Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 07 вересня 2023, 01:47
744
0

Вперше в історії українець зіграє в найсильнішій молодіжній лізі Швеції

Володимир Трошкін зіграє за шведську «Альмтуну»

| Оновлено 07 вересня 2023, 01:47
744
0
Вперше в історії українець зіграє в найсильнішій молодіжній лізі Швеції
ФХУ. Володимир Трошкін

19-річний український захисник Володимир Трошкін перейшов із клубу швейцарської U20-Elit «Женева-Серветт» у шведську «Альмтуну», команду, яка виступає в найсильнішій молодіжній лізі Швеції J20 Nationell. Досі в цій лізі не виступав жоден український хокеїст.

Володимир Трошкін народився 2 серпня 2004-го в Донецьку. У хокей починав грати семирічним у школі «Донбаса» під керівництвом тренерів Олександра Мнікіна, Олександра Селютіна, Володимира Карабаджака. З початком російсько-української війни, у 2014 році родина Трошкіних змушена була переїхати до Кривого Рогу. Там Володимир продовжив заняття хокеєм у школі «Кривбаса», де впродовж сезону працював під керівництвом Геннадія Запорожченка. В 11-річному віці Трошкін повернувся в «Донбас», оскільки його рідний клуб змінив прописку та переїхав базуватись у Бровари. З 2015 року на Київщині юний хокеїст працював під керівництвом екс-захисника збірної України Андрія Савченка.

Наступним етапом кар’єри Трошкіна став білоцерківський «Білий Барс». З 2019-го Володимир перейшов до системи білоцерківців і аж до осені 2021-го вдосконалювався у тренерів Костянтина Буценка, Олександра Бобкіна та Віталія Литвиненка. Після розколу в українському хокеї восени 2021-го оборонець продовжив кар’єру у складі Броварського спортивно-фахового коледжу на чолі з Бобкіним та Русланом Борисенком. Загалом у дорослих чемпіонатах України він зіграв 41 матч і відзначився одним асистом.

У 2020-му Трошкін став чемпіоном ІІІ юнацьких Олімпійських ігор у швейцарській Лозанні з хокею 3х3 у лавах змішаної команди Green.

А у 2022-му тренерський тандем Бобкін – Борисенко зробив ставку на Трошкіна як на одного з провідних оборонців команди у юнацькій збірній України (U18) на чемпіонаті світу в дивізіоні 1B, за підсумками якого українці стали другими та піднялися з другого місця ешелоном вище. В грудні того ж року Володимир виступав на чемпіонаті світу вже в складі збірної U20. Там наша команда теж була близькою до підвищення в класі, але стала другою і залишилася в дивізіоні 1В.

У «Женеву-Серветт» Трошкін перейшов після початку повномасштабної війни, допоміг команді вийти у плей-оф швейцарської U20-Elit. За сезон він відіграв 31 матч, відзначившись трьома шайбами.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.