Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 23 вересня 2023, 07:56
9974
2

Перша перемога збірної України в олімпійському відборі у Китаї

З рахунком 3:1 українські волейболістки виграли у команди Чехії

| Оновлено 23 вересня 2023, 07:56
9974
2
Перша перемога збірної України в олімпійському відборі у Китаї
CEV

Сьогодні рано вранці за київським часом у китайському місті Нінбо завершився матч кваліфікаційного олімпійського турніру з волейболу. Жіноча збірна України, яка до цього програла тут усі п'ять поєдинків, зустрічалася із Чехією. Нагадаємо, що суперниці зовсім недавно грали на чемпіонаті Європи, і тоді чеська команда не пустила українок до чвертьфіналу, перемігши нашу збірну в 1/8 фіналу турніру з рахунком 3:2.

І ось реванш відбувся. Підопічні Івана Петкова завдали поразки команді Чехії у чотирьох партіях. Тим самим вони здобули свою першу перемогу у цьому відборі та набрали свої перші очки.

А все ж знову починалося для нас дуже погано. У стартовому сеті українські волейболістки програли без варіантів із розгромним рахунком 12:25. Вже в середині партії Чехія вела 13:6, а згодом тільки збільшила свою перевагу.

Та й на початку другого сета Чехія повела 4:2. І ось тут нарешті стався перелом у грі української збірної. П'ять набраних очок поспіль розгорнули ситуацію в інший бік. Тепер вже наша команда стала лідирувати в рахунку, хоча і з невеликою перевагою. Трохи тривожно стало наприкінці, коли з рахунку 23:20, наші дозволили себе наздогнати 23:23. Але останні два очки набирали Юлія Димар та Олександра Міленко – 25:23.

Третя партія вже повністю проходила під диктування українок. Вони зі старту вийшли вперед та утримували перевагу аж до останнього розіграшу. А переможну точку поставила ейсом капітан нашої команди Світлана Дорсман 25:18.

А четвертий сет став просто бенефісом збірної України. Вона грала як у нинішній Золотій Євролізі, красиво та впевнено, розгромивши суперниць 25:15. Ось так би діяти від початку турніру і, можливо, тоді був би зовсім інший результат.

У цьому матчі очки у нашій команді набирали: Світлана Дорсман (20), Олександра Міленко та Юлія Димар (по 14), Вікторія Даньчак (11), Діана Мелюшкіна (8), Дар'я Шаргородська (5), Євгенія Хобер (2).

Відбірковий турнір до Олімпіади-2024 з волейболу. Жінки
Нінбо (Китай). 23 вересня
Чехія – Україна

1:3 (25:12, 23:25, 18:25, 15:25)

ЧЕХІЯ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Завтра у неділю 24 вересня Україна зіграє свій заключний поєдинок у цьому турнірі зі збірною Мексики.

КАЛЕНДАР ТА РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЖІНОЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(69)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mayakovskiy1
Перший матч нашого рівня і одразу перемога. Молодці. Додіки які хейтили дівчат за програщі лідерам світової серії просто нікчеми, які взагалі не знають цього спорту 
Андрей Залищук
в 1 сеті наших на майданчику не було, а в 3-4 сетах чешок, вітання дівчатам з першою перемогою!