Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 19 вересня 2023, 12:53
5834
8

Вероніка МІРОШНИЧЕНКО: «Вважаю себе українкою, але з російським паспортом»

Тенісистка, яка виросла в Запоріжжі, активно займається питанням зміни громадянства

| Оновлено 19 вересня 2023, 12:53
5834
8
Вероніка МІРОШНИЧЕНКО: «Вважаю себе українкою, але з російським паспортом»
Інстаграм Вероніки Мірошниченко

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російське громадянство, розповіла, чому не вважає себе росіянкою.

- Я не вважаю себе звичайною росіянкою, яка грає під нейтральним прапором. Я народилася в москві, але виросла і провела все дитинство в Запоріжжі. Мої мама і тато, бабуся і дідусь – усі із Запоріжжя. Я була вихована в українській сім'ї, навчалася у звичайній загальноосвітній школі практично 11 років до моменту, як виїхала до США. Так що, звичайно, я вважаю Україну своєю Батьківщиною і вважаю себе українкою, але з російським паспортом.

Що стосується стрічки, яку я одягаю на свої матчі, то я завжди їх ношу з собою і навіть замовила собі велику кількість, оскільки у мене приблизно десять різних кепок і на кожну я одягаю синьо-жовту стрічку. Для мене це дуже великий знак, що я з України, вона завжди зі мною в серці. Коли я граю, то вона мені нагадує про ті складнощі, які проживає український народ, моя родина, і це додає мені сил під час матчів. Незважаючи на те, що я граю під нейтральним прапором, що я маю російський паспорт, я не маю жодних стосунків із державою-терористом, і я завжди говорю про це у своїх соціальних мережах.

Я зараз активно займаюся питанням зміни громадянства. Зараз консульства працюють у дуже складному режимі і ми намагаємося зробити все згідно із законодавством, але це складний процес. Зараз ми збираємо документи, які необхідні – всі довідки зі школи, з федерації. Працюємо щодня, щоб швидше це зробити. Я мрію про той день, коли нарешті вже викину цей російський паспорт.

Я спілкуюся з Андрієм Медведєвим – нас познайомив мій тренер із Лос Анджелеса Джефф Таранго (ексдесята ракетка світу в парі), який раніше грав на топ-рівні і дуже добре знає Андрія вже багато років. Мій тренер хотів, щоб я поговорила з ФТУ і розповіла про свою історію, тому що, як я вже говорила, я ніколи не вважала себе росіянкою, в дитинстві жила завжди в Україні, грала стільки турнірів. Адже я грала під українським прапором на змаганнях ITF Juniors.

Уже коли реєструвалася на професійному рівні, потрібен був мій паспорт, а в мене ніколи не було українського громадянства. Єдиний документ, який завжди був – російський паспорт, оскільки я народилася в москві, тому навіть незважаючи на те, що я не хотіла змінювати прапор, у мене просто не було вибору.

Андрій Медведєв на зв'язку зі мною, знає про мою ситуацію, допоміг отримати довідку з федерації про те, що я дійсно грала українські турніри, що у мене є результати офіційно в архівах ФТУ. Це дуже допоможе мені, коли буде можливість потрапити в консульство, будь-які документи зараз важливі, – сказала Вероніка.

Зазначимо, що Мірошниченко поступилася Людмилі Кіченок у матчі парного розряду на турнірі в Гвадалахарі.

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
На фронті теж є багато людей без українського громадянства, але які вважають себе українцями та воюють за Україну. А також є багато українських громадян в усіх регіонах України, які чекають приходу "русского мира", зливають рашкі розвідданні, коригують обстріли ракетами та шахедами. Так хто з них більш українець? Тому я особисто вважаю Мірошниченко справжньою українкою.
Орест Копиця
"Великий" патріот Alexx, чому пишие кацапською?
Александр Ад
При народженні паспорт не видають,а раз мешкала в Запоріжжі вполне законно могла отримати укрпаспорт,но мабуть не захотіла,а тепер боїться в цьому зізнатися Помилкі потрібно визнавати і виправляти їх,а не незграбно виправдовуватися.До речі не вказано громадянкою якої країни вона хоче стати.
AndiM
Щось я не зрозумів, якщо вона каже що в неї не було ніколи українського громадянства - то як вона блд "майже 11 років" вчилася в українській школі? Щось нап#₴діла такого, що й сама вже не пам'ятає що казати.
Alexx
запорожье всегда было прокомуняцкое рыговское место .если она говорит что росла в детстве в запорожье то ни одного хорошего слова про Украину не слышала .поэтому у нее российское гражданство .Может хоть война заставит этих придурков хоть чтото изменить в сознании