Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 вересня 2023, 05:47
1057
6

БАХ: «Наша формула – захист прав окремих спортсменів, але покарання росії»

Президент МОК визнав, що спорт та політика все ж пов'язані

| Оновлено 05 вересня 2023, 05:47
1057
6
БАХ: «Наша формула – захист прав окремих спортсменів, але покарання росії»
Getty Images/Global Images Ukraine. Томас Бах

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах розповів, як він бачить зв'язок політики та спорту.

«У нас, з одного боку, російський уряд, який хоче, щоб ми ігнорували світ. З іншого боку, у нас є український уряд, який сказав повністю ізолювати всіх із російськими паспортами, що неможливо з огляду на наші цінності. Це неможливо щодо прав людини. Це неможливо щодо Олімпійської хартії, і ось як ми приходимо до нашої формули – захистити права окремих спортсменів, але покарати російську державу, уряд за порушення Олімпійської хартії.

Ви повинні визнати реальність, а реальність така, що світом керує політика, і це система. Потрібна співпраця з політикою, щоб донести свої цінності, щоб вашу організацію поважали. Не можна сказати, що ми не маємо нічого спільного з політикою, і що ми живемо на якомусь острові чи бульбашці, самі по собі. Колись я назвав це брехнею минулого деяких спортивних чиновників, які казали, що спорт не має нічого спільного з політикою та грошима. Напевно, це неправильно. Ми повинні співпрацювати з політикою.

Ми повинні вести діалог з політиками, і ми повинні переконатися, що політика поважає нашу автономію, наш нейтралітет і таким чином дозволяє нам робити світ кращим за допомогою спорту. Інакше, якщо ми будемо політизуватися, цей внесок пропаде. Тоді всесвітньої солідарності більше не буде. Тоді більше не буде правил, які стосуватимуться всіх у спорті на цій планеті, і в цьому діалозі вам майже доведеться переконати в цьому політичних лідерів», – сказав Бах.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?
Футбол | 04 травня 2024, 08:01 0
У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Погачар у погоні за історичним дублем. Прев'ю Джиро д'Італія-2024
Інші види | 04 травня 2024, 10:59 0
Погачар у погоні за історичним дублем. Прев'ю Джиро д'Італія-2024

Sport.ua анонсує старт першого Гран туру сезону 2024 року

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Fant24
Интересно на каком основании нужно защищать русских .Если оно ничтожество и боится высказать свое мнение против войны и путина то наоборот этих рабов трусливых ползающих на коленях нцдно наказывать еще сильнее ибо если их пускать на соревнования то пропаганда будеи говорить что они прославляют путинский режим
PETP0
Найогидніші створіння - це отакі корумповані гниди, які прикриваються якімось цінностями для виправдання своїх злочинів. Нажаль, таких дуже багато повсюди у світі.
Fant24
Бахи и вся эта челядь защищает рабов что мол они живут в концлагере и не могут выступать против диктатора .Так эти рабы сами допустили чтобы их таскали как собак за веревку на шее .Почему их должно быть жалко ?
DK1961
Лицемер и коррупционер насквозь. Но вынужден крутиться как юла из-за возможного бойкота игр в Париже (при допуске рашистов) очень многими странами
potemkin78
мани мани мани
GloryUkraine
Дивно, що Бах ще й досі не позивається щодо відсторонення фашистськоі Німеччини від спорту під час Другої світової. Мав би зараз потужну підтримку від рашистів.