Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 05 вересня 2023, 19:11
8803
4

Іспанія – Україна. Прогноз та анонс на матч чоловічого чемпіонату Європи

Для виходу в 1/8 фіналу наших волейболістів влаштує лише перемога з рахунком 3:0 чи 3:1

| Оновлено 05 вересня 2023, 19:11
8803
4
Іспанія – Україна. Прогноз та анонс на матч чоловічого чемпіонату Європи

Підходить до завершення груповий етап чемпіонату Європи з волейболу серед чоловіків. У групі В, матчі якої проходять у болгарському місті Варна, залишилося провести лише 2 матчі. В одному з них Іспанія – Україна для нашої збірної вирішуватиметься головне питання – чи вийде вона у плей-оф, чи припинить свій виступ у турнірі?

Іспанія

Взагалі, іспанці спочатку не зараховувалися до явних фаворитів чемпіонату Європи. Це добротна, міцна і цілком конкурентоспроможна команда, але не більше. У європейському рейтингу вона зараз займає 16 місце, поступаючись за позиціями решті учасників групи В, включаючи і Україну, і Фінляндію. Збірна Суомі, до речі, вже точно вибула з турніру, тому що вище 5 місця вже не підніметься.

Але вже в першому матчі на цьому Євро Іспанія зуміла перемогти Болгарію з рахунком 3:1 і показала всім, що здатна поборотися за вихід з групи. Щоправда, потім були поразки від Хорватії та Словенії з однаковим результатом 0:3, але ще один виграш у Фінляндії 3:1 різко підвищив шанси іспанських волейболістів на місце у четвірці найкращих. У грі з Україною їм достатньо виграти хоча б дві партії, щоб гарантувати собі продовження участі у турнірі.

Хоча, якщо подивитися в історію, то Іспанія була навіть чемпіоном Європи. І це було нещодавно, у 2007 році. Ось тільки ні до цього, ні після іспанців більше медалей на континентальному рівні не заробляли.

Україна

Про нинішню збірну України останнім часом говорять багато і, на превеликий жаль, коментарі далеко не найкращі. Три поразки на старті Євро та одна дуже важка та натужна перемога над Фінляндією 3:2 практично перекреслили все те позитивне, яке було пов'язане з нашою волейбольною збірною в українських вболівальників ще перед фіналом нинішньої Золотої Євроліги. Але саме з того невдалого вирішального матчу з Туреччиною, схоже, і почалися проблеми Угіса Крастіньша і його підопічних.

Ще раз нагадаємо, що вже після Золотої Євроліги стало відомо про конфлікт у збірній, внаслідок чого було відраховано основного зв’язуючого Віталія Щиткова. А вже після того, як Україна не змогла пробитися до Ліги націй через Кубок претендентів, програвши ще раз Туреччині, під час підготовки до чемпіонату Європи було травмовано двох центральних блокуючих Дмитра Терьоменка та Максима Дрозда.

Зважаючи на те, що в нашій збірній і так лава запасних не дуже велика, ці втрати стали для команди дуже болючими.
Звичайно ж, якщо українці зможуть виграти у Іспанії з необхідним результатом і вийдуть у плей-оф, вболівальники багато пробачать. Але все одно, якийсь гіркий осад від того, що наша команда могла на цьому чемпіонаті виступити набагато краще, залишиться. І все ж давайте побажаємо українським волейболістам зібратися у найвідповідальніший момент та показати свій характер. Це так необхідно саме зараз для всієї нашої країни, коли кожному українцю хочеться більше позитиву.

Статистика матчів

Вперше збірні Іспанії та України зустрілися на офіційному рівні у фінальній частині чемпіонату Європи 1993 року. Українці здобули перемогу з рахунком 3:1. І потім ще двічі ці команди перетиналися у відбіркових турнірах до Євро. У кваліфікації до чемпіонату Європи 1999 року суперники обмінялися перемогами з однаковим рахунком 3:0. А через 16 років у відбірковій групі до чемпіонату Європи 2015 в обох матчах виграли іспанці обидва рази з результатом 3:1.

Прогноз на протистояння:

Незважаючи на всі складнощі, які зараз має збірна України, ми віримо, що наші гравці зможуть зібратися і здобути бажану перемогу. Поставимо 3:1 на збірну нашої країни.

5 вересня, вівторок

Іспанія – Україна
Варна (Болгарія). Спорткомплекс «Palace of Culture». 17:30
ТБ-трансляція на Youtube каналі DIVISPORT
ІСПАНІЯ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 1:3

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Виграш на характері. Динамо вирвало на виїзді перемогу у Дніпра-1
Футбол | 27 квітня 2024, 15:39 109
Виграш на характері. Динамо вирвало на виїзді перемогу у Дніпра-1

Команда Олександра Шовковського здобула перемогу у меншості

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vitaha33
В нормальних умовах винесли їх без шансів, а з таким розбратом ... Може все-таки зберуться, своє его заховають подалі і згадають, під яким прапором вони виходять
Cruyff
Очікування: 3-0
Реальність: 5 сет, 15-15