Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 08 вересня 2023, 13:05
402
0

Дмитро РИБИЦЬКИЙ: «Не важливо, проти кого грати»

Автор хет-трику у ворота збірної Фінляндії - про враження від матчу

| Оновлено 08 вересня 2023, 13:05
402
0
Дмитро РИБИЦЬКИЙ: «Не важливо, проти кого грати»
АФУ. Дмитро Рибицький

Автор хет-трику у ворота юніорської збірної Фінляндії Дмитро Рибицький поділився враженнями від матчу Євро-2023.

– Дмитре, вітаємо тебе з перемогою у сьогоднішній грі з Фінляндією та з хет-триком. Скажи, будь ласка, коли ти востаннє робив хет-трик у матчі за збірну, і взагалі – коли ти востаннє забивав три голи за гру?

– За збірну це мій дебютний хет-трик. А останній хет-трик, мабуть, був у Кубку Польщі, у матчі проти команди «Рейтер Торунь», яка грає в Екстраклясі.

– Що ти можеш сказати про майбутній півфінал?

– Будемо налаштовуватись на перемогу. Не важливо, з ким грати – з Португалією, чи, можливо, з Хорватією, Іспанією, або Францією. У тій групі в усіх є шанси на вихід до півфіналу. Хотілося б, щоб ми ще вийшли з першого місця (розмова відбувалася перед матчем Словенія – Італія, де завдяки перемозі словенців з рахунком 4:2 українці вийшли у півфінал саме в якості переможця групи «В»). Але, повторюсь, не важливо, проти кого грати. Будемо налаштовуватися на перемогу. Ми вже повторили досягнення попередньої збірної України, і будемо робити все для того, щоб досягати ще більшого.

– Я задавав це питання Дмитрові Дяченку, задам і тобі. Наскільки для тебе важливо те, що ти граєш в одній четвірці разом зі своїми партнерами ще з рівненської ДЮСШ № 4?

– Я вважаю, що нам це дуже допомагає, тому що є мікроепізоди, які ми розуміємо навіть не кажучи жодного слова: як відкриватись, як зіграти у конкретному епізоді. Тобто, я вважаю, що це дуже допомагає нам як на майданчику, так і поза ним.

– Перед грою стало відомо, що команді Фінляндії не допоможе один з її лідерів – Ааро Пааппанен, який отримав травму коліна. Чи акцентували ви на цьому увагу, і чи далося це взнаки у сьогоднішній грі?

– Чесно кажучи, ми навіть не знали, що він пропускатиме гру. Їхня сильна сторона була – гра з п’ятим польовим гравцем, ми це на теорії розбирали. І як раз у грі з п’ятим Пааппанен був основним гравцем своєї команди та робив результативні дії. Тому, можливо, їм сьогодні його не вистачило. Я вважаю, що у першому таймі нам не вдалося на всі сто відсотків адаптуватися до гри фінів уп’ятьох, а вже у другому таймі те, про що ми домовлялися перед грою, у нас вийшло.

Нагадаємо, що збірна України вийшла до півфіналу Євро-2023 з першого місця в групі В.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.