Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 вересня 2023, 19:06
960
0

ГАКМАН: До Вереса був на перегляді в Львові та Оболоні, але там не склалось

Гравець «Вереса» – про пошуки нового клубу

| Оновлено 15 вересня 2023, 19:06
960
0
ГАКМАН: До Вереса був на перегляді в Львові та Оболоні, але там не склалось
НК Верес. Василь Гакман

Літній новачок «Вереса», 23-річний Василь Гакман, доволі швидко закріпився в основному складі. В активі правого захисника рівнян – чотири поєдинки в УПЛ та одна результативна передача.

В розмові з кореспондентом Sport.ua він розповів чи вже адаптувався до вимог Прем'єр-ліги, які завдання в рівненської команди в звітному сезоні:

– Це була вже моя третя спроба потрапити до класу найсильніших. Дві перші були невдалі: керманич «Львова» Олег Дулуб після перегляду сказав, що я не підхожу під його ігрову модель, а в «Оболоні» в мене виникли проблеми з медоглядом. Хоча наступного дня вже все із здоров'ям було гаразд, проте кияни вирішили не ризикувати.

– І після повернення до Чернівців ти вже через три дні опинився у «Вересі».
– Мій агент повідомив, що є нагода поїхати на перегляд у «Верес». Відчуваю, що тут не обійшлося без протекції Вадима Зайця - помічника керманича рівнян Сергія Лавриненка, адже він добре знав мої можливості. Бо коли я захищав кольори «Буковини», Заяць був президентом чернівецького футбольного клубу.

– Невдовзі тобі запропонували підписати доволі тривалий трирічний контракт.
– Мабуть, все через мій молодий вік (посміхається). Звісно, погодився, адже завжди хотів спробувати свої сили в еліті.

– Знайомих у «Вересі» зустрів?
– Так, з Євгеном Шевченком були на перегляді у «Львові». А воротар Богдан Когут, який свого часу грав за «Буковину», коли я ще був у юніорській команді, сам підійшов й сказав, щоб я сильно не переймався – все буде гаразд.

– На професійному рівні ти раніше виступав тільки за «Буковину».
– І вже була нагода переконатися, що «Верес» і «Буковина» - схожі, передусім, за бійцівською вдачею, бажанням боротися до кінця. Отож, з адаптацією в Рівному проблем не виникло.

– А рівень команд УПЛ помітно вищий, ніж ПФЛ?
– Ні. Хоча в Прем'єр-лізі все роблять швидше, як в контролі м'яча, так і у прийнятті рішень.

– Тобі найкомфортніше грати на правому фланзі оборони?
– Так, але при необхідності можу зіграти й правим півзахисником. До речі, в поєдинку з «Колосом» я вже діяв на цій позиції.

– І як оцінив твою гру Лавриненко?
– Оскільки «Верес» програв, то, думаю, що залишився незадоволеним, як наставник, так і я. Хоча в Ковалівці ми заслуговували на кращу долю, просто, на відміну від господарів, не використали свої моменти.

– Які завдання клубне керівництво поставило перед командою?
– Намагатися перемагати в кожному матчі. Мабуть, вже під час зимової перерви в планах з'явиться більше конкретики. Мене все влаштовує в «Вересі». Тренування проходять інтенсивно, Лавриненко все дохідливо пояснює, залишається тільки чітко виконувати настанови. Підібрався чудовий колектив. Тому кожного тренування і поєдинку чекаєш з нетерпінням. Докладатиму зусиль, аби не підвести.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.