Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 13 вересня 2023, 16:31
9565
12

Манчестер Юнайтед розриває зсередини: клуб втрачає статус та обличчя

Розповідаємо про проблеми манкуніанців за межами поля

| Оновлено 13 вересня 2023, 16:31
9565
12
Манчестер Юнайтед розриває зсередини: клуб втрачає статус та обличчя
Getty Images/Global Images Ukraine. Джейдон Санчо і Ерік тен Хаг

«Манчестер Юнайтед» залишається одним із найпопулярніших клубів світу, незважаючи на відсутність великих досягнень в останні роки. Проте все частіше «МЮ» згадується у подіях за межами поля. Останнім часом клуб переживав скандали, інтриги, внутрішні розслідування та інші не найприємніші події. І головне те, що ситуація у манкуніанців за цей час суттєво не змінилася. У клубі, як і раніше, не все спокійно на багатьох фронтах.

Все почалося із Мейсона Грінвуда. Взимку 2022 року дівчина футболіста звинуватила його у фізичному насильстві. Поліція Манчестера швидко відреагувала на цю заяву і вжила всіх необхідних заходів щодо гравця. «МЮ» не залишалося нічого іншого, крім як відсторонити Грінвуда на невизначений термін. Той факт, що він є вихованцем «Юнайтед», серйозно вдарив по репутації клубу. При цьому і команда проводила не найкращий сезон, не маючи постійного тренера.

Згодом ситуація навколо Грінвуда вщухла у медіапросторі, але на стадіонах уболівальники суперників присвячували кричалки вихованцю манкуніанців, нагадуючи, що про нього ніхто не забув. «МЮ» відсторонив Мейсона від команди в лютому 2022 року. Через 12 місяців його виправдали, але у «Юнайтед» вирішили не поновлювати співпрацю з гравцем. Поки що, принаймні. Манкуніанці відправили свого вихованця у «Хетафе» на правах оренди.

У листопаді 2022 року вийшло те саме інтерв'ю Кріштіану Роналду журналісту Пірсу Моргану. Португалець як на духу висказав усе, що думає про керівництво, сам клуб, одноклубників і головного тренера. Дісталося всім, починаючи від родини Глейзерів, члени якої володіють «МЮ», закінчуючи нинішнім наставником команди Еріком тен Хагом. Роналду відкрито заявив, що не поважає свого тренера. Практично те саме він сказав і про Ральфа Рангніка, який тимчасово очолював «Юнайтед» до приходу нідерландця.

Після того інтерв'ю було очевидним, що Кріштіану більше не зіграє за манкуніанців. Португалець залишив «МЮ» тоді ж, у листопаді. Клуб зробив те, що й повинен був – розірвав контракт із футболістом. Але показово, що португалець не побоявся (або не посоромився) публічно рознести «Юнайтед». Це говорить про те, що навіть свої гравці не дуже поважають клуб, тоді чому це мають робити інші? Більше того, дехто ще й підтримав Роналду. Наприклад, Джессі Лінгард. Вихованець манкуніанців підтвердив, що інфраструктура у клубі перебуває на низькому рівні.

Після відходу Кріштіану пристрасті трохи вщухли. Здавалося, що ситуація навіть налагоджується – Роналду пішов, Грінвуда виправдали, а команда повернулася до Ліги чемпіонів та виграла Кубок ліги. Але там, де новий сезон, там і нові скандали. До перерви на матчі збірних тен Хаг заявив, що Джейдон Санчо не потрапив у заявку на поєдинок проти «Арсенала» через погану роботу на тренуваннях. Футболіст швидко відповів через соцмережі, звинувативши фахівця у брехні.

Показово, що це вже не перший публічний «наїзд» на тренера з боку гравця «МЮ». Але Роналду і Санчо – особи різного рівня. Якщо один футболіст відкрито висловлює наставнику неповагу, а інший називає його брехуном – значить, у клубі щось не так. Справа не тільки в тен Хагові та його стосунках з гравцями, а й у тому, що вони не бояться наслідків за свої висловлювання. Можливо, Санчо, як і Роналду, більше не зіграє за «Юнайтед». Але це лише покаже, що гравці тепер з легкістю готові залишати клуб, про який багато хто мріяв.

Getty Images/Global Images Ukraine. Антоні

Майже відразу після вищеописаного скандалу з'явилася інформація, що колишня співмешканка Антоні звинуватила його в домашньому насильстві. Гравця відсторонили від виступів за збірну Бразилії. Потім ще дві жінки звинуватили його у насильстві. Після цього вже й манкуніанці відсторонили футболіста. Поліція розбирається із заявами, Антоні відхиляє звинувачення та обіцяє розкрити всю правду. А «МЮ» поглинає негативний інформаційний фон.

Погіршує і так непристойну ситуацію поведінка Глейзерів. Власники «МЮ» близько року продають клуб, але ситуація ніяк не вирішується. З кожним раундом торгів американці вимагали дедалі більше грошей. Багато претендентів перестали брати участь у цій справі, вважаючи Глейзерів несерйозними. Проте британський мільярдер Джим Реткліфф та катарський шейх Джасім залишилися у боротьбі. Була інформація, що шейх виграв боротьбу та викупить «Юнайтед».

Згідно з останніми новинами, Глейзери схиляються до того, щоб зняти клуб із продажу. Вони вважають, що за кілька років зможуть продати його дорожче. Американці сподіваються, що в їхній країні збільшиться інтерес до футболу на фоні майбутнього чемпіонату світу, а тен Хаг виграє для них ще кілька трофеїв, щоб зробити клуб привабливішим. Однак багато бізнесменів уже дізналися, як Глейзери ведуть справи, і навряд чи знову захочуть мати справу з ними. Розмови щодо продажу «МЮ» можуть так і залишитися розмовами.

Складається враження, що у манкуніанців зараз повний бардак. На трансферному ринку вони якось відпрацювали, але в іншому – все погано. У керівництва немає жодної стратегії розвитку клубу, гравці відкрито критикують тренера і потрапляють під слідство. На все це накладається відсутність гри та результату. Схоже, що на «Юнайтед» чекає важкий сезон, хоча були передумови до інших очікувань. Тен Хаг продовжує стверджувати, що в «МЮ», як і раніше, високі стандарти, але в це складно повірити.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не 300 млн євро. Відомо, за скільки Лаціо хоче купити Шапаренка у Динамо
Футбол | 30 червня 2024, 20:33 9
Не 300 млн євро. Відомо, за скільки Лаціо хоче купити Шапаренка у Динамо

Римський клуб найближчим часом зробить пропозицію киянам

Ярослав РАКІЦЬКИЙ: «Я залишаю Шахтар»
Футбол | 30 червня 2024, 14:57 32
Ярослав РАКІЦЬКИЙ: «Я залишаю Шахтар»

Досвідчений захисник попрощався з вболівальниками

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VBOLYUVALNIK
Зробити з такого легендарного клубу ось це що ми бачимо зараз... І це вже не перший випадок, Мю, Ювентус, Челсі і дуже дуже багато інших, скільки вже таких клубів з великою історією пробили дно? І дуже школа що майже немає противаги (маю на увазі клубів які навпаки стали кращими) 
Summertime
Видим.  МЮ становится нудным и бесхарактерным.
Перець
Щось з тренером не так гравці стають  як не психами  ,то жінок лупасять
T-800
або повертається на своє історичне місце середняка без таких постатей як Фергюсон та Басбі