Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 14 вересня 2023, 19:12
890
0

Дмитро СОСНОВСЬКИЙ: «Все,що планували в Дубліні – виконали»

З Дубліна повернулися жіноча та чоловіча збірні України з боксу

| Оновлено 14 вересня 2023, 19:12
890
0
Дмитро СОСНОВСЬКИЙ: «Все,що планували в Дубліні – виконали»
КМОФБУ. Дмитро Сосновський

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер чоловічої збірної України Дмитро Сосновський поділився своїми враженнями про майже двотижневе перебування в столиці Ірландії:

– В червні на Європейських спортивних іграх в Кракові до мене звернувся головний тренер збірної Ірландії Заурі Антія з пропозицією провести спільний навчально-тренувальний збір в Дубліні. Звичайно, нам це запрошення сподобалося, тим паче, що останніми роками ірландські боксери додають.

– І на яких умовах було запропоновано проведення цього збору?
– Українська сторона оплачує проїзд, а ірландці всі інші витрати беруть на себе: проживання, харчування, забезпечення тренувальним залом. Кошти на переліт до Дубліна транзитом через Варшаву виділило Міністерство молоді та спорту.

– За яким принципом формувався склад делегації?
– Поїхали лідери своїх вагових категорій, адже ці спільні тренування розглядалися, як етап підготовки до відбірних змагань, де наступного року розігруватиметься олімпійські ліцензії. Пройдуть вони в Італії (лютий) і Таїланді (травень). Якщо вести мову про чоловічу збірну, то не було тільки Олександра Хижняка, що вже завоював перепустку на Олімпіаду в Парижі та Дмитра Замотаєва, який віддав перевагу вересневому зборі в Тисовці перед чемпіонатом Балкан в Болгарії.

– Тепер давайте про те, чим ваші підопічні займалися в Дубліні.
– Передусім, слід віддати належне господарям, які подбали про чудові умови для тренувань, до наших послуг був спеціалізований зал з 5 рингами, центр для загальнофізичної підготовки. Була робота в парах, самостійні заняття і найголовніше, що кожен з наших атлетів провів по 6 спарингів.

– Яке враження на вас справили ірландські візаві?
– Ось уже 18 років із збірної цієї країни працює Заурі Антія, який свого часу був чемпіоном Грузії, очолював молодіжну збірну цієї країни. І якщо раніше про ірландців говорили, що це, передусім, вольові боксери, то з появою біля керма Антії вони додали в тактиці, техніці. Не дивно, що з кожним роком британці все краще виступають на найпрестижніших міжнародних змаганнях. До речі, ірландці уже давно практикують проведення спільних тренувань з боксерами Казахстану та Узбекистану, які зараз на видноті, і запрошення на збір з нами свідчення високого авторитету української школи боксу.

З головним тренером жіночої збірної України Сергієм Данилівим ми залишилися дуже задоволені перебуванням в Дубліні, бо все, що планували виконали. Хлопці та дівчата збагатилися цінним міжнародним досвідом та й, що важливо, обійшлося без травм.

– Що далі?
– Найближчим часом наші боксери візьмуть участь в кількох міжнародних турнірах, а в листопаді у Львові пройде чемпіонат України. За його підсумками й визначаться ті атлети,що наступного року продовжать боротьбу за олімпійські ліцензії.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.