Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Веслування
| Оновлено 13 вересня 2023, 21:32
256
0

Українські веслувальники закликали заборонити виступи спортсменам рф та рб

Найсильніші українські спортсмени виступили з офіційною заявою

| Оновлено 13 вересня 2023, 21:32
256
0
Українські веслувальники закликали заборонити виступи спортсменам рф та рб
Instagram

Найсильніші українські представники веслування на байдарках та каное виступили з офіційною заявою

Веслувальники на чолі з дворазовим олімпійським чемпіоном Юрієм Чебаном за підтримки Комісії атлетів НОК України та її голови Георгія Зантарая закликали Міжнародну федерацію каное та весь цивілізований спортивний світ заборонити представникам росії та білорусі брати участь у міжнародних змаганнях.

Заява українських веслувальників

Міжнародна федерація каное дозволила спортсменам росії і білорусі брати участь в міжнародних змаганнях, попри те, що війна досі триває, і кожен день гинуть люди. росія та білорусь є країнами-агресорами – це визнав весь цивілізований світ.

Ця війна призвела до загибелі та страждань тисяч невинних людей. Міжнародне суспільство має консолідуватись у боротьбі проти країн-агресорів та вимагати припинення вогню та повернення окупованих українських територій, а не йти на поводу у них на поводу.

Президент федерації каное Томас Конєцко зробив все, щоб спортсмени з росії та білорусі оминули заборону та виступати під нейтральним статусом. Однак, це не є справедливим рішенням, адже вони все одно представляють свої країни, які несуть відповідальність за агресивну політику та вбивство українського народу. Вони не можуть бути розглянуті як незалежні спортсмени, адже вони не засуджують дії своїх країн, а навпаки – підтримують.

Ми закликаємо міжнародне спортивне керівництво до прийняття жорстких санкцій проти росії та білорусі та до повного недопуску їх спортсменів до будь-яких змагань. Наголошуємо, що спорт не може бути використаний як інструмент маневрувань та виправдань, а має бути оснований на чесності, справедливості та повазі до прав людини.

Українські веслувальники закликали заборонити виступи спортсменів рф та рб

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.