Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 10 вересня 2023, 04:50
1398
0

ШЕЛАЄВ: «Україна не дозволила Англії продемонструвати свою міць»

Ексгравець збірної прокоментував сьогоднішній матч

| Оновлено 10 вересня 2023, 04:50
1398
0
ШЕЛАЄВ: «Україна не дозволила Англії продемонструвати свою міць»
ФК Металіст. Олег Шелаєв

9 вересня в польському Вроцлаві національна збірна України розійшлася миром (1:1), в поєдинку відбору на Євро-2024 – з Англією.

Колишній гравець національної збірної України Олег Шелаєв в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, чи справедливим був підсумковий рахунок:

– Мабуть, всі більшого очікували від британців. Але, переконаний, вони зіграли так, як дозволили їм українці. Взагалі, мені більше сподобався перший тайм, коли наші хлопці не тільки надійно захищалися, але й вміло атакували.

На вашу думку, керманич збірної України Сергій Ребров чимось здивував свого англійського колегу?

– Якщо відверто, то в поєдинках такого рівня це практично нереально. Можливо, дуже організованим захистом в дебюті, коли кожен чітко знав свій маневр. Думаю, що план на гру був такий: забезпечити надійний тил, переконатися чого сьогодні варті суперники та поступово знаходити в їхніх лавах слабинки. В першому таймі він спрацював, ми не пропустили швидкий гол, пішли в наступ і самі забили після багатоходової комбінації.

– І все ж, чим можна пояснити, що сьогодні британцям бракувало агресивності?

– Не виключено, що вони відштовхувались від свого комфортного турнірного становища. Думали, що особливо не напружуючись вийдуть вперед, а потім зіграють по рахунку, використовуючи свій «коник» – простір. Проте все пішло не за таким сценарієм.

– На вашу думку, якби учасники пішли на перерву за рахунку - 1:0,то в другому таймі українцям було б простіше схилити шальки терезів на свій бік?

– Розмірковувати на цю тему - невдячна справа. Проте найгірше, що пропустили наприкінці першого тайму, як кажуть, необов'язковий гол в роздягальню: грубо помилився Миколенко, який банально загубив Вокера. Навіть не віриться, що на такому рівні можуть бути такі дитячі промахи. Цей пропущений м'яч змусив Реброва внести корективи та в другому таймі головне вже було не пропустити.

– На ваш погляд, чим була викликана заміна Матвієнка?

– Мабуть, Ребров відчував, що англійці можуть взяти на озброєння верхові передачі, тому й випустив Кривцова, який краще діє на «другому поверсі». Хоча, не виключено, що Матвієнку перешкодила травма.

Під завісу матчу українцям було нелегко, але нічийний рахунок – зберегли.

– Звичайно, здобуте очко в протистоянні з топ-збірною – це актив.Тим паче, що англійська збірна – незручний суперник. Тепер важливо як слід відновитися і 12 вересня в Італії довести, що й другий матч проти фаворита наші хлопці можуть проводити вдало.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів
Футбол | 04 травня 2024, 21:40 2
Жирона – Барселона – 4:2. Лігочемпіонські м'яч і асист Довбика. Відео голів

Дивіться відеоогляд матчу 34-го туру Ла Ліги 2023/24

У Ворскли новий бомбардир-рекордсмен
Футбол | 05 травня 2024, 01:32 0
У Ворскли новий бомбардир-рекордсмен

Руслан Степанюк забив 29-й м'яч в УПЛ у складі полтавців

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.