Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 16 вересня 2023, 16:28
12762
1

Китай – Україна. Прогноз та анонс на матч олімпійського відбору з волейболу

У стартовому поєдинку групи А підопічні Івана Пєткова зіграють із господарками турніру

| Оновлено 16 вересня 2023, 16:28
12762
1
Китай – Україна. Прогноз та анонс на матч олімпійського відбору з волейболу
CEV. Жіноча збірна України з волейболу

У суботу 16 вересня в китайському місті Нінбо розпочинається кваліфікаційний турнір відбору на Олімпійські ігри 2024 року. У групі А виступають 8 команд, і лише дві з них за підсумками турніру отримають прямі путівки на Олімпіаду. Першими суперницями українок буде збірна Китаю.

Китай

Господарки майданчика поряд зі збірною Сербії є головними фаворитками групи А. У світовому рейтингу найкращих жіночих збірних світу з волейболу команда Китаю посідає високе 6 місце.

Так, на недавньому чемпіонаті Азії, фінальний етап якого проходив у Таїланді, китайські волейболістки здобули срібні нагороди, поступившись у фіналі в п'яти партіях місцевій збірній. Причому рахунок на тай-брейку був 16:14 на користь Таїланду. Боролася за титул збірна Китаю і у Лізі націй 2023 року. Але й там у вирішальному поєдинку зазнала поразки від Туреччини 1:3.

У 2016 році жіноча збірна Китаю стала олімпійським чемпіоном, перемігши у фіналі Сербію 3:1. Пробилася вона і на Олімпіаду 2020 року в Токіо, але там не змогла вийти до чвертьфіналу. А взагалі в колекції китаянок 3 перемоги на Олімпіадах, 1 срібло та 2 бронзи.

Україна

Зрозуміло, що такими здобутками українки поки що похвалитися не можуть. Та й взагалі їм дуже рідко доводилося останніми роками зустрічатися із найсильнішими збірними світу. Хіба що з європейськими командами, та й то лише у фінальних етапах чемпіонату континенту у 2019, 2021 та 2023 роках.

На відміну від Китаю, збірна України лише одного разу брала участь в Олімпійських іграх і це було вже далекого 1996 року. Тоді наші волейболістки виступали у групі А і програли всі п'ять матчів суперницям з однаковим рахунком 0:3. Зрозуміло, що з групи вони не вийшли і на цьому етапі завершили свій виступ.

А у 1994 році збірна України єдиний раз виступала у фінальному етапі чемпіонату світу. До речі, там у групі вона зуміла виграти у Італії 3:2, але в 1/8 фіналу поступилася Японії 0:3.

У складі нашої нинішньої команди багато молодих гравців, про що неодноразово говорив її головний тренер Іван Пєтков. І чим більше у збірної будуть таких турнірів та сильних суперниць, тим швидше буде її прогрес. Додамо, що наразі у світовому рейтингу збірна України посідає 18 місце.

Статистика матчів

Щодо історії ігор збірних Китаю та України одна з одною, то саме на чемпіонаті світу 1994 року та на Олімпіаді 1996 року, про які йшлося, ці команди зустрічалися на груповому етапі. У першому випадку китаянки виграли 3:1, а на Олімпійських іграх 3:0.

Прогноз на протистояння:

Дуже хотілося б спрогнозувати перемогу збірної України, але не в цьому випадку. Обіграти китаянок, та ще й на їхньому майданчику, у це повірити дуже важко. Якщо українки зможуть взяти хоча б одну партію, це вже буде великим досягненням. Тому поставимо на перемогу Китаю 3:1.

16 вересня, субота

Китай – Україна
Нінбо (Китай). 14:30
ТБ-трансляція на Youtube каналі DIVISPORT
КИТАЙ УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 3:1

КАЛЕНДАР ТА РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЖІНОЧОГО ВІДБІРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(64)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitason
Шансов вообще ноль?