Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
1482
0

Франція – Ірландія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Поєдинок відбудеться 7 вересня о 21:45 за Києвом

Франція – Ірландія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

7 вересня на «Парк де Пренс» пройде матч 5-го туру кваліфікації Євро, в якому збірна Франції зустрінеться зі збірною Ірландії. Старт поєдинку заплановано на 21:45 за київським часом.

Франція

Команда вдруге поспіль пробивалася у фінал чемпіонату світу. І в Катарі Мессі та його Аргентина виграла вирішальний поєдинок у серії пенальті. Після цього пішли деякі ветерани (Бензема, Льоріс і якось рано Варан), але Дешам має розкішний вибір. Не дивно, що галльські півні показують стовідсоткові результати, вигравши на чолі з новим капітаном, Мбаппе, 4 матчі з 4-х. Ще й розпочали з розгрому вдома голландців 4:0. Цікаво, що зараз ле бле взагалі обходяться без нових імен, при ряді травмованих. У заявці лише ті, хто не просто викликався раніше, а й виходив на поле – аж до Бріса Самба, голкіпера Ланса. Хоча не можна не відзначити, що поза списком опинилися відразу три футболісти Челсі - Уеслі Фофана, Бадіашиль і Нкунку.

Ірландія

Збірна зараз розглядається як середняк футболу такого рівня. Розширення числа учасників Євро дозволило ейре зіграти двічі поспіль на турнірах, 2012-го та 2016-го (ще й вийшовши у Франції до плей-оф). Але потім поступилися у відборі наступного континентального розіграшу - поступилися у стикових поєдинках. Ну, а на мундіаль не пробивалися з 2002 року, та й у Лізі Націй у минулому циклі фінішували за спиною у сусідньої Шотландії та України. Зараз від підопічних Кенні, незважаючи на те, що в обоймі є футболісти, які виступають або грають в АПЛ, нічого особливого не чекають. Так і грають: вимучили перемогу у товариському матчі з Латвією, відбір розпочали з поразок не лише Франції, а й Греції. І лише Гібралтар розгромили 3:0.

Статистика особистих зустрічей

Усі пам'ятають скандальний плей-оф до чемпіонату світу-2010, коли ірландці вдома виграли востаннє. Але після цього французи перемагали тричі, зокрема 1:0 у березні у Дубліні.

Прогноз

Букмекерські контори не вірять, що гості створять проблеми для господарів арени. Мбаппе та компанія переможуть при форі -1,5 гола (коефіцієнт - 1,98).

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.