Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Веслування
| Оновлено 22 вересня 2023, 18:34
238
0

Вікторія УС: «Чемпіонат світу – дуже стресові змагання з першого дня»

Українська спортсменка – про свою участь в чемпіонаті світу 2023 з веслувального слалому

| Оновлено 22 вересня 2023, 18:34
238
0
Вікторія УС: «Чемпіонат світу – дуже стресові змагання з першого дня»
Getty Images/Global Images Ukraine. Вікторія Ус

Українська спортсменка Вікторія Ус розповіла про свою участь в чемпіонаті світу 2023 з веслувального слалому та виграш ліцензії на Олімпійські ігри 2024.

«Чемпіонат світу – це головний старт сезону, тут беруться ліцензії. Ми до нього готувалися, звісно. Приїжджали сюди на збори декілька разів для того, щоб обкатати канал. Канал цей олімпійський, тут проводилися Олімпійські ігри у 2012 році. Він важкий функціонально, технічно важкий, але дуже крутий і на ньому отримуєш багато задоволення.

Насправді чемпіонат світу – це дуже стресові змагання, починаючи від першого дня, від кваліфікації, тому що всі готувалися до нього, всі дуже сильні, рівень неймовірний. Якщо чесно, я навіть не знала, скільки у нас розігрується ліцензій, намагалася на цьому не зосереджуватися. Тому що я змагаюся в усіх трьох дисциплінах, усі три дисципліни — олімпійські.

Звісно, хотілося потрапити у фінал. Я припустилася дуже грубої помилки наприкінці траси, поверталася, втратила десь 6 секунд. Цього не вистачило для того, щоб потрапити у топ-10, закінчила з 13-м місцем. Однак є ліцензія, це тішить.

Я розуміла, що в мене є шанс взяти ліцензію одразу, тому я повністю концентрувалася на гонці. Коли я вже закінчила свою гонку, я не знала, чи я взяла ліцензію. Вийшовши на берег, мені сказали, що так, у тебе є ліцензія. Класно, я задоволена, тому що програму мінімум — виконано, але дуже було шкода, що трішки не вистачило до фіналу, щоб поборотися за медалі.

Я раділа, звісно, за ліцензію. Класно, бо робота мінімум — виконана. Завтра я вже буду змагатися без цього тягаря. Проте, я була трішки розчарована, тому що помилка була, місце нескладне, але я її припустилася, втратила багато часу і не потрапила у фінал. Хоча до цього спроба була просто супер.

Завтра буде байдарка і післязавтра каяк-крос. Я вже не можу боротися за ліцензії, але я можу виступати в усіх класах. Вже все, вже ніхто не зможе тут взяти ліцензію, хіба що у наступному році у каяк-кросі, там будуть розігруватися три ліцензії серед тих, хто ще не має жодної. Одна людина може взяти максимум одну ліцензію, на інші вона не претендує. Тож у наступному році у Празі буде Кубок світу, там будуть розігруватися три ліцензії у кожному класі. Дивлячись на те, як я їхала півфінальну спробу, це була спроба на фінал, можливо навіть на медалі, але не вистачило. Тому завтра у байдарці завдання - реалізувати себе», – розповіла Ус.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі
Хокей | 03 травня 2024, 21:47 37
ЧС з хокею. Збірна України обіграла Литву та підвищилася у класі

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Скандал навколо збірної. ФВУ хоче покарати відмовників
Волейбол | 04 травня 2024, 10:21 17
Скандал навколо збірної. ФВУ хоче покарати відмовників

Голова національної федерації – про кадрову ситуацію в збірній України

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.