Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 11 вересня 2023, 21:25
1832
3

Вірменія – Хорватія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Поєдинок відбудеться 11 вересня о 19:00 за Києвом

| Оновлено 11 вересня 2023, 21:25
1832
3
Вірменія – Хорватія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

11 вересня на «Республіканський стадіон ім. Вазгена Саркісяна» пройде матч 6-го туру кваліфікації Євро, в якому збірна Вірменії зустрінеться зі збірною Хорватії. Старт поєдинку заплановано на 19:00 за київським часом.

Вірменія

Збірна двічі поспіль завойовувала підвищення у форматі Ліги Націй. Але вже на рівні дивізіону В не вдалося втриматися - минулого року програли 5 разів у 6 поєдинках. Вже можна говорити, що за нинішнього наставника Олександра Петракова (що перемагав нинішніх підопічних у 2022-му році на чолі українців) виходило краще. Принциповому супернику, Туреччині, у березні дали бій, але все ж таки програли 1:2. Натомість у червні вірмени впоралися не лише з Латвією вдома, а й, сенсаційно, в Уельсі. Восени розпочинали в Туреччині, і були дуже близькими до сенсаційної перемоги на виїзді над історичним ворогом. Але пропустили м'яч у відповідь на 88-й хвилині.

Хорватія

Команда так і не спромоглася взяти трофей. Модрич до поразки на чемпіонаті світу-2018 додав влітку невдачу у фіналі Ліги Націй. Втім, ну як невдачу, адже для цього потрібно було спочатку торік виграти непросту групу, а вже у червні у Нідерландах обіграти господарів (4:2 у екстра-таймі). Крім того, підопічні Златко Даліча у Катарі змогли стати бронзовим призером чемпіонату світу - мало хто примудрявся підніматися у топ-3 двічі поспіль. Тепер потрібно зосередитися в кваліфікації. Вона почалася з осічки: не втримали мінімальної переваги вдома з Уельсом, після чого зате влаштували гросмейстерські 2:0 з Туреччиною в гостях. Ну, а з Латвією все пройшло, схоже, у форматі спарингу, закінчившись солідними 5-ма голами - і, здавалося, фаворит цілком міг і більше закотити.

Статистика особистих зустрічей

До цього між собою збірні грали лише одного разу, у товариському поєдинку 2021 року. І закінчили нічиєю 1:1 у Велика Гориця.

Прогноз

Букмекерські контори не чекають на сюрпризи, вірмени надто багато сил витратили в п'ятницю. Ставимо на перемогу хорватів при форі на рівні -1,5 забитих м'яча (коефіцієнт – 2,14).

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

В УЄФА назвали найкращого гравця матчу ЛЧ між Баварією та Реалом
Футбол | 01 травня 2024, 01:20 0
В УЄФА назвали найкращого гравця матчу ЛЧ між Баварією та Реалом

Автор дубля Вінісіус Жуніор отримав приз найкращого гравця поєдинку

Ронні на висоті. Визначено всіх чвертьфіналістів ЧС зі снукеру
Снукер | 30 квітня 2024, 06:10 2
Ронні на висоті. Визначено всіх чвертьфіналістів ЧС зі снукеру

Лідер світового рейтингу впевнено обіграв Райана Дея з рахунком 13:7

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Армяне - на подсосе у жителей болот. Так всегда было. И неважно, что их сейчас тренирует Петраков. А хорваты - враги сербов и наши друзья. Лично для меня понятно за кого болеть в этом матче.
Summertime
1:3, хотя я за Петракова