Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
1264
0

Словаччина – Португалія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Поєдинок відбудеться 8 вересня о 21:45 за Києвом

Словаччина – Португалія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

8 вересня на «Тегельне поле» пройде матч 5-го туру кваліфікації Євро, в якому збірна Словаччини зустрінеться зі збірною Португалії. Старт поєдинку заплановано на 21:45 за київським часом.

Словаччина

Збірна останні цикли помітно здала позиції. На Євро-2020 ще вдалося протиснутися, і навіть виграти там у більшості у Польщі, але в плей-оф там репре не пробилися. Потім був посередній наступний цикл, де і росіяни, і хорвати були явно сильнішими. Цьогорічний наставник, прийшовши влітку минулого року, починав поганенько, не зумівши підняти словаків назад із дивізіону З Ліги Націй. Але у відборі на мундіаль із ним збірна показала себе добре. Побуксувавши на старті (0:0 вдома з Люксембургом), потім вдалося виграти всі 3 поєдинки - у Боснії вдома в березні та Ісландії та Ліхтенштейну на виїзді в червні. У результаті вдалося відірватися від конкурентів у суперечці за друге місце у цій групі. Зараз є шанс утримати дистанцію, втім, і поразка фавориту не стане такою вже трагедією.

Португалія

Команда наприкінці минулого року закінчила еру Фернанду Сантуша, з яким брала головні трофеї – Євро-2016 та дебютну Лігу Націй. Причому в Катарі не було такого вже провалу, при ньому результати були й гіршими, ніж чвертьфінал. Але в ньому обрані поступилися у статусі явного фаворита Марокко. І, головне, тренер прибрав із основи культового для всієї країни Роналду. За нинішнього наставника, Роберто Мартінеса, схоже, Кріштіану грає, скільки сам хоче. У тому числі за рахунок його голів фаворит прийшов до 5-го туру зі стовідсотковими результатами, вигравши всі поєдинки, у Ліхтенштейну та Боснії вдома та у Люксембургу з Ісландією на виїзді. Якщо перемогти і Словаччину, завдання завоювання путівки на мундіаль можна вважати фактично виконаним.

Статистика особистих зустрічей

Словаччина змогла взяти лише 1 нічию у 4-х очних поєдинках із Португалією. Щоправда, крайній із них датований влітку 2005-го року.

Прогноз

Букмекерські контори не вірять, що словакам допоможе фактор поля. Погодимося та поставимо на перемогу гостей у Братиславі при форі -1,0 голів (коефіцієнт – 1,7).

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.