Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 05 вересня 2023, 11:14
14881
40

Перша перемога збірної України на чемпіонаті Європи

З рахунком 3:2 наші волейболісти завдали поразки команді Фінляндії

| Оновлено 05 вересня 2023, 11:14
14881
40
Перша перемога збірної України на чемпіонаті Європи
CEV

Сьогодні чоловіча збірна України з волейболу провела свій четвертий матч на чемпіонаті Європи у групі В. Її суперниками були волейболісти Фінляндії. Перед цим поєдинком українці посідали останнє 6 місце у групі, маючи у своєму активі лише 1 очко. У фінів було на два очки більше, але вони проводили свою останню гру в групі.

Стартовий склад нашої команди нічим не здивував. Зустріч розпочинали ті гравці, які на цьому турнірі, як правило, завжди виходили в основі – Семенюк, Синиця, Плотницький, Щуров, Тупчій, Ковальов та ліберо Бойко. А ось кольором ігрової форми наша команди явно змусила посміхнутися – у червоно-чорній формі ми її, якщо і бачили, то дуже рідко. Напевно, поміняли форму на фарт, напевно промайнуло в головах у вболівальників.

На перших хвилинах українці за традицією, яка вже тут встановилася, швидко повели в рахунку 4:1. Однак цього разу розвинути свій успіх одразу не вдалося. Суперники невдовзі вирівняли становище, після чого на майданчику точилася абсолютна рівна гра. Так тривало до рахунку 15:15, а потім Україна здобула чотири очки поспіль 19:15. Цей момент став ключовим у партії. Більше вже свого лідерства наша команда не віддала і виграла 25:23.

І другий сет збірна України розпочала з 4:1, але тепер вже наші хлопці не дали фінським волейболістам до себе наблизитися, а, навпаки, ще більше збільшили відрив 9:5, 13:8, 18:11. Віддавати таку партію вже не можна було, що підопічні Угіса Крастіньша зробили без особливих проблем 25:17.

А ось третю партію українці почали дуже погано і відразу опинилися в ролі наздоганяючих 0:5. Добре, що вдалося швидко скоротити відставання 4:5 та повернутися у гру. А за кілька хвилин на табло вже був рахунок нічийний 9:9. Рівна гра тривала протягом усього сету, а основні події відбулися наприкінці. Наші поступалися 21:23, але на подачі Олега Плотницького вдалося наздогнати суперників 23:23. І тут наш діагональний Василь Тупчій двічі поспіль уперся у блок – 23:25. Дуже прикро.

Після такої невдачі у третьої партії наставник українців поміняв зв'язуючого та замість Юрія Синиці на майданчик вийшов Сергій Євстратов. Але фіни вже розігралися. Протягом цього сета саме вони частіше були попереду, причому з перевагою у 2-3 очки. І вже зовсім прикро стало нашим вболівальникам, коли рахунок став 20:16 на користь Фінляндії. До честі збірної України, у такій ситуації вона зуміла дістати суперників 22:22, але знову в останньому розіграші, коли фіни мали сетбол, тепер вже Олег Плотницький пробив в аут – 24:26.

Отже, вдруге на турнірі Україна мала зіграти на тай-брейку. На зміну сторін команди пішли за рахунку 8:6 на користь нашої команди. Потім українці повели 14:10, але суперники скоротили відставання до 14:13. І все ж останнім блоком у цій грі підопічні Угіса Крастіньша здобули перемогу 15:13.

Склад збірної України у цій грі був таким: Юрій Семенюк (набрав 13 очок), Юрій Синиця (1), Олег Плотницький (20), Василь Тупчій (20), Ілля Ковальов (18), Владислав Щуров (7), Олександр Бойко (ліберо) – стартовий. На заміну виходили Євген Кісілюк (1), Віталій Кучер (0), Тимофій Полуян (0), Сергій Євстратов (1).

Чемпіонат Європи з волейболу. Чоловіки
Група В. Варна (Болгарія). 4 вересня
Україна – Фінляндія

3:2 (25:23, 25:17, 23:25, 24:26, 15:13)

УКРАЇНА – ФІНЛЯНДІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Тепер у збірної України стало 3 очки і вона, як і раніше, замикає турнірну таблицю. Завтра у вівторок 5 вересня у матчі Україна – Іспанія вирішиться головне питання групового етапу – чи зможе наша збірна вийти у плей-оф? Для цього їй треба обов'язково перемогти ще раз, або в трьох, або в чотирьох партіях.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(128)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BallsToTheWall
Парни так спокойно играли, без эмоций, как будто поставили на свои 3:2 и 15:13 в пятой партии.
zeka23
Дякуємо за перемогу. Але щось у хлопців коїться всередині. Показове і інтерв.ю капітана після матчу. І що це за клімат в команді, коли у вирішальний момент наприкінці тай-брейку Плотницький робить два архіважливі ейси, а в команді радості немає... Це ж такий буст для команди має бути! А вони наче каторгу відьувають.
Андрей Залищук
валідол це по нашому, молодці хлопці, чуть не прочпокали перемогу, капец
suforza1921
Є надія навіть на третє місце, аби уникнути Францію у плей-офф. Але з такою грою куди більш імовірним є вліт іспанцям і пакування валіз уже після групового етапу.
Vitason
С Испанией нужно биться во всех партиях, нужно показать свою лучшую игру на турнире,пока то что на данный момент сборная показывает будет недостаточно для выхода из группы!!
Vitason
Шансы то есть на третье место,но игра не очень,зажигаем хорошо но быстро гаснем, тренерскому штабу давно пора разобраться, почему начинаем ярко ,но потом как будто пропадает интерес и азарт и потом теряем все премущество!!!
potemkin78
идёт 3 партия, нам нужно 3:0, враг надломлен, немного поднажать и можно спокойно готовится и Испансам, и тут тренер делает гениальные замены и уберает лидеров с площадки, и тут началось. тренер мля. да выпусти лидеров когда стало понятно что дело щвах, но нет мы гениальны. ука
Cruyff
Валідол - невід'ємна частина українського командного спорту
Алексей
Ещё есть шанс даже 3 место в группе занять, надо выигрывать у испанцев 3-0 или 3-1 , и чтобы Словения выиграли у болгар 3-0 или 3-1 
sheva
Плотницький казав, мол: За нами ніхто не слідкує, ніхто нас не знає,а успіхи ідентичні як у футболі, но чомусь ставлення інше. Чому це люди нічого не знають? Знають, наприклад що для вас, в такий складний для країни час, бабло важливіше. Соромно, бо в баскетболі, аналогічна уйня.
Stanislav Matusevych
Є ігри, які навіть за фактом перемоги інакше, ніж провальними не назвеш. Одна радість, що раз у житті після перелому не на нашу користь таки змогли дотиснути тай. Але ж це проти найслабшої команди групи та однієї з найслабших команд ЧЄ! Іспанці проти такої нашої збірної вже будуть фаворитами.
Крастіньш, де заява про відставку?