Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 09 вересня 2023, 04:03
573
8

Тарас МИХАЛИК: «Не вважаю збірну Англії непереможною»

Екс-гравець збірної України – про матч проти Англії

| Оновлено 09 вересня 2023, 04:03
573
8
Тарас МИХАЛИК: «Не вважаю збірну Англії непереможною»
ФК Динамо Київ. Тарас Михалик

9 вересня в польському місті Вроцлав національна збірна України з футболу проведе черговий поєдинок у відборі на Євро-2024 – з Англією.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України Тарас Михалик розповів, чи зможуть наші хлопці завтра дати бій британцям:

– Мені доводилося неодноразово грати з англійцями, як на клубному рівні, так і збірних. Не буду оригіналом, коли скажу, що діяти проти них, справді, доволі складно. Важко знайти протидію їхньому пресингу, максимальній налаштованості. До того ж, останніми роками вони грають більш різноманітно. Але я не вважаю, що збірна Англії – непереможна, тому, як на мене, у наших хлопців є всі шанси дати бій британцям.

– Тоді з вашим досвідом, щоб ви порадили керманичу збірної України Сергію Реброву при підготовці до завтрашнього протистояння?
– Не варто робити цього, Ребров – кваліфікований тренер і головне, що він володіє вичерпною інформацією про те, в якій спортивній формі перебувають підопічні. Ми ж повинні тримати кулаки за хлопців і чекати від їхнього виступу тільки позитиву. Тим паче, не треба забувати, в який складний час ми живемо: триває російська агресія і в розмовах з гравцями збірної була нагода переконатися, що вони дуже переживають і горять бажанням своєю грою додати наснаги тим, хто зараз на передовій.

– Багато експертів у своїх коментарях твердять, що буде добре, коли завтра поєдинок завершиться внічию.
– Згоден, що кожне очко, здобуте в поєдинку з топ-збірною, – дуже важливе. Але головне на виходити на завтрашній матч з думкою про мирну угоду, як правило, це добром не закінчується. Тому треба максимально налаштовуватися і постаратися продемонструвати все, що вмієш. Повірте, англійці такі ж футболісти, як і наші, з сильними і вразливими місцями. Тільки треба в Вроцлаві їхніми слабинками скористатися. Думаю, що Ребров дасть потрібні настанови.

– Аналізуючи стан справ у нашій збірній, доводиться констатувати, що провідним виконавцям бракує ігрової практики.
– Не слід забувати, що зараз кістяк української збірної складають гравці, що виступають за кордоном. Звичайно, кортить, щоб усе і відразу, але так не буває. Більшість з них – молоді і їм потрібен час для адаптації. Взяти хоча б Артема Довбика, який у своїй новій команді, «Жироні», виходить тільки на заміну. Але ж рівень іспанської Ла ліги на порядок вищий, ніж УПЛ. Треба це врахувати і запастися терпінням.

Переконаний, що й перехід в ще одну іспанську команду, «Валенсію», піде на користь Роману Яремчуку.

Зараз усім нелегко, тому слід згуртуватися, відкинути негатив і завтра підтримати збірну України. Дуже сподіваюся, що хлопці не підведуть.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Demid Romanchik
Блд...Англия разорвёт и не заметит наших полезных на своем фронте футболеров... Иллюзия дело не хорошее 
luceorius
 Якби Англія вже забезпечила собі перше місце в групі, точому б і ні - одного разу вже виграли.
Fant24
Може Англія і не є непереможною але твльки не від України 
Алексей
Как Венгрия в лиге наций обыграли ведь Англию 2 раза и причём не слабый состав был у Англии, так умудрились ведь венгры биться и победить на выезде 4-0 , только не говорите мне что лига Наций это не то, это товарищеские матчи 
Алексей
Всегда так говорят, а потом выходят на поле и проигрывают, докажите на поле, а не пустыми словами, а потом после матча к ак всегда они сильней, мы сделали много ошибок
Алексей
Так докажите это делом, а не пустыми словами, как всегда говорят, а потом за 90 минут не могут в створ попасть