Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 вересня 2023, 13:52
2851
0

Дебют Максимова в Дніпрі-1, Кривбас вже другий, перемоги Шахтаря та Динамо

Найцікавіші події сьомого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 19 вересня 2023, 13:52
2851
0
Дебют Максимова в Дніпрі-1, Кривбас вже другий, перемоги Шахтаря та Динамо
СК Дніпро-1

Дебют на тренерському містку дніпрян Юрія Максимова не вийшов вдалим: його команда поділила очки із «Колосом». Перший матч на чолі «Зорі» для Валерія Кривенцова вийшов ще гіршим: поразка від «Металіста-1925». Чинний чемпіон здобув непросту перемогу над «Оболонню» і продовжує очолювати турнірну таблицю. Однак у спину «Шахтарю» дихає «Кривбас», який здолав «Верес». У центральному поєдинку туру «Динамо» переграло «Ворсклу».

Дебюти туру

Одразу двоє новоспечених наставників дебютували у сьомому турі. Валерій Кривенцов – на чолі «Зорі», а Юрій Максимов – на чолі «Дніпра-1». Цікаво, що Кривенцову прем'єрну зустріч у новій якості довелося зіграти проти своєї колишньої команди – «Металіста-1925».

Перший млинець для обох тренерів вийшов глевким. «Дніпро-1» Максимова зумів здобути лише нічию в матчі проти «Колоса», а «Зоря» Кривенцова взагалі програла.

Повернення туру

У матчі проти «Зорі» за «Металіст-1925» зіграв Андрій Борячук, з яким харківський клуб нещодавно підписав трирічний контракт. Раніше Борячук вже виступав за «25-их» – минулого сезону, на правах оренди. Наразі ж 27-річний нападник перейшов у харківський клуб на постійній основі. І відзначив своє повернення забитим м'ячем. Причому переможним.

Голи туру

Дуже красивий гол забив півзахисник «Чорноморця» Васильєв у ворота «Полісся». На 13-й хвилині матчу одесити отримали право на штрафний удар метрів за 30 від воріт Бойка. Незважаючи на «вагому» відстань, опорник «Чорноморця» зважився на прямий удар. І був винагороджений за сміливість. М'яч по красивій траєкторії залетів у дальній верхній кут воріт.

А ось півзахиснику «Шахтаря» Назарині вдалося відзначитись із гри дальнім ударом. Після розгонистої атаки Єгор отримав м'яч за межами штрафного майданчика, і не зволікаючи, зарядив по воротах. М'яч був пущений дуже сильно, до того ж, був невеликий рикошет від захисника: загалом, голкіпер «пивоварів» Рибка, який чудово провів матч, не зміг вчергове виручити свою команду.

Воротарі туру

Цікавою вийшла голкіперська дуель у матчі «Шахтар» - «Оболонь». У воротах «гірників» дебютував Артур Рудько, у рамці «пивоварів» уперше цього сезону з'явився Олександр Рибка, який свого часу захищав ворота «Шахтаря». Цікаво, що обидва воротарі – вихованці «Динамо». Рибка мав дуже багато роботи, і виконував її на «відмінно». Рудько у гру вступав набагато рідше.

У підсумку клас побив порядок, хоча голкіпер «Оболоні» гідний найгучніших епітетів.

Суддя туру

Якби не епізод наприкінці поєдинку «Олександрія» - «Минай», то арбітраж Олександра Шандора можна було б вважати задовільним. Але те, що сталося вже у компенсований час, не лізе в жодні ворота.

До часу другого тайму матчу Шандор додав п'ять хвилин. Але команди переграли «зверху» ще понад дві хвилини. На сьомій доданій хвилині арбітр дав нагоду господарям виконати кутовий удар, під час розіграшу якого олександрійці забили гол. Але Шандор його не зарахував, секундою раніше відрапортувавши про закінчення поєдинку.

Поразка туру

Один із «тіньових» лідерів УПЛ – «Рух» - зазнав першої поразки в сезоні. На виїзді підопічні Пономарьова в конкурентній боротьбі поступилися ЛНЗ, тим самим втративши можливість пробитися в трійку лідерів. А ось черкаські футболісти здобули свою першу домашню перемогу в елітному дивізіоні.

Стадіон туру

«Дніпро-1» повернувся на «Дніпро-Арену» майже через два роки. Перший після тривалої перерви домашній матч на рідному стадіоні дніпряни зіграли під керівництвом нового тренера – Юрія Максимова. Суперник був непростий – «Колос». Незважаючи на подвійне «нововведення», господарі так і не зуміли потішити перемогою: бойова нічия.

Прогрес туру

«Кривбас» вже другий у таблиці. Схоже, «мужики» (так називали футболістів «Зорі» за каденції наставника Вернидуба) зараз міцно влаштувалися у Кривому Розі, куди перебрався колишній тренер луганців. Під керівництвом Юрія Миколайовича команда з Дніпропетровської області демонструє агресивний та видовищний футбол. І матч за матчем піднімається в табелі про ранги. Вона вже друга. Чи поки що друга?

Матч туру

У столиці зустрілися четверта та п'ята команди минулого чемпіонату – «Динамо» та «Ворскла». Останнім часом поєдинки між цими суперниками проходили у завзятій та видовищній боротьбі. І нинішній матч не став винятком.

Хоча з погляду статистики господарі помітно перевершили гостей. Зокрема, полтавці жодного разу не поцілили у площину воріт «біло-синіх», тоді як підопічні Луческу змогли шість разів пробити в площину воріт суперника.

Кияни відкрили рахунок уже у дебюті зустрічі – зусиллями Волошина. А закрили його під завісу матчу - відзначився Беніто, який вийшов на заміну.

Капітан туру

Беззмінним капітаном «Динамо» останніми роками був Сидорчук. Проте півзахисник нещодавно залишив київську команду – перейшов до бельгійського «Вестерло». На гру проти «Ворскли» столичний колектив із капітанською пов'язкою вивів Буяльський. Віталій дуже старався на полі, і був близький до того, щоб відзначитись, але не вдалося. Однак гру проти ворсклян новий капітан «Динамо» може занести собі в актив.

Символічна збірна туру

Рибка – Конопля, Чорноморець, Безкоровайний, Дібанго – Назарина, Васильєв – Дмитренко, Н.Волошин, Гуцуляк – Салабай.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Бенфіка з Трубіним вирвала вольову перемогу у матчі з Брагою
Футбол | 27 квітня 2024, 22:20 0
Бенфіка з Трубіним вирвала вольову перемогу у матчі з Брагою

Українець пропустив у цьому матчі один гол

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.