Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 07 листопада 2023, 17:53
8037
16

Критика Мудрика, повноцінне повернення Зінченка та дебют Коваленка

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 07 листопада 2023, 17:53
8037
16
Критика Мудрика, повноцінне повернення Зінченка та дебют Коваленка
Getty Images/Global Images Ukraine

На вихідних відбувся тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Невдалий вихід на заміну Мудрика

«Челсі» вдома поступився «Ноттінгем Форест» – 0:1.

Єдиний гол у матчі гості забили на початку другого тайму зусиллями Ентоні Еланги.

Михайло Мудрик вийшов на заміну на останні 13 хвилин зустрічі. Український вінгер мав посилити гру «Челсі» та створити додатковий тиск на ворота суперника, але нічого не вийшло. Мудрик отримав дуже низькі оцінки.

Михайло намагався пробити здалеку, але його удар блокував захисник. Вже в компенсований час обрізався, що призвело до небезпечної атаки на ворота господарів.

Загалом, Мудрик випадав із командної гри «Челсі», не розуміючи партнерів. Можливо, причина у нещодавньому пошкодженні, через яке Михайло пропустив минулий матч. Після матчу вболівальники та експерти розкритикували гру українця.

«Челсі» із чотирма очками перебуває у середині таблиці та посідає 12-те місце.

Забарний зіграв повний матч

«Борнмут» в гостях поділив очки із «Брентфордом» – 2:2.

Господарі швидко повели у рахунку, але потім пропустили двічі. «Брентфорд» врятувався від поразки вже в доданий до матчу час.

Ілля Забарний вийшов у стартовому складі «Борнмута» та провів на полі весь матч. Жодної провини в обох пропущених м'ячах українського захисника немає. Але загалом захист гостей склав не найкраще враження. «Брентфорд» мав достатньо моментів біля воріт суперника. Погана результативність і відсутність удачі господарів, а також голкіпер Нету дозволили гостям пропустити тільки двічі. Забарний також провів далекий від ідеального матч. Не завжди правильно обирав позицію, не завжди виходило страхувати партнерів. Одного разу втратив м'яч поблизу власного карного майданчика.

«Борнмут» набрав два залікових пункти та посідає 16-те місце в АПЛ.

Зінченко допоміг Арсеналу перемогти Манчестер Юнайтед

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Зінченко проти Антоні

«Арсенал» вдома переміг «Манчестер Юнайтед» – 3:1.

У першому таймі команди обмінялися забитим м'ячами. Вже під кінець зустрічі «каноніри» забили двічі.

Олександр Зінченко вперше у сезоні вийшов у стартовому складі та відіграв 75 хвилин. Гравець збірної України звично добре підтримував свою команду у позиційній атаці, при володінні м'ячем. У випадку із першим забитим м'ячем Зінченко взяв участь в атаці. Вміло обігрався з партнерами на фланзі. В захисті зіграв надійно. У другому таймі втомився та був замінений.

«Арсенал» із десятьма очками посідає п'яте місце та відстає від лідера таблиці «МС» на два пункти.

Конкурент Циганкова забив

«Жирона» здобула вдома важку перемогу над «Лас-Пальмасом» – 1:0.

Єдиний гол у зустрічі господарі забили за 2 хвилини до завершення основного часу.

Віктор Циганков вийшов у стартовому складі та відіграв 75 хвилин. Гравець збірної України діяв на позиції правого півзахисника. Наставник «Жирони» Мічел в останніх матчах саме на цій позиції, а не у середині поля, використовує українського легіонера.

З правого флангу господарів йшло найбільше небезпеки для воріт «Лас-Пальмаса». Циганков завдяки власній індивідуальній майстерності, комбінуванню із партнерами, постійно загострював. На початку матчу вийшов на ворота суперника під гострим кутом, але переграти голкіпера гостей у «ближньому бою» не зміг. Після скидки Крістіана Стуані бив із-за меж штрафного майданчика, але удар прийшовся вище воріт. Заробив на собі жовту картку, коли суперник у силовій боротьбі зіграв ліктем. У другому таймі вже виглядав втомленим та був замінений за 15 хвилин до завершення матчу. Крістіан Португес, який замінив українця, приніс каталонцям перемогу.

Артем Довбик розпочав матч на лаві запасних. Український форвард вийшов на поле звично у середині другого тайму замість Стуані. «Жироні» потрібно було посилювати гру, тому Мічел почав випускати на поле свіжих гравців. Артем мав два шанси. Спочатку бив із-за меж штрафного майданчика під гострим кутом, але удар в українського нападника відверто не вийшов. Потім ще мав одну спробу, коли бив із лінії штрафного майданчика, знаходячись по центру воріт, але голкіпер «Лас-Пальмаса» справився з ударом Артема. Один раз недопрацював у захисті. Втратив м'яч біля власних воріт, що могло призвести до потенційного пенальті.

«Жирона» з десятьма очками посідає друге місце в Ла Лізі.

Слабка гра Маліновського

«Дженоа» у Турині програв місцевому «Торіно» – 0:1.

Вже в компенсований до матчу час серб Неманья Радоньїч приніс «бикам» три очки.

Руслан Маліновський вийшов у стартовому складі «грифонів» та був замінений на початку другого тайму. Український півзахисник відіграв майже годину. Руслан провів слабкий матч. Нічим не відзначився у плані креативу. Маліновському було важко показати свої найкращі якості, коли його команда весь матч грає від оборони та відбивається. Чорнової роботи Руслан не цурався. Отримав жовту карту за зрив перспективної атаки суперника. Ранню заміну якраз можна пояснити тим, що гостям на полі був більше потрібен гравець в середині поля, який буде руйнувати.

«Дженоа» має у своєму активі одну перемогу та 15-ту позицію в Серії А.

Дебют Коваленка

Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Коваленко дебютував за Емполі в матчі проти Ювентуса

«Емполі» вдома поступився «Ювентусу» – 0:2.

У першому таймі Даніло відкрив рахунок після кутового. Під кінець зустрічі Федеріко К'єза подвоїв рахунок.

Віктор Коваленко розпочав матч на лаві запасних. Український півзахисник з'явився на полі на 72-й хвилині зустрічі. Наставник «Емполі» хотів врятуватися від поразки та почав випускати свіжих гравців. Посилити гру Коваленку не вдалося. «Ювентус» контролював гру в середині поля. За проведений час Віктор майже не торкався м'яча.

«Емполі» не має в активі жодного очка та замикає турнірну таблицю.

Яремчук не дебютував за Валенсію

Роман Яремчук просидів на лаві запасних весь матч «Валенсії» проти «Алавеса». «Кажани» в гостях поступилися – 0:1.

Андрій Лунін другий матч поспіль поступився місцем у воротах «Реала» Кепі Аррісабалазі. «Вершкові» змогли дотиснути в доданий до матчу час «Хетафе» – 2:1.

Віталій Миколенко поки не провів жодної хвилини в АПЛ. Матч «Евертона» проти «Шеффілд Юнайтед» український захисник дивився з лави запасних. Команди зіграли у бойову нічию – 2:2.

Едуард Соболь досі не відновився після травми та пропустив матч «Страсбурга» проти «Ніцци». Команда українця в гостях поступилася – 0:2.

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем
Футбол | 01 травня 2024, 15:01 26
Феєрія новачка. Шахтар у Києві ефектно розібрався з Чорноморцем

Марлон Гомес оформив одразу три голи в першому матчі в стартовому складі за донецький клуб

Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 07:22 9
Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Iigor6583
Хочеться сказати про інше. Зараз в  усіх європейських чемпіонатах антракт у зв'язку з відбором на Євро. І на чемпіоншипі водокачки в рашистстані також зробили перерву у зв'язку з товарняками рашистів з олімпійцями Єгипту та Катару. Рашисти хочуть йти по європейському графіку, не дивлячись, що їх вишвирнули як обфекалену пуйлом ганчірку, знаходять якісь товарняки і подають це своїй холопській черні як прорив. Раніше, 22 році, воно, це все рашистське бидло верещало, що Європа "приползет на коленях, будет просить прощения...."  А зюзьки цим рашистським вбивцям, тепер вони повзають на колінах і просять, щоб з ними зіграли хоча б киргизи, туркмети, дворові команди з Єгипту, Катару... Бидлоті рашистській не місце в цивілізованому світі.
Tasha19
Забарний і Циганков стабільно в основі. Довбик, як для новачка виглядає нормально, адаптується, стабільно виходить на заміни, далі буде видно.Малиновський ще набирає форму, адже пропустив предсезонку, хоча загалом трохи сумно як складається його кар'єра. Зінченко набирає після травми, він пропустив досить багато, і кінець минулого сезону, і всі предсезонні збори, і початок нового сезону, тому зараз фактично лише набирає форму, в плюс, що отримує достатньо ігрового часу. Мудрик все ще в пошуках себе і своєї гри. Коваленко хочеться побажати грати більше і краще чим це було в Спеції.
Gold Stoned
Чорна смуга якась для наших легіонерів. І це перед матчами збірної............
igor shmuylo
Ну что сказать ,в вчеравшей игре зинченко получил самую нищкую оценку. И нечего не показал . Малиновский пошёл в команду недорузумения, которая по и  тогам окажется в зоне вылета с такой игрой . Яремчюк пришел в разобранную команду , в которой в летнее межсезонья ушли все хорошые играки . Ну как говорится поживем увидем .что будет дальше .
Sauron
Мудрик видав тільки одну непогану гру в Челсі, і то була його перша гра.
Після того з кожним матчем він грає все гірше (знаю це, бо дивлюсь їх).
Останні ігри - просто мерзенно. В захисті - пусте місце, в атаку біжить як старушка.
Прискорюється він тільки коли вже мʼяч реально у нього в ногах, і дуже швидко його втрачає.
luceorius
 Не доберу, яким чином Зінченко допоміг Арсеналу перемогти МЮ, якщо переможні голи Арсенал забив після заміни Зінченка. В кращому випадку допоміг зрівняти рахунок. Якби реально допоміг виграти, то не отримав би найгіршу оцінку в команді. 
Fant24
Иногда смотпишь на этого мудрика и думаешь как его могли купить за 70 млн ?  У них что глаз нету ? Да он 10 не стоит