Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 17 вересня 2023, 19:44
6926
2

Сенсація – добре, але є куди рости. Що чекає на Україну в Кубку Девіса?

Синьо-жовта збірна всупереч прогнозам обіграла Колумбію

| Оновлено 17 вересня 2023, 19:44
6926
2
Сенсація – добре, але є куди рости. Що чекає на Україну в Кубку Девіса?
​​​​​Instagram (ФТУ). Збірна України

Збірна України з тенісу обіграла команду Колумбії (3:2) у номінально домашній зустрічі Світової групи Кубка Девіса, яка проходила у грузинському Каспі. І вперше за сім років українська команда пройшла у кваліфікацію фінальної частини турніру.

У цьому матчі у складі команди України грали Олексій Крутих, Віталій Орлов, Ілля Білобородько та В'ячеслав Бєлінський (у резерві був Олександр Овчаренко). Збірна Колумбії вважалася її фаворитом – у її складі є тенісист із топ-100 світового рейтингу АТР та одна з найкращих пар останнього десятиліття. Не на користь колумбійців говорив вибір покриття – південноамериканські тенісисти традиційно сильні на ґрунті, а проти України колумбійцям довелося грати на харді.

Збірна України грала без своїх лідерів – Денис Молчанов та Віталій Сачко цього тижня грали на челенджері у польському Щецині. Не зайвим у збірній був би і Ілля Марченко, який грав на челенджері в США. Але відсутність цих тенісистів ніяк не вплинула на гру команди.

Олексій Крутих

Олексій Крутих став лідером збірної України та виграв обидва свої матчі. Перший із них, проти Ніколаса Мехії, відкривав зустріч. І ця перемога стала, мабуть, найважливішою для українських тенісистів. Вона дала їм упевненість у тому, що зі збірною Колумбії можна грати та її можна обігравати. І вже наступного матчу Владислав Орлов зміг нав'язати боротьбу лідеру колумбійців Даніелю Елаї Галану.

А другого дня Крутих обіграв Галана. І більше того – зробив це, програвши перший сет, а у другій партії не програв жодного гейму, зрівнявши рахунок у зустрічі після поразки у парному розряді. І знову, можливо, це надихнуло Владислава Орлова у вирішальному п'ятому матчі на підсумкову перемогу.

Instagram (ФТУ). Олексій Крутих

Владислав Орлов

Головна заслуга Владислава Орлова – у перший день він зміг нав'язати боротьбу Даніелю Елаї Галану, показав своїм колегам по збірній, що навіть він, лідер колумбійців у одиночному розряді – не непереможний, хоч і стоїть набагато вище у рейтингу і входить у світову топ-100. А «бублик» у третьому сеті – буває…

А другий матч Орлова проти Ніколаса Мехії став не лише кульмінацією, а й справжньою окрасою всієї зустрічі. Дуже якісна гра у виконанні обох тенісистів, рівна боротьба, яка завершилася напруженим тай-брейком третього сету та перемогою збірної України.

​Instagram (ФТУ). Владислав Орлов

Ілля Білобородько та В'ячеслав Бєлінський

Обидва тенісисти ще дуже молоді і їм довелося грати проти головного «козирного туза» колумбійців – однієї з найсильніших пар останнього десятиліття Хуана Себастьяна Кабаля та Роберта Фари. Не злякалися, змогли поборотися, особливо у другому сеті – вже добре.

Невідомо, чи будуть ще Білобородько та Бєлінський разом грати пару чи ні (а у наступному матчі у збірній вже може зіграти перша ракетка України у парному розряді Денис Молчанов), але в принципі, майбутнє їхня пара має. Віддалене майбутнє, але тим не менш…

​​​​Instagram (ФТУ). Илля Білобородько и В’ячеслав Бєлінський

Що далі?

А далі – кваліфікація фінальної частини, до якої збірна України вийшла вперше за сім років. Там українці зіграють проти когось із учасників фінальної частини Кубка Девіса 2023, груповий етап якої проходить у ці дні у хорватському Спліті, іспанській Валенсії, італійській Болоньї та британському Манчестері.

Звичайно, там грають найсильніші збірні світу та найсильніші тенісисти, але в тому головна цінність матчу проти збірної Колумбії, яка й сама нещодавно грала у фінальній частині – цей матч показав, що не потрібно поспішати з негативними прогнозами та заздалегідь записувати нашій збірній поразку. Збірна України здатна на сюрприз – неприємний для суперників, але приємний для нас.

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Веня Веньяминыч
А рахунки зустрiчей вказати, не судьба?