Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 вересня 2023, 15:06
9596
30

Скандальна нічия Шахтаря, розгроми від Чорноморця та Кривбаса

Найцікавіші події восьмого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 25 вересня 2023, 15:06
9596
30
Скандальна нічия Шахтаря, розгроми від Чорноморця та Кривбаса
ФК Рух

«Чорноморець» на виїзді візуально легко розгромив «Олександрію»: наставник команди господарів Ротань став ще ближчим до відставки. «Динамо» у матчі із шістьма голами перемогло ЛНЗ, проте черкаські футболісти не були хлопчиками для биття. «Кривбас» першим пропустив у грі з «Ворсклою», але потім не лише зрівняв рахунок, а й довів його до розгромного. «Шахтар» не зміг нічого протиставити «Руху» - нічия 1:1. В центральному матчі туру «Дніпро-1» мінімально здолав «Зорю».

Нулі туру

Сусіди за турнірною таблицею – «Оболонь» та «Верес» – видали один із двох «сухих» матчів туру. Якщо говорити загалом про гру, то вона виявилася досить живою. Головна проблема суперників – невміння вичавлювати максимум із мінімуму, невміння реалізовувати моменти. А моменти біля обох воріт справді були створені. Напевно, якби «Оболонь» та «Верес» більше забивали, вони б і розташовувалися вище у турнірній таблиці. Але забиті м'ячі даються цим командам дуже важко. Тому вони й прописалися серед аутсайдерів.

Ще одні сусіди за турнірною таблицею, цього разу середняки – «Металіст-1925» та «Колос» – теж розписали безгольову нічию. Матч на «Лівому Березі» вийшов малоцікавим та повільним. Але по одному очку команди все одно заробили.

Розгром туру

Опускаємося все нижче та нижче. «Олександрія» та її тренерський штаб останнім часом зазнають різкої, але цілком справедливої критики. Команда Ротаня явно забуксувала. Схоже, молодий тренер так і не знайшов підхід до своїх підопічних. Черговим провальним матчем для олександрійців став поєдинок проти «Чорноморця», який перетворився на формене побиття «Олександрії». Таке враження часом складалося під час зустрічі, що господарі діяли взагалі без захисту.

Обов'язково потрібно віддати належне і гостям – за настирливість, активність, високий пресинг та зарядженість на перемогу. Завдяки всім цим якостям одесити ще до перерви вирішили результат зустрічі. Ця розгромна перемога залишає підопічних Григорчука у лідируючій групі. А ось команда Ротаня не виграє вже шість матчів поспіль.

Демарш туру

Після поразки від «Чорноморця» головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань повністю визнав свою провину у розгромі й був дуже близьким до відставки. За інсайдерською інформацією нашого сайту, Ротань твердо мав намір залишити свою посаду. Але його помічники вмовили тренера залишитися. Чи мають вони рацію – побачимо вже в наступному поєдинку олександрійців.

Голи туру

Чудовими дальніми результативними ударами порадували півзахисник «Динамо» Бражко та захисник «Руха» Слюбик.

Динамівський «хвилеріз» відкрив рахунок у грі проти ЛНЗ сильним ударом метрів із тридцяти. Володимир довго готувався до удару, вибирав місце, а потім приклався від душі. Пеньков не зміг зреагувати на цей постріл.

Ну, а центрбек «Руха» Слюбик взагалі спорудив шедевр. За дві хвилини до кінця зустрічі проти «Шахтаря» Богдан наважився на дальній удар. І м'яч залетів прямісінько у верхній кут воріт, без шансів для Різника.

Дебют туру

Черговий молодий футболіст дебютував у «Динамо». Наприкінці матчу проти ЛНЗ у складі «біло-синіх» з'явився на полі захисник Малиш, який замінив Дубінчака. Результативними діями 20-річному оборонцю відзначитись не вдалося.

Піжон туру

Досі Василь Грицук був стовідсотково точний після ударів із одинадцятиметрової точки: дев'ять ударів – дев'ять забитих м'ячів. Але у грі проти «Миная» капітан «Полісся» схибив. Він вирішив виконати удар «паненкою». Вийшло дуже кострубато: Бандура легко забрав м'яч у руки.

Камбек туру

«Кривбас» першим пропустив у грі проти «Ворскли» - після удару Челядіна на 18-й хвилині матчу. Однак на перерву команда Вернидуба пішла у статусі переможця (відзначилися Задерака та Кожушко). Після відновлення гри Кожушко оформив дубль, а Дібанго взагалі довів рахунок до розгромного.

Признання туру

Після поразки від «Кривбаса» головний тренер «Ворскли» Віктор Скрипник не став шукати винних у поразці, а просто визнав, що суперник був сильнішим: «Все по ділу. «Кривбас» – дуже потужна команда для нас, вони дуже швидко грають у футбол. Що сказати… Програли заслужено. Працюватимемо далі. Хлопці розуміють, що віддали на полі все, що могли сьогодні, але такий результат. Я знав, що «Кривбас» може грати ще краще, що він і продемонстрував у другому таймі».

Вилучення туру

Черговий поєдинок чинний чемпіон закінчує у меншості. У грі проти «Руха» у «Шахтаря» було вилучено Ракицького. Причому Ярослава було покарано прямою червоною карткою – вже в середині першого тайму – за небезпечний підкат.

Задля справедливості слід зазначити, що вилучення центрбека «гірників» - дуже спірне. Ярослав грав у м'яч у моменті, який став для нього фатальним, проте все ж таки за інерцією в'їхав і в ногу Квасниці. Судді у полі Романову «порадили» нагородити Ракицького прямою червоною карткою арбітри ВАР.

Офсайд туру

Ще одним спірним рішенням відзначився головний арбітр матчу «Рух» - «Шахтар» Віталій Романов. Після вилучення Ракицького львів'яни активно насідали на ворота гостей. І в одному з епізодів у першій половині зустрічі «Руху» вдалося забити – Пастух у метушні заштовхав м'яч у сітку. Проте Романов гол скасував, углядівши в тому моменті офсайд. Дуже сумнівне рішення арбітра.

Слова туру

Після гри з «Рухом» головний тренер «Шахтаря» ван Леувен обурювався. Але свої стріли нідерландський фахівець направив не на адресу суперника чи своїх підопічних, а у бік суддів: «Мої емоції змінилися після рішення арбітра вилучити Ракицького. Такий арбітр не має бути на полі. Не можна давати червону картку за це. Це чистий підкат. Підкат, після якого спочатку була гра у м'яч. Це бачили усі. Я розумію своїх колег, які казали, що арбітри у попередні роки робили те саме. Гра була зруйнована рефері. Робота гравців та тренерів стає значно складнішою, коли є такі арбітри».

Матч туру

За статусом на львівській «Україні» було зіграно центральний матч туру – чинний бронзовий призер «Зоря» приймав чинного віце-чемпіона – «Дніпро-1». Однак центральним цей поєдинок можна назвати лише умовно. Від колишньої гри в обох команд не залишилося й сліду. До очного протистояння вони підійшли не в кращих фізичних кондиціях, та й моральний аспект теж залишав бажати кращого.

На додаток до всього - тренерські рокіровки по обидва боки барикад. Загалом зустріч вийшла небагатою на події. Єдиний м'яч забили номінальні гості – зусиллями півзахисника Когута, котрий у цій грі діяв на вістрі атаки.

Символічна збірна туру: Волинець - Брагару, Єрмаков, Слюбик, – Дада, Бражко, Іліч – Ярмоленко, Буяльський – Когут, Кожушко.

Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна
Футбол | 27 квітня 2024, 07:01 3
Анчелотті оцінив матч із Реалом Сосьєдад, в якому він не випустив Луніна

Карло прокоментував мінімальну перемогу королівського клубу (1:0)

Шон ДАЙЧ: «Миколенко завдав собі трохи більшої шкоди, ніж ми сподівалися»
Футбол | 27 квітня 2024, 23:40 1
Шон ДАЙЧ: «Миколенко завдав собі трохи більшої шкоди, ніж ми сподівалися»

Головний тренер «Евертона» не впевнений, що українець скоро повернеться на поле

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
googlle
А в чому скандальність нічієї? 
Умник
Кстати о Ракицком.
Найдите слова Алиева о помощи волонтерской и о Ярике.
Прекращайте его называть сепаром.
Alexx
По честному выиграл рух
⬆️
Теперь Ротаня может спасти только победа над Динамо.
Романову посоветовали арбитры ВАР.)  Но Ракицкий сыграл в мяч!   Лучше бы посоветовали  игрокам с мячом ожидать всегда подкатов, а то те игроки  могут остаться инвалидами до конца жизни из-за своих подставлений  игроков защиты или отсутствия реакции.
nick07
в чому "скандальність" нічиї? 
суддя все нормально відсудив  - і червона по ділу, і офсайд там ж одразу показали. 
ну і цілком реально що 4-5 команда може виграти в 1, в чому скандал? 
FunnyCat_____
Снова судьи помогли Шахтеру сберечь очко, как уже было в матче с Вересом 
Собирай не собирай консилиумы, жалуйся не жалуйся на судейство , а Дамир все равно в судейскую комнату пролезет 
серж жорж
Матч тура Зоря - Днепр минус один это смешно . 
виталий жалыбин
удаление просто так в англии за такой подкат аплодируют!
u6464u
В арбітрів  якась неприязнь до Шахтаря, кожну гру судять при взято , цікаво в чому справа .