Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Автоспорт
| Оновлено 01 грудня 2023, 21:47
1192
1

Олександр БОНДАРЕВ: «Карт росіянина переїхав мене по спині та шолому»

Українець потрапив до академії команди «Williams Racing»

| Оновлено 01 грудня 2023, 21:47
1192
1
Олександр БОНДАРЕВ: «Карт росіянина переїхав мене по спині та шолому»
Williams Racing. Олександр Бондарев

Картингіст Олександр Бондарев, який може стати першим в історії українським пілотом у Формулі-1, розповів про аварію у минулому році та своє приєднання до професійної гоночної академії Williams Racing.

«В минулому році на другому етапі Чемпіонату Європи в Іспанії сталася аварія. Я їхав восьмим, прагнучи потрапити на подiум. Карт суперника, росіянина Дмитра Матвєєва, наїхав на мій передній бампер і далі переїхав мене по спині та шолому. Мій карт розвернуло посеред траси на 180 градусів в сторону зустрічного руху інших картів пелотону. Один з пілотів, нажаль, не зміг об’їхати, як це зробили попередні сім пілотів, що призвело до лобового зіткнення двох картів. Гонку було зупинено, і мені надали медичну допомогу. Першу операцію мені було зроблено в той же день, у найближчому до треку госпіталі.

Протягом двох місяців було ще десять операцій. Найважчими були гоночні вікенди, в яких я не міг взяти участь, проте спостерігав за гонками, аналізував суперників та уявляв, як би вчинив на їхньому місці. Спортивну форму втрачати не хотілося, тому вже в лікарні адаптував свої тренування під поточний стан. В основному, це були вправи на тренування верхньої частини тіла. Три місяці в лікарні, три місяці реабілітації, і за шість місяців я знову був на треку. Ходити ще міг, тільки кульгаючи, та на педалі давив як треба. Я кожного дня намагався прискорити своє повернення на трек, бо життя без перегонів виявилось надзвичайно нудним та беззмістовним.

Як на мене звернула увагу команда Формули-1 Williams Racing? Це був дуже довгий шлях. Та знаю, що кожен пілот мріє про такий шанс. Академїї команд Формули-1, такі як Williams, Ferrari, Red Bull, McLaren, Alpine відкривають свої двері для обраних ними пілотів і дають їм новий рівень у всьому. А головне – шанс отримати колись місце у Формулі-1. Виявилось, що вже якийсь час вони слідкували за мною, та вирішальною для них стала моя перемога на чемпіонаті Європи в цьому році».

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
У меня был знакомый картингист, человек абсолютно бебашенный. Его кредо в гонках всегда было  - нельзя снимать ногу с педали газа, или победа или реанимация. Точно так он и ездил на своей Хонде, пока не разбился возле Умани при попытке обгона на скорости около 200 км\ч....