Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 11 вересня 2023, 07:28
1272
3

Томас БАХ: «Є чіткі ознаки того, як ми бачимо допуск росіян»

Голова МОК — про допуск «нейтральних» росіян та білорусів та спорт не поза політикою

| Оновлено 11 вересня 2023, 07:28
1272
3
Томас БАХ: «Є чіткі ознаки того, як ми бачимо допуск росіян»
AP Photos. Томас Бах

Президент Міжнародного Олімпійського комітету Томас Бах підтримує допуск «нейтральних» російських та білоруських спортсменів, які не підтримують війну, але вважає, що спорт не поза політикою.

«Я не думаю, що остаточне рішення ухвалять за кілька днів. Але, гадаю, є чіткі ознаки того, як ми бачимо це, з врахуванням рекомендацій, які надали міжнародним федераціям. Тобто, без команд, гімнів, кольорів, будь-якої національної ідентифікації росії та білорусі. Проте, з іншого боку, надання можливості спортсменам, які не підтримують війну чи не пов'язані зі збройними силами, чи іншими структурами у росії та білорусі, виступати як індивідуальні та нейтральні спортсмени, але не як представники своїх країн

Ця система, яку ми наразі бачимо, працює на чемпіонатах світу, континентальних турнірах, кубках світу. Гадаю, вона є прийнятною. Українська сторона на 100% не є щасливою від цього, але вони це прийняли, оскільки це можливість для українських спортсменів відібратися на Олімпіаду. Ми всі хочемо сильну українську команду у Парижі-2024. Потім, я хотів би повернутися до цінностей, які, знову ж таки, лежать в основі нашого рішення

З одного боку, у нас російський уряд, який хоче ігнорувати світ. З іншого — український, який говорить про цілковиту ізоляцію всіх, у кого російський паспорт, що не є можливим, враховуючи наші цінності, а також права людини. Не є можливим, з врахуванням олімпійської хартії та того, як ми прийшли до цієї формули, щоб захистити права людей — індивідуальних атлетів, але й щоб покарати уряд росії за порушення цієї хартії.

Потрібно визнати реальність, а вона є такою, що світ керується політикою. Такою є ця система. Потрібно, з метою збереження своїх цінностей та поваги до організації, кооперувати з політикою. Не можна говорити, що ми всі не маємо відношення до політики та живемо на острові чи у бульбашці. Я називаю це «брехнею», коли деякі спортивні функціонери кажуть, що спорт не має нічого спільного з політикою та грошима. Ймовірно, це неправильно. Нам потрібно співпрацювати з політикою», – сказав Бах.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
India Life
Шкура продажная
GloryUkraine
У рашистів компромату на цього покидька на два життя. І хабарі і сауна з млядями в мацкві. Всього вистачає.
potemkin78
мягко стелит а на выходе будет всё по другому