Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 вересня 2023, 22:52
24218
15

ЙОВІЧЕВІЧ: «Ахметову вистачило розуму отримати за Мудрика більше 22 млн»

Хорватський тренер вірить, що Михайло ще покаже себе у «Челсі»

| Оновлено 21 вересня 2023, 22:52
24218
15
ЙОВІЧЕВІЧ: «Ахметову вистачило розуму отримати за Мудрика більше 22 млн»
ФК Аль-Раєд. Ігор Йовічевіч

Колишній тренер «Шахтаря» Ігор Йовічевіч, який зараз працює у Саудівській Аравії з «Аль-Раєдом», розповів про те, як працював з Михайлом Мудриком, за рахунок чого той досяг видатного прогресу, а також чому «гірникам» вдалося виручити так багато від продажу вінгера в «Челсі».

«Мудрик – великий гравець, має великий талант, він покаже свої здібності, свій талант за ці 8 років у «Челсі». Він підписав контракт із «Челсі» на 8 років, а не на 3 чи 6 місяців. «Челсі» знає, якого гравця вони купили, вони знають йому ціну, знають, що він потенційний лідер. Щоб досягти досконалості, я працював і мав честь працювати з Михайлом у «Шахтарі». Він був зіркою. Він чудово виступив у Лізі чемпіонів. Він упорався у всіх матчах у цьому турнірі, а це складна справа. Якщо в тебе немає навичок та можливостей, ти цього не зробиш».

«Час покаже, коли він досягне такого рівня в «Челсі», коли він виступатиме як один із найкращих гравців Англії, але в «Шахтарі» для нього це був також довгий процес. Спочатку ми переконали його, що в нашому стилі гри він має бути далеко попереду і чекати, доки зіграють на нього. Для нього це була цікава історія. Крім того, він чудова людина, дуже професійна, він працює більше, ніж інші, яких я бачив в інших командах. Його принципи роботи полягають у тому, що Михайло тренується перед тренуванням, а після тренування він залишається і працює ще, він тренується майже 24 години на добу, і це той тип гравців, який хоче стати кращим у Європі».

«Мудрик їсть п'ять разів на день, спить, коли потрібно, в середньому 8 або 9 годин, і тренується більше, ніж решта гравців, так що тільки час змусить його виглядати природньо».

«Коли я почав з ним працювати, сталася цікава історія: ми були новою командою без наших бразильських гравців, яких ми втратили в тому сезоні через війну, тому він був бразильцем у команді, тому я трансформував його, щоб зробити різницю у матчах. На початку процесу це було нестерпно: він не був терплячим, заходив у глибину поля й торкався м'яча по 10 чи 12 разів. Він думав, що грає добре, але це не було добре для команди. Я поговорив з ним і сказав: «Будь ласка, Мудрик, просто залишайся тут, і команда гратиме на тебе, просто подивися, як ми граємо, і ти використовуєш усі свої переваги», бо, коли він біля воріт, він найкращий у Європі, і так воно й було. Згодом Мудрик зрозумів команду, як за неї грати, і ми все для нього робили, тож це був один із моментів, коли він зрозумів гру та подорослішав».

«Коли я вперше прийшов у команду, то вже наступного дня ми мали пропозицію щодо нього від «Брентфорда» на суму 22 мільйони євро. Стільки ж давав і «Баєр» з Леверкузена, але президент клубу сказав «ні», і це було під час війни. Через шість місяців 22 мільйони перетворилися на 100 мільйонів! 78 мільйонів євро різниці у доході за півроку!»

«Ми допомогли йому розвиватися, але президенту вистачило розуму після цього отримати за нього більше, так що це була відмінна комбінація, і я думаю, що він заслужив цей трансфер у «Челсі», але, як і багатьом гравцям, йому потрібен час, щоб стати своїм у команді. Модель гри, стабільність, тренер, який не змінюється. Все це важливе. У «Челсі» завжди змінюють тренера, коли результат не дуже добрий. Чому ви міняєте тренера?»

«Я вважаю, що для того, аби досягти хороших успіхів, потрібна стабільність, і Мікель Артета в «Арсеналі» є чудовим прикладом цього. Як і їхній спортивний директор та президент клубу, які виявляли терпіння до тренера, коли справи йшли не дуже добре. У перший рік з Артетою «каноніри» не були хорошими, але тренер був хорошим, підготовка була хороша, тренувальний процес був хорошим. Треба щодня бачити, як розвивається команда. Наразі «Арсенал» не змінився. Так, вони зміцнили свої ряди кількома трансферами на деяких позиціях, це нормально, але вони подорослішали. Команда розвинулася, ось що означає проект. Я думаю, що важливо зберігати тренера, якщо ви бачите, як кожен день тренер працює, підтримуйте його, тому в «Челсі» потрібна стабільність з тренером, і потім ви побачите, як Мудрик покаже свою якість».

«Зі мною Мудрик провів 6 матчів у Лізі чемпіонів, а поза цим турніром він провів усі матчі так, ніби він грав у Лізі чемпіонів. Потрібно мати динаміку та спадковість, тому я знаю, що він зробить усе, на що здатний», - розповів Йовічевіч.

Нагадаємо, «Челсі» придбав Мудрика у «Шахтаря» у січні за 70 мільйонів євро. Також у договорі було прописано бонуси на 30 мільйонів євро, що потенційно збільшує суму угоди до 100 мільйонів.

Оцініть матеріал
(64)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Прокинулись після перерви. Динамо в Києві знищило Колос
Футбол | 05 травня 2024, 17:23 31
Прокинулись після перерви. Динамо в Києві знищило Колос

Команди провели прісний перший тайм, але в другому колектив із Ковалівки

ВІДЕО. Динамо знищує Колос. Кабаєв і Волошин зробили рахунок непристойним
Футбол | 05 травня 2024, 17:09 0
ВІДЕО. Динамо знищує Колос. Кабаєв і Волошин зробили рахунок непристойним

Команда з Ковалівки цього сезону ще стільки не пропускала

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Billy Bons
Игорь молодец, во время войны не бросил команду и дал результат. А Мудрик ещё вырастет умом и тоже даст результат. Вообщем, им удачи!
pas2012
Завдання багатьох хто пишуть тут коментарі не підтримати українських спортсменів а їх обі...рати,можливо є на сайті багато ботів кацапів.Замість того щоб підтримати,не важливо хто де грав і чий вихованець він,і якого українського клубу,він є українець і це саме головне.То для чого писати про нього щось погане,тільки на користь піде українському футболу і заголом Україні,якщо він заграє!
ALM
Може для Михайла було б краще перейти в той же Брентфорд або Баєр за 22 млн. і спокійно адаптуватися до європейского футболу. Зрозуміло, що клубу краще подорожче продати, а для ігрока - не завжди.
GloryUkraine
А чи вистачить у Челсі терпіння дочекатися коли Мудрик заграє?
Alex T
Резко звучит фраза
Gargantua
спорный вопрос: это у Ахметова хватило ума или у Боэли не хватило?
Саша Денисов
Ще один математик-брехло. Мурзіка толкнули не за 100млн, а за 70... Інші 30млн розбиті на вісім років, і донецький клуб буде отримувати частку, якщо в якомусь з цих сезонів Челсі виграє АПЛ, або ЛЧ
valerafan1
Хто знає, Мудрик в цьому сезоні хоть один м"яч заб"є?
turist86
Тренується майже 24 години на добу, 8 чи 9 годин спить і 5 разів їсть. Йовічевіч переплюнув барона Мюнхаузена
DK1961
Кроме беготни у Мудрика ничего НЕТ. Один в один обыграть НЕ НА БЕГУ, а за счет техники не может (нету этой самой техники). Головой играть не умеет. Каждый второй пас (особенно в условиях прессинга) - в ноги сопернику. Ну впарили Боэли это чудо чудное, но надеяться на то, что заиграет - полный абсурд