Зрештою, цих 17-річних тік-токерів цілком може тренувати такий собі андрій юрійович соломатін, який відкрито закликає вбивати українців.

***

Від цієї несправедливості – тотальної, показової, неприкритої – можна запросто задихнутися. Брехня Чеферіна настільки очевидна, що її навіть не хочеться спростовувати, адже апріорі здається , що Істина має неодмінно бути вищою. І мусить перемогти.

Але в тому й річ, що «чим більша неправда, тим простіше в неї повірити» – тінь Геббельса знову скромно кланяється в кутку.

Боляче дуже, правда. Втративши залишки здорового глузду, бензоколонка зі своїми смердючими нафтодоларами, незважаючи на бани і заборони, все одно знаходить щілини і вилазить на світло, випорожнюючись і зубоскалячи при цьому.

Боляче ще й від того, що ми самі не можемо гідно протистояти абсолютному злу практично скрізь за межами поля бою. УАФ щодо ганебного рішення УЄФА відреагувала оперативною нотою протесту, в якій «рішуче засуджує». Але який з цього «осуду» толк?

Голова українського футболу який місяць перебуває за ґратами. Його вплив, його авторитет в Україні зведено практично до нуля. Що вже тоді говорити про його гіпотетичний вплив у Європі, хоча він є чинним членом виконкому УЄФА.

Якщо Павелко справді казнокрад та корупціонер, приберіть його із вітчизняного футболу. І поставте того, хто дійсно захищатиме наш багатостраждальний «вид спорту номер один». А якщо не винен – нехай дзвонить у всі дзвони, нехай створює дієву антиросійську футбольну коаліцію, закликаючи залишити мокре місце від так званого кацапського футболу.

В іншому випадку, тобто при існуючому стані речей, ми виглядаємо смішними, обмеженими та маргінальними. Явно не здатними на рішучий крок. Хіба що на «рішуче засудження».

З такою позицією перемогти практично неможливо.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Поддерживаю полностью автора статьи. Все так. Но от этого не легче...
-PhoeniX-
Вот что мне. А полтора года почему запрещали маленьким московитам играть в международный футбол, почему их судьи были отстранены? Для чего нужна была эта полуторагодичная пауза в "инвестировании в светлое будущее" ? 19 месяцев их не "дискредитировали", и не "лишали фунадментального права на фундаментальное развитие"? Что поменялось за это время?
coba777
Що павелко, що чеферін одного поля ягоди. Уся ця футбольна "знать" прогнила наскрізь. Потрібні термінові зміни інакше корупція просто з'їсть футбол, як спорт. 
ALKOSruLKA
Значить, на думку корумпованого єврочинуші, українських дітей можна вбивати, гвалтувати, викрадати... а от лаптеногих дітей, батьки яких вчиняють ці злочини, потрібно лілеяти...
Barsa
УЕФА кончені,як вони не доставили шеврони для Зорі .УЕФА ігнорять українські клуби і підтримують рос вбивць
AleksDnipro
Шановна адміністрація. Настав час діяти і відправити в бан ще одного тугуватого ватника під ніком "Xvalenok3". Цей представник рашистського розливу вже багато років на цьому сайті розповсюджує полеміку рашистів.
Юра Шопов
Автор не понимает, что уже давно существует глобальная системма отношений, и она сейчас приувалирует, она и раньше была такая, и имела место, а сейчас и подавно, крен пошло в это сторону, и какя то справедливость бывает только в сказках, а в реальной жизни, её не существует
mastorent
деньжат хочет гнида подлая. ну а чего. у нас что, федерация какая-то имеется, чтоб воздух сотрясти и пропистона вставить? у нас главарь опг уаф сидит под судом за растрату, а подельнички воняют в судах и норовят патрона на поруки забрать (тут же вспоминаем беню и его шоблу с 1+1).
Віктор Коробка
Ну шо, чиферін, як тобі протистояння уєфа - европа? Чи заради мокшанського бабла готовий на усе?
zelc006
вони усі там під чафіром ...
Выталкиватель парашутистов
Как проговорился один из футбольных журналистов расеи, Чеферин более полугода уговаривал Газпром  не прекращать спонсорство УЕФА ( а это, на всякий случай - 500 лимонов  вечно зеленых), Как видим, переговоры завершились успешно, но и это далеко не все уступки, я так предполагаю. Как мы должны действовать в такой ситуации, чтобы максимально привлечь внимание к этому беспределу? Первое. Шахтер и Заря снимаются с еврокубков, сборная поступает аналогично с отборочными соревнованиями, все равно нам ничего не светит в ЛЧ и ЛЕ, сборной - тем более, давайте честно признаемся в этом. Мы ничего не теряем, но приобрести может очень много, если не ВСЕ.  Дисквалифицировать наши клубы и сборную УЕФА не решиться, это 100%. Второе. Потребовать от УЕФА огласить результаты, поименные, кто и как из членов Исполкома голосовал за такое драконовское решение (есть большое подозрение, что павелка онлайн тоже голосовал за расею). И последнее. То, что Зеленский взял к себе советником Андрюшу ( интересно, какие он советы ему будет давать- на какую команду ставить в тотализатре, что-ли?), говорит о многом. Шевченка будут продавливать вместо павелки, 100%... Но тогда наш футбол загнется окончательно. На данный момент нужен кризисный менеджер, который вытянет наш футбол из глубокого неуправляемого штопора, а Андрюша явно не подходит на эту роль, 100000%...
Volodya
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Xvalenok03
Давно пора признать, что от войны есть одна только жертва - это Украина.
Всем остальным либо она выгодна, либо пофиг.
Пока с этой точки зрения наши власти не станут весть международную политику ничего не изменится. А кому там вести? Чиновников много, а патриотов единицы. Если они есть.
Да и ситуация с павелко действительно двусмысленная. Согласен с автором.
Милан Милан
Павелка посадить, Шевченко назначить главой ФФУ. Шева им покажет!