Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Джокович хоче, щоб букмекерські контори ділилися з гравцями прибутком

Новак закликає до справедливої частки тенісистів від прибутку зі ставок

Джокович хоче, щоб букмекерські контори ділилися з гравцями прибутком
Getty Images/Global Images Ukraine. Новак Джокович

Перший номер рейтингу АТР Новак Джокович хоче, щоб тенісистам було надано справедливу частку прибутку від угод із букмекерами.

Згідно з повідомленнями, ATP нещодавно підписала шестирічну угоду зі Sportradar як офіційний партнер за даними азартних ігор. Стало відомо, що ATP дозволить Sportradar використовувати та передавати дані гравців онлайн-букмекерам.

Асоціація професійних тенісистів опублікувала у соціальних мережах відео, в якому можна почути, як серб висловлює стурбованість щодо невідповідності в коефіцієнті розподілу офіційного прибутку від ставок. Він стверджував, що букмекерські контори заробляють великі гроші та діляться прибутком з організаціями, що є присутніми в тенісному світі:

«Ставки офіційно оформлені. Це відбувається і букмекерські контори заробляють на тенісі сотні мільйонів доларів, а може, й мільярди. Тож у цьому є величезна цінність. І багато зацікавлених сторін у тенісному світі також отримують від цього вигоду. Але гравці отримують коротший кінець палиці і отримують буквально нічого, ну або майже нічого», — сказав Новак.

24-разовий чемпіон турнірів Grand Slam зазначив, що ATP відхиляється від суті дискусії щоразу, коли порушується це питання, і ставить під сумнів відповідальність гравця за підтримку чесності у тенісі. Він продовжив:

«Перебуваючи в раді гравців ATP ось уже майже десять років, щоразу, коли ми торкаємося цієї теми, зазвичай в обговоренні спливає чесність, вірно? Типу, нам треба боротися, щоб переконатися, що наш спорт залишається чистим. Треба стежити за тим, щоб гравці не шахраювали і не робили ставки, не ставили під загрозу турніри, кажуть вони. Я, звісно, підтримую це, але це якась психологічна гра. Ви зосереджуєтеся на цьому, і не говоритимете тут про головну проблему, про яку ми, гравці, повинні знати», – заявив Джокович.

Раніше стало відомо, що Новак Джокович пропустить Мастерс у Шанхаї.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
valerafan1
Потрібно ділитися з бідняками типу Джоковича.
AndiM
Комуняка йо...на , ти що мало заробляєш?
Serhii P.
Бідний, нещасний Джокович, все йому мало. Ні, щоб запропонувати обкласти букмекерські контори більшими податками, які в свою чергу, будуть використані для фінансування малозабезпечених верст населення, так ні - дай йому на карман.
Muskrat2
Ну й нехай приймають у себе в Сербії закон і діляться один з одним як хочуть. Довгого носа запхнув не в свої справи.
easterly
Яке воно кінчене). Буки перестануть ставити на тебе і тебе просто піпл заклює
pol-55
А чому б і ні,мова має йти не тільки про теніс,а про любу гру на яку буки роблять ставки,% від прибутку на відповідну гру командам,але порівну і вигравшому і програвшому.