Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 13 вересня 2023, 08:51
986
0

УАФ звернулася до ФІФА. Чому арбітри з рф призначені на матч Ліги націй?

Бригада з рф призначена на гру жіночої Ліги націй між Вірменією та Казахстаном

| Оновлено 13 вересня 2023, 08:51
986
0
УАФ звернулася до ФІФА. Чому арбітри з рф призначені на матч Ліги націй?
УАФ

Українська асоціація футболу звернулася до УЄФА з офіційним листом, в якому просить розглянути ситуацію щодо призначення арбітрів із країни-агресора на матч під егідою Європейського футбольного союзу.

УЄФА призначив бригаду арбітрів із рф на матч жіночої Ліги націй між Вірменією та Казахстаном. Вєра Опейкіна буде головним арбітром, її асистентками – Єкатерина Курочкіна та Єлена Собчук, четвертим арбітром призначена Надєджа Горінова.

Із березня 2022 року російські клуби, збірні, судді були відсторонені від участі в змаганнях під егідою УЄФА та ФІФА. І це перший випадок, коли футбольні керівні структури офіційно повернули росіян у європейський футбол.

Звернення УАФ до УЄФА

З офіційного веб-сайту УЄФА стало відомо, що на матч жіночої Ліги націй між збірними Вірменії та Казахстану, який відбудеться 26 вересня, було призначено російську бригаду арбітрів.

Як відомо, 28 лютого 2022 року Виконавчий комітет УЄФА ухвалив рішення про те, що всі російські команди, чи то національні, чи то клубні, будуть відсторонені від участі в змаганнях УЄФА до подальшого повідомлення. Це рішення всі ці півтора року поважали та виконували всі учасники змагань, а його законність успішно доведено в CAS.

Водночас, зважаючи на те, що півтора року офіційні особи з росії не призначалися на матчі УЄФА, вищезгадане рішення викликає обурення в Україні, де досі щодня відбуваються жорстокі воєнні злочини російської федерації.

З огляду на це Українська асоціація футболу висловлює свій протест на призначення російської бригади арбітрів на матч жіночої Ліги націй.

Аби дотримуватися гуманітарних цінностей та справедливості, притаманних європейській футбольній сім'ї, а також щоб забезпечити послідовність миротворчої позиції УЄФА щодо врегулювання залучення до європейського футболу представників росії, просимо вас уважно розглянути ситуацію та опрацювати можливість недопуску представників терористичної держави до матчів під егідою УЄФА.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.