Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 вересня 2023, 20:35
1216
8

Майже 4 млрд грн. Суд збільшив розмір застави для Коломойського у 7 разів

Шевченківський районний суд Києва переобрав запобіжний захід бізнесменові

| Оновлено 25 вересня 2023, 20:35
1216
8
Майже 4 млрд грн. Суд збільшив розмір застави для Коломойського у 7 разів
Instagram. Ігор Коломойський

Суд збільшив розмір застави бізнесмена Ігоря Коломойського, неофіційного власника клубу «Дніпро-1». Її розмір тепер становить 3 млрд 891 млн гривень замість майже 510 млн гривень.

Шевченківський районний суд Києва переобрав запобіжний захід Коломойському, який 15 вересня отримав нову підозру за трьома статтями, у справі про заволодіння 5,8 млрд гривень. Олігарху змінили запобіжний захід у частині застави та встановили розмір у 3 млрд 891 млн гривень.

Сторона звинувачення просила суд Києва збільшити заставу через нові підозри – майже до 5,88 млрд гривень. Прокурор зазначив, що Коломойський вийшов із громадянства України і тепер є громадянином Ізраїлю, тому існує ризик, що він сховається за кордоном.

Адвокат заявляв, що звинувачення не є обгрунтованим, бо не встановлено жодних осіб, які були у злочинній групі, окрім Коломойського. Крім того, ані ПриватБанк, ані інші вкладники не заявляли за ці роки про злочин. Він також зазначив, що НБУ після втрат у розмірі 5 млрд мають провести перевірки та аудити, але їх не проводили.

За словами сторони захисту, ПриватБанк у той період про який йдеться, був не державним, а приватним, тому збитки могли бути завдані лише акціонерам банку – Боголюбову чи Коломойському.

Адвокат також заявив, що розмір застави необгрунтований, тому що прокурор БЕБ не навів жодних доказів, що Коломойський може сплатити таку суму. Він назвав необґрунтованими й ризики, оскільки Коломойський уже перебуває під вартою і тому не може втекти, перешкоджати чи якось впливати на свідків.

За даними слідства, у 2013–2014 роках Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн, створивши злочинне угруповання зі співробітників Приватбанку, засновником та акціонером якого він був.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
K 12
Хай сидит падла.
Фанькин кот
Вот и хорошо, вот и ладушки. Наотмывался деньжат народных, теперь настал черед платить по счетам. Думаю, и за банкротство Днепра тоже спросят. Маркевичу, Рамосу и игрокам долги возвратить заставят.
Pavlo Pasichnyk
Це - державний злочинець, злочинець НАРОДУ УКРАЇНИ. І судити його, як і усіх, йому подібних псевдо олігархів, святе Право УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ.
Pavlo Pasichnyk
Крук круку око не виклює. Усе це фарс, шоу, вистава для НАРОДУ УКРАЇНИ, відволікання народної уваги від чогось надзвичайно страшного, катастрофічного для Держави УКРАЇНА. Запитання: від чого?...
Микола Захарченко
Якщо він раніше не звалив в Ізраїль , чи ще кудись , то мабуть впевнений , що відмажеться  
Xvalenok03
Из героев в изгои.
Как говорится от сумы и тюрьмы не зарекайся. 
Lion
Бени торба. 
Если ещё отдадут Америке то там могут дать и 100 лет тюрмы.....
Пришёл на кассу..... Счёт предявили очень большой...
...