Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 вересня 2023, 17:01
916
9

Богдан СЛЮБИК: «Прикро, що не дотиснули Шахтар»

Захисник галичан розповів, чи раніше йому доводилося забивати голи дальніми «пострілами»

| Оновлено 24 вересня 2023, 17:01
916
9
Богдан СЛЮБИК: «Прикро, що не дотиснули Шахтар»
ФК Рух. Богдан Слюбик

На 88-й хвилині центрального поєдинку 8 туру чемпіонату УПЛ з «Шахтарем» захисник «Руха» Богдан Слюбик гарматним ударом врятував свою команду від поразки – 1:1.

В розмові з кореспондентом Sport.ua 19-річний центральний захисник галичан розповів, чи раніше йому доводилося забивати голи «пострілами» здалеку:

– Прикро, що не дотиснули вчора «Шахтар», адже згадуючи, як розгорталися події в поєдинку, ми були значно ближчі до перемоги. На жаль, з реалізацією виникли проблеми й тому не сповна скористалися тим, що півтора тайму діяли в більшості.

– І, щоб хоча б вирівняти ситуацію, за справу довелося взятися тобі – центральному захиснику. На думку експертів твій гол стане окрасою 8 туру, а можливо й всього чемпіонату.
– Раніше мені не доводилося забивати здалеку. Мої звитяги біля чужих воріт були після виграних верхових дуелей після подачі кутових. Ось і в недавньому календарному поєдинку з ковалівським «Колосом» забив головою. Проте не можна сказати, що мій гол у ворота «Шахтаря» –випадковість. Бо я вже тривалий час ударам здалеку приділяю багато уваги на тренуваннях. Практикувався й в попередніх поєдинках, але тільки вчора приціл виявився не збитим.

– Відчувалося, що в цьому ігровому епізоді на 88-й хвилині ти був заряджений на удар.
– Маєте рацію. Мабуть, «гірники» не чекали від мене такого зухвальства, бо мені ніхто не перешкоджав. І коли одержав передачу від партнера, то мав можливість все прорахувати. Не можна сказати, що я цілився у верхній кут, швидше, намагався пробити на силу.

– Капітан «гірників» Тарас Степаненко сказав після матчу, що ти пробив у стилі легендарного захисника «Манчестер Сіті» Компані, коли той вразив ворота «Лестера».
– Я пам'ятаю той гол бельгійця. Справді, схожість є та головне, що мій гол допоміг «Руху» завоювати важливе очко. Бо якби програли,то це було б несправедливо. Знаєте, як на мене, коли б грали з «Шахтарем» у рівних складах, то за відкритого футболу в нас було б більше шансів на звитягу. Повторюю, це моя точка зору.

– Ти дуже впевнено вчора підключався по правому флангу, а тобі на якій позиції найбільш комфортно?
– Коли 12 років тому я починав у спортшколі «Карпат», то тренер Віталій Пономарьов, який нині очолює «Рух», знайшов мені місце в центрі захисту. Мабуть, через високий зріст. Хоча потім пробував мене і в нападі. Все ж, найкраще я себе почуваю на позиції стопера, але, якщо потрібно, то можу зіграти й правим захисником. Головне - бути корисним команді.

До речі, з того першого набору Пономарьова, окрім мене, сьогодні за «Рух» виступають Євген Пастух, Віталій Холод, Олег Федор, Юрій Герета, Андрій Столярчук, Андрій Кітела. Тому ми такі згуртовані.

– Клубне керівництво поки що не афішує, які завдання поставило перед «Рухом».
– Можливо, конкретика з'явиться після першої частини сезону. Ми ж з одноклубниками налаштовані поборотися за місце в єврокубках. Тим паче, що в «Руха» вже є досвід успішних виступів на міжнародній арені– в юнацькій лізі УЄФА. Ті баталії з «Галатасараєм», «Інтером», «Міланом» запам'ятаються надовго. То чому б не спробувати заявити про себе й на дорослому рівні?

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ALM
Не дотиснули, тому що мали низьку індивідуальну техніку. Моменти створювали гарні, але в ході їх реалізації били по горобцям.
Gargantua
в конце был момент когда трое вываливались на двух защитников. Но Федор начал обыгрывать и потерял мяч.
Alexx
Понятно что он бил со всей дуои отчаянно совершенно закрыв глаза .Вот дурак и залетел .А если бы целился то никогда 
nicksaf
Рух имел больше моментов забить. Рух переигрывал ШД. ШД ещё повезло, что не проиграли со счётом  7-1.