Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 21 вересня 2023, 21:32
789
1

Аякс – Марсель. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Поєдинок відбудеться 21 вересня о 22:00 за Києвом

| Оновлено 21 вересня 2023, 21:32
789
1
Аякс – Марсель. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи
Getty Images/Global Images Ukraine

21 вересня на «Йохан Кройфф Арена» пройде матч 1-го туру Ліги Європи, в якому «Аякс» зустрінеться з «Марселем». Старт поєдинку заплановано на 22:00 за київським часом.

Аякс

Клуб викликає чимало побоювань. Минулого сезону, залишившись без тен Хага, гранд закінчив втратою чемпіонського титулу, який був завойований двічі поспіль. Більше того, вище в тій Ередивізії закінчили і Феєнорд, і ПСВ. Влітку знову йшли важливі гравці, у тому числі й багаторічний лідер Тадіч. Начебто б непогано заробили, за Тімбера дали 40 мільйонів, приблизно стільки ж за Едсона Альвареса та Кудуса. Але клуб знову не дуже вражає. Як і новий наставник, Моріс Стейн. Він встиг з новими підопічними навіть у Лізі Європи програти, Лудогорцю, щоправда, після 4:1 вдома мінімальна поразка 0:1 у Болгарії була явно не критичною. При цьому в Ередивізії лідер почав з втрати очок, поступившись і з Ексельсіором, і з Фортуною (Сіттард) - там, де потрібно було брати по 3 просто за замовченням.

Марсель

Команда знову розпочинала сезон за наставника, що був призначений лише влітку. Непогано в 2022/2023 справлявся тут Ігор Тудор, повторивши успіхи попередника, у тому числі закінчивши на 3-му місці у Лізі 1 Франції. Але були й невдачі, від Ліги чемпіонів і до кубка Франції, і цього вистачило, щоби з хорватом попрощалися. Але і його наступник уже встиг зазнати невдачі у кваліфікації Ліги чемпіонів. Начебто після 0:1 в Афінах за рахунок дубля Обамеянга вдавалося обігравати Панатінаїкос. Але греки зрештою виявилися кращими, звівши до 1:2 в основний час, а потім - і в серії післяматчевих пенальті. Та й у Лізі 1 вже провансальці втрачали очки, не зумівши виграти на виїзді ні в Меца, ні в Нанта.

Статистика особистих зустрічей

Сторони перетиналися 1971-го року, у Кубку європейських чемпіонів, і 2009-го, у Кубку УЄФА. Аякс виграв тричі за єдиної поразки. Але французи змогли 14 років тому, забивши в екстра-таймі в Амстердамі, пройти далі.

Прогноз

Букмекерські контори вважають фаворитом пари нідерландців. Але поки що обидві сторони нестабільні, і поки обмежимося варіантом з тоталом більше 2,5 голів (коефіцієнт - 1,76).

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

ЧС з хокею. Ситуація збірної України перед останнім туром
Хокей | 02 травня 2024, 15:11 3
ЧС з хокею. Ситуація збірної України перед останнім туром

Команда готується до останнього матчу турніру

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Турченко
Тотал +2,5 - 50/50. +1,5 - 100%