Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 19 вересня 2023, 12:03
2223
7

ПУКАНИЧ: «Найцікавіше в матчі Шахтаря з Порту буде після перерви»

Ексгравець збірної України – про очікування від гри «гірників» з португальцями

| Оновлено 19 вересня 2023, 12:03
2223
7
ПУКАНИЧ: «Найцікавіше в матчі Шахтаря з Порту буде після перерви»
ФК Шахтар Донецьк

19 вересня в стартовому поєдинку групового раунду Ліги чемпіонів донецький «Шахтар» в німецькому Гамбурзі прийматиме «Порту».

У розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України і «Шахтаря» Адріан Пуканич спрогнозував, чим закінчиться сьогоднішнє протистояння за участю «гірників»:

– Не варто недооцінювати «Шахтар». Багато експертів твердять, що у кращому випадку «гірники» продовжать виступ в Лізі Європи, але донеччани й раніше доводили, що для них в найпрестижнішому футбольному континентальному турнірі не існує авторитетів. Так, нині в складі «Шахтаря» чимало молоді, проте в провідних гравців – величезний міжнародний досвід накопичений в матчах на клубному рівні і за збірну України.

– І все ж, кого ви вважаєте фаворитом в сьогоднішньому поєдинку?
– «Порту», в складі якого чимало зрілих футболістів. Так, «Порту» також втрачає лідерів, які за великі гроші переходять в більш заможні клуби. Але цікаво, що продають вони тільки тих гравців, яким уже є рівноцінна заміна. В цьому треба брати приклад з «Порту», ось чому португальці переважно дуже стабільні, як на міжнародній, так і внутрішній арені.

– Фаворита ви назвали, тоді уточніть, з яким рахунком переможе португальський клуб?
– Чому відразу переможе. Фаворити далеко не завжди беруть гору. Ось і я схиляюся до того, що в Гамбурзі все закінчиться бойовою нічиєю 1:1. І це буде добрий початок для «гірників».

– На ваш погляд, що може допомогти «Шахтарю» не програти?
– Про досвід я вже говорив. По-друге, мотивація, »гірники» в Лізі чемпіонів, як правило, тішать бажанням зіграти через не можу. Все ж, саме після таких поєдинків, як сьогоднішній, можна опинитися на «олівці» скаутів закордонних грандів. По-третє, хоча «Порту» діє інтенсивно, але донеччани можуть позмагатися з ним у швидкості. Саме мобільність може стати «Шахтарю» надійним помічником у пошуку найкоротшого шляху до воріт суперника.

– Але поки що «Шахтар» навіть в чемпіонаті УПЛ діє непереконливо в атаці.
– Це, справді, проблема, а тут ще, як назло, надовго через травму вибув «наконечник» Траоре. Сьогодні багато залежатиме від вибору керманича «гірників» Патріка ван Леувена, який все повинен зважити й зупинитися на ефективній тактичній схемі. До речі, можливо «Шахтарю» в чемпіонаті УПЛ так важко даються перемоги, бо біля керма - новий головний тренер. Потрібен час, аби підопічні адаптувалися до його вимог, прониклися його ігровою філософією.

– На жаль, сьогодні «Шахтарю» не допоможе не тільки Траоре, а й провідні захисники Микола Матвієнко, Валерій Бондар.
– Це серйозні втрати. З іншого боку, це шанс для гравців ротації проявити себе. Думаю, що в дебюті «Шахтар» діятиме дуже обережно, аби не пропустити швидкий гол. Коли ж переконається, чого вартий опонент, то поступово відсуне гру від своїх воріт. Найцікавіше ж буде після перерви. Я вірю в «Шахтар».

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Swed
Не угадал.   
   Всё решилось за  30 минут первого тайма, увы.
mist76
Найцікавіше як зіграє головна зірка Шахти Судаков! За нього буду вболівати!
DK1961
Там до перерыва все решено будет
Віктор Коробка
Дякуємо, Адріан, за твій оптимізм в цей нелегкий час. Підтримаємо український клуб та сподіватимемося на краще.
BARA.bass
В таких матчах молодёжь крепнет, что для Шахтёра это хорошо.
Я болею за Шахтёр, но реальность такова что если Шахтёр займёт 3 место в группе, это будет большой успех. Но Шахтёр привык удивлять своих болельщиков в Евро кубка, так что ждём и надеемся. Удачи команде.