Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 вересня 2023, 21:45
470
0

Пилип БУДКІВСЬКИЙ: «І Макуана, і Аріельсон спокійно влились в колектив»

Нападник «Полісся» розповів про легіонерів клубу

| Оновлено 22 вересня 2023, 21:45
470
0
Пилип БУДКІВСЬКИЙ: «І Макуана, і Аріельсон спокійно влились в колектив»
ФК Полісся. Бені Макуана та Пилив Будківський

Нападник житомирського «Полісся» Пилип Будківський розповів про легіонерів клубу: Бені Макуана та Аріельсона.

– Як налагоджуєте взаємодію із легіонерами, які посилили атакувальну ланку «Полісся»?

– Бені, ще коли приїхав, то одразу ж сів позаду в автобусі, одразу жартували. Якось так склалось, що обидва хлопці одразу гарно зайшли в колектив. Буває так, коли приходять гравці з-за кордону, то не одразу так добре заходять у колектив: хтось може навіть зіркою себе вважати. А тут – і Бені, і Аріель спокійно влились в колектив. Тому, на мою думку, все гарно виходить. Вони одразу почали грати, а далеко не всі легіонери відразу потрапляють в основу і забивають. Тому вони молодці і я впевнений, що в них все попереду, як все попереду і в команди. Думаю, ми допоможемо їм в команді, в колективі.

– Як долаєте мовний бар’єр?

– В них є перекладач – Ігор, як його називають, «тато» цих хлопців. Спілкуємось через нього, він їм підказує. Потроху, за місяць-два, вони будуть дуже добре розуміти на полі, чого від них хочуть.

– Як би ти описав футбольні навички Бені Макуани та Аріельсона, що це за футболісти?

– Думаю, всі бачать, як Бені біжить – це в нього є. Аріель – має дуже гарну техніку, може прибрати, обіграти, дуже націлений на ворота. Це гарно для атакувальних гравців. Вони навіть і на тренуваннях шукають ворота, намагаються пробити. Це дуже гарна якість футболістів.

– Наскільки комфортно з ними грати?

– Вони непогано доповнюють. Може, чогось не вистачало, наприклад, швидкості, Бені цю швидкість додав. Зараз всі команди, які нас дивляться, перестраховуються і дивляться – з’явився дуже швидкий футболіст. В нас і так фланги були швидкі, а тут – ще швидше. Зараз проти нас вже по-іншому потрібно грати. Аріель додав креативу в центрі, додав якості дриблінгу. Вони з Бені теж одне одного дуже добре розуміють. Буває навіть заграються на полі, ми трохи кажемо їм, щоб вони грали з усією командою на полі. Вони це розуміють і перелаштовуються. Тому з цим все дуже нормально.

В цьому сезоні УПЛ на рахунку Бені Макуана 7 матчів та 2 голи. Аріельсон же зіграв у 4 зустрічах, відзначившись одним забитим м'ячем.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.