Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 25 вересня 2023, 23:16
14202
3

Довбик забиває, Забарний, Миколенко, Циганков привозять, Мудрик створює

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 25 вересня 2023, 23:16
14202
3
Довбик забиває, Забарний, Миколенко, Циганков привозять, Мудрик створює
Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Довбик

На вихідних пройшов тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Гол та асист Довбика

«Жирона» вдома перемогла «Мальорку» – 5:3.

Гості швидко реалізували пенальті, але потім пропустити 5 м'ячів поспіль. Тільки наприкінці матчу «Мальорка» забила два голи та змогла врятуватися від розгрому.

Віктор Циганков вийшов у стартовому складі господарів та зіграв 60 хвилин. Гравець збірної України провів не найкращий матч та отримав від статистичних порталів низькі оцінки.

На перших хвилинах гри Циганков «привіз» пенальті. Після подачі кутового Віктор зіграв рукою у своєму штрафному майданчику. Циганков не розрахував траєкторію м'яча та йому не вистачило навичок гри головою. Намагався малювати пенальті у штрафному майданчику суперника, але арбітр не повірив.

У матчі проти «Мальорки» інші гравці «Жирони» грали першу скрипку в атаці. Бразилець Савіо своєю активністю та індивідуальною майстерністю перевів Циганкова у тінь. Можливо, причина невиразної гри Циганкова криється у тому, що він не зміг відійти психологічно після заробленого пенальті.

Артем Довбик у другому матчі поспіль вийшов у стартовому складі та був замінений на початку другого тайму. В активі форварда збірної України реалізований пенальті та гольова передача.

На початку матчу після невдалої скидки захисника «Мальорки» головою Артем з близької відстані не зміг переграти воротаря гостей. У випадку із першим голом «Жирони» Довбик та Дейлі Блінд нав'язали боротьбу захисникам «Мальорки» після стандарту, м'яч відскочив до Давіда Сілви, який влучно пробив. Українець взяв участь в атаці, коли господарі заробили пенальті. Сам Артем реалізував бездоганно одинадцятиметровий. У другому тайму зіграв у стіночку із Савіо. Бразилець легко реалізував вихід на ворота суперників.

«Жирона» ділить 1-2 місця із «Барселоною» на чолі Ла Ліги.

Маліновський зіграв лічені хвилини

«Дженоа» в гостях програв «Лечче» – 0:1.

Єдиний м'яч у зустрічі був забитий Ремі Уденом на 83-й хвилині гри. «Грифони» майже годину провели у меншості після вилучення Арона Марті.

Руслан Маліновський залишився у запасі. Український півзахисник з'явився на полі у самісінькому кінці основного часу. Наставник «Дженоа» Альберто Джилардіно прагнув врятувати матч, тому випустив Руслана. Часу було дуже мало, щоб щось змінити. Маліновський не встиг себе проявити.

«Дженоа» із 4 очками перебуває на 16-му місці в Серії А.

Миколенко допоміг Евертону здобути першу перемогу

«Евертон» в гостях переміг «Брентфорд» – 3:1.

У першому таймі команди обмінялися забитими голами. Після перерви «іриски» забивали двічі.

Віталій Миколенко у другому поспіль матчі виходить у стартовому складі. Український лівий захисник провів весь матч. Вже на початку гри Віталій взяв участь у гольовій атаці, коли не дозволив господарям перейти у контратаку. Друга поспіль подача у штрафний «Брентфорда» завершилася голом Абдулає Дукуре. Потім навіть міг забити. Рикошет від захисника господарів залишив Миколенка одного з м'ячем у штрафному майданчику суперника, але українському захиснику не вистачило вправності нападника, щоб забити зі зручної позиції. Марк Флеккен спокійно спіймав м'яч.

Пропущений м'яч Джорданом Пікфордом багато в чому на совісті Миколенка. Віталій програв верхову боротьбу, після чого господарі змогли провести швидку атаку та отримали вільну зону. Українець намагався врятувати ситуацію відчайдушним підкатом, але Матіас Єнсен не залишив шансів «Евертону». Забитий гол прийшов з прямої зони відповідальності українця. Під кінець тайму ще один момент прийшов із позиції Миколенка, який тільки дивом не завершився другим голом «Брентфорда».

У другому таймі колишній динамівець зіграв більш надійно в обороні та не ходив в атаку.

Єгор Ярмолюк просидів весь матч на лаві запасних «Брентфорда».

«Евертон» має у своєму активі 4 очки та піднявся на 15-те місце у таблиці.

Мудрик не допоміг Челсі

Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Мудрик

«Челсі» вдома мінімально поступився «Астон Віллі» – 0:1.

Єдиний гол у матчі забив Оллі Воткінс в середині другого тайму.

Михайло Мудрик вийшов у стартовому складі «Челсі» та відіграв годину ігрового часу. Після чого поступився місцем на полі Бену Чілвеллу. Захисник «синіх» Мало Гюсто отримав пряму червону картку. Тому Маурісіо Почеттіно потрібно було перебудовуватися. Він зняв з гри саме Мудрика.

Михайло створив головний момент для «Челсі» у матчі. Мудрик розрізав оборону «Астон Вілли» пасом, але Ніколас Джексон не зміг реалізувати чистий вихід на воротаря суперника.

Якось звинувачувати Мудрика буде неправильно. Весь «Челсі» виглядав беззубо та незіграно в атаці. Вся гострота йшла тільки після індивідуальних дій.

«Челсі» у 6 матчах набрав 5 очок та посідає 14-те місце у турнірній таблиці.

Ненадійний Зінченко

«Арсенал» у дербі північного Лондона зіграв унічию з «Тоттенхемом» – 2:2.

«Каноніри» виходили вперед, а «шпори» кожного разу відігрувалися.

Олександр Зінченко провів на полі весь матч. Дуже багато користі було від українця у позиційній атаці та перекритті зон для виходу в атаку «Тоттенхему». А от у захисті не все було добре. В середині першого тайму Зінченко не встигав закрити свою позицію в обороні. Тільки відчайдушний сейв воротаря «Арсенала» врятував господарів від пропущеного м'яча. Результативна атака «шпор» також розпочалася із лівого флангу захисту «канонірів».

«Арсенал» перебуває на п’ятому місці АПЛ. «Каноніри» відстають від лідера чемпіонату «МС» вже на 4 пункти.

Гольова помилка Забарного

Getty Images/Global Images Ukraine. Ілля Забарний зіграв не найкращий матч проти Брайтона

«Борнмут» поступився в гостях «Брайтону» – 1:3.

В середині першого тайму гості відкрили рахунок, але потім пропустили тричі.

Ілля Забарний вийшов у стартовому складі гостей та провів на полі весь матч. Вже в доданий до першого тайму час захисник «Борнмута» Мілош Керкес зняв із голови Забарного м'яч та переправив у власні ворота. У випадку з автоголом оборонці гостей явно не розібралися між собою. Або не підказав воротар, хто має грати у м'яч. До автоголу «Борнмут» провів чудовий перший тайм. Нічого не дав зробити команді Роберто Де Дзербі в атаці та сам забив.

У випадку з третім голом «чайок» провина Забарного вже очевидна. Український захисник втратив перед власними воротами Мітому. Японець без жодного супротиву замкнув головою фланговий простріл. Забарний зайняв неправильну позицію. Мітома увірвався у зону між двома захисниками «Борнмута» та спокійно забив гол.

«Борнмут» знаходиться поряд із зоною вильоту. Команда Забарного має три очки в активі та 17-те місце в таблиці.

Яремчук не потрапив до заявки Валенсії

«Валенсія» в гостях зіграла внічию з «Альмерією» – 2:2. Роман Яремчук не потрапив до заявки на гру «кажанів» через проблеми зі здоров'ям.

«Страсбург» в гостях переміг «Мец» – 1:0. Едуард Соболь провів весь матч на лаві запасних.

«Емполі» поступився вдома «Інтеру» – 0:1. Зміна тренера не пішла на користь Віктору Коваленку. Орендований з «Аталанти» півзахисник провів весь матч у запасі.

«Реал» програв дербі Мадрида «Атлетіко» – 1:3. Андрій Лунін звично провів у запасі весь матч.

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
andre_lui
Трубін все встигає і привозить і виручає!
Ivan Oleksandrov
А чому в огляді про Трубіна нічого немає? Він при рахунку 1:2 на користь Бенфіки пенальті відбив!