Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 23 вересня 2023, 09:32
5351
6

Жахливий старт. Жіноча збірна України поступилась Сербії в Лізі націй

Команда Володимира Пятенка програла перший поєдинок у новому міжнародному турнірі

| Оновлено 23 вересня 2023, 09:32
5351
6
Жахливий старт. Жіноча збірна України поступилась Сербії в Лізі націй
УАФ

Свого часу керівники УЄФА виступили з доволі оригінальною пропозицією заснувати міжнародне змагання, яке б дозволяло позбутись товариських матчів поміж національними збірними та перейти до більш офіційної моделі з відповідним підвищенням принциповості зустрічей. Таким чином виникла ідея створити Лігу націй, яка в чоловічому футболі, напевно, і досі до кінця не знайшла прихильності серед уболівальницького середовища.

Проте футбольні функціонери пішли далі й надали можливість жіночим національним збірним також брати участь у аналогічному форматі міжнародних змагань. І все це відбулось перед стартом кваліфікації до чемпіонату Європи-2025, тому та сама збірна України отримала додаткову можливість відібратись на великий футбольний турнір.

Але для цього потрібно було подолати непросту групу в складі команд Польщі, Греції та Сербії. Та ще й зробити це під орудою нового головного тренера Володимира Пятенка, який свого часу багато чого досяг у професійному футболі, але кілька років тому раптово вирішив пов’язати своє майбутнє саме з жіночою частиною всесвітньої гри. Розпочинали свій шлях «синьо-жовті» з номінально домашньої гри в польському місті Старогард-Гданьський проти потужних сербських суперниць.

У складі колективу Драгіши Зечевича була присутня чимала кількість футболісток із провідних клубів на кшталт мюнхенської «Баварії» чи лондонського «Челсі», проте навіть із таким суперником українки знаходили можливості для боротьби. Низький блок, відсутність пресингу біля центральної лінії та мінімальний простір на власній половині – колектив Пятенка діяв доволі злагоджено в першому таймі, тому в опоненток і нагод, за великим рахунком, не було.

Аж раптом, на 20 хвилині картинка трансляції ненадовго зависла, а коли відновилась, то Овдійчук святкувала вдале завершення власного просування до правого флангу чужого штрафного з ударом у ближній кут, після помилки суперниці на м’ячі в центрі поля. Трохи несподіваний успіх, але відмовлятись від такого подарунку ми не мали намірів. Надалі залишалось робити те саме, що й раніше – гасити спроби суперниць піймати необхідний тем у наступальних діях.

Проте в другому таймі Зечевич порадив своїм підопічним чинити потужний тиск на нашій половині вже від самого початку, що дозволило Сербії створити чимало проблем обороні України. Небезпека постійно була поблизу володінь Самсон, і зрештою Апанащенко не витримала напруги й на рівному місці привезла штрафний у небезпечній зоні. Чанкович вирішила бити у воротарський правий кут, а наша голкіперка просто не побачила м’яч за спинами своїх напарниць.

Складалось враження, що сербок і такий нічийний підсумок матчу цілком влаштовував, адже наша команда хоча б намагалась іти вперед, але вийшло так, що Овдійчук свій момент із виходом на побачення з воротаркою суперниць змарнувала, а потім Самсон проґавила подачу кутового з правого флангу на ближню стійку, чим скористалась Дам’янович.

У Пятенка геть не залишалось часу для того, аби якось втрутитись у хід протистояння, тому довелось просто навалитись на чужий штрафний великою кількістю гравчинь та відшукати гольовий момент для порятунку. І він таки мав місце – Кравчук розстрілювала ворота з центру штрафного на 87 хвилині, але з розвороту влучила в лівий каркас воріт.

У наступному турі жіноча збірна України зіграє гостьовий матч проти Польщі, а команда Сербії прийматиме Грецію.

Жінки. Ліга націй УЄФА. Груповий етап. Ліга B. Група 3. 1-й тур.

Україна – Сербія - 1:2

Овдійчук, 20 – Чанкович, 64, Дам'янович, 79

Філіпович, 45+2

Україна: Самсон – Петрик, Шматко, Корсун, Подольська – Панцулая, Апанащенко (Глущенко, 89) – Козлова (Котяш, 80), Овдійчук, Андрухів (Гірин, 60) – Калініна (Кравчук, 80).

Сербія: Костич – Влайнич (Фрайтович, 90), Дам’янович, Слович, Лазаревич – Чанкович, Павлович (Благоєвич, 90+3), Філіпович – Міятович (Іванович, 58), Дамнянович (Чавич, 90), Поляк (Мілівоєвич, 59).

Арбітр: Катаріна Кампуш (Порту, Португалія).

Стадіон: «Казімеж Дейна» (Старогард-Гданьський, Польща).

УКРАЇНА - СЕРБІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Удари (у площину): 7 (2) – 10 (5)
Кутові: 7 – 3
Офсайди: 0 – 4.

Температура: 25°C

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал
Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 0
Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitalii
Чому "жахливий"? Невдалий так. 
vikkro
Жахливий автор писав даний "матеріал". )
Eugenii Skrypka
Автор идиет
maxno
Тренером кого поставили получите результат . С этим тренером сборной Украины женской делать не чего .
limb0101
Ротань, тільки мега тренер Ротань врятує жіночу збірну.
Kamon
Классика нашего спорта сейчас , вести и в итоге проиграть