Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 жовтня 2023, 16:44
6513
1

Розгром від Шахтаря, фіаско Ротаня, новий інвестор Металіста 1925

Найцікавіші події шостого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 30 жовтня 2023, 16:44
6513
1
Розгром від Шахтаря, фіаско Ротаня, новий інвестор Металіста 1925
ФК Шахтар

Новий тур – нове перенесення. Цього разу зміщена на пізніше гра «Зоря» - «Динамо». «Шахтар» без видимих проблем переміг «Минай», але знову не втримав свої ворота на замку. Чергова невдача «Олександрії»: команда Ротаня не виграє вже у четвертому матчі поспіль. А ось «Ворскла» здобула третю поспіль перемогу й вибралася з турнірних низів. «Дніпро-1» з новим тренером не зміг перемогти ЛНЗ, у якого також дебютував новий наставник. Незважаючи на чутки про можливе зняття зі змагань через припинення фінансування, «Металіст 1925» залишився на плаву.

Перенесення туру

Наша пісня гарна й нова – починаймо її знову. І цей тур виявився неповним через перенесення. Центральний поєдинок шостого туру «Зоря» – «Динамо» відбудеться пізніше. Ініціатором перенесення були «біло-сині». Причина та сама – участь команди у єврокубках. Спочатку луганці не погоджувалися з аргументами суперника, але коли в справу втрутився головний тренер збірної України Сергій Ребров, дали добро на перенесення.

Нагадаємо, що дев'ятого вересня «синьо-жовті», у складі яких чимало динамівців, проведуть відбірковий поєдинок Євро-2024 проти Англії.

Брати туру

Нечасто таке побачиш у футболі. У матчі «Верес» – «Чорноморець» за рівненську команду забили брати Шараї – Станіслав та Владислав. Стас відзначився наприкінці першого тайму, а Влад – у середині другої половини зустрічі. Завдяки ударним діям близнюків «Верес» здобув першу перемогу в сезоні.

Розгроми туру

«Шахтар» не зазнав особливих труднощів у матчі проти аутсайдера – «Минаю». Незважаючи на кілька хороших сейвів від голкіпера закарпатців Бандури, господарі пропустили чотири м'ячі. Відповісти змогли лише одним. Чудовий матч провів форвард донеччан В'юнник, на рахунку якого забитий м'яч та дві результативні передачі. Однак, незважаючи на впевнену перемогу «гірників», привертає увагу той факт, що команда ван Леувена пропускала у свої ворота у п'яти матчах із шести зіграних.

«Кривбас» несподівано переміг на виїзді «Колос» із великим рахунком. Господарі не виглядали приреченими, особливо в атаці, але в обороні наробили помилок на кілька ігор уперед. І «Кривбас» цими помилками блискуче скористався. Хоча команді Вернидуба потрібно віддати належне не лише за вміння грати на чужих слабкостях, а й за свої сильні сторони – вміння нав'язати боротьбу, швидкі переходи від оборони до атаки та реалізацію моментів.

Дебют туру

Наприкінці матчу проти «Минаю» за «Шахтар» дебютував молодий ізраїльтянин Лемкін. 20-річний захисник вийшов на поле на 82-й хвилині зустрічі, замінивши Козика. Результативними діями не відзначився.

ФК Шахтар

Розв'язка туру

Переможець у матчі «Полісся» – «Оболонь» визначився під завісу поєдинку. На самісінькій фінішній стрічці. Гру зробили джокери Калитвинцева. На п'ятій компенсованій до другого тайму хвилині Грицук реалізував пенальті (дуже спірний, до речі), а за чотири (!) хвилини Козак подвоїв перевагу житомирян.

Скандали туру

Після матчу з «Поліссям» головний тренер «Оболоні» Валерій Іващенко не приховував свого розчарування від дій суддівської бригади на чолі з Копієвським: «Витягують з пальця моменти... Грайте та чисто забивайте. Хлопці працюють, щоби люди в жовтих майках щось вигадували. Вони трактують правила, як їм вигідно, і немає значення, VAR чи не VAR. Вся справа у трактуванні. VAR це не інтелектуальна система, яка сама вирішує. Вирішують судді. Сенс грати і працювати, давайте одразу медалі та кубки вручимо. Це все не прикрашає футбол».

Подібні претензії – на ту ж адресу – висловив після матчу з «Ворсклою» й головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань: «Думаю, що цей матч був би набагато яскравішим, якби наше суддівство не влазило в ігри і працювало хоча б однаково стосовно до двох команд на полі. Я вважаю, що у ворота «Олександрії», без сумніву, був пенальті, і у ворота «Ворскли» також. Наше суддівство – проблема українського футболу, Україна не набиратиме очки на євроарені, якщо футболом володітимуть ці арбітри».

Тенденція туру

У четвертому поєдинку поспіль не можуть виграти підопічні Руслана Ротаня. У цих матчах «Олександрія» набрала лише одне очко. Не виключено, що незабаром терпець босів клубу з Кіровоградщини може урватися, і Руслану Петровичу вкажуть на двері.

Почини туру

СК Дніпро-1. Валерій Городов і Олег Дулуб (праворуч)

На матч проти ЛНЗ «Дніпро-1» вивів новий тренер – Валерій Городов, який змінив на тренерському містку Олександра Кучера, який подав у відставку у попередньому турі після матчу з «Оболонню».

Цікаво, що і черкаську команду вивів на цю гру новий наставник: Олег Дулуб, який змінив Юрія Дудника.

Порівняно з попереднім поєдинком у грі віце-чемпіона мало що змінилося. Дніпряни мали невелику перевагу над дебютантом УПЛ, але забити їм так і не вдалося.

А ось новий наставник ЛНЗ, напевно, може бути задоволений здобутим результатом.

Подія туру

Напередодні матчу «Рух» – «Металіст 1925» прийшла неприємна новина з Харкова. Головний інвестор «25-х» – компанія АES Group – офіційно заявила про припинення фінансування команди. Причина – втрата українських активів компанії через рашистські бомбардування. Перед харківським клубом реально замаячило зняття зі змагань.

Однак у підсумку все виявилося не так уже й погано. У клубу з'явився новий інвестор - Володимир Носов, засновник та СЕО криптобіржі «WhiteBIT». Його плани досить амбітні: перша п'ятірка та єврокубки.

Але поки що «Металіст 1925» далекий від матеріалізації задуманого: дев'яте місце. Хоча виїзна нічия з «Рухом» – однозначно позитивний результат для харків'ян.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Бенфіка з Трубіним вирвала вольову перемогу у матчі з Брагою
Футбол | 27 квітня 2024, 22:20 0
Бенфіка з Трубіним вирвала вольову перемогу у матчі з Брагою

Українець пропустив у цьому матчі один гол

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
⬆️
Криптобиржа   бессмерта.   Металлист-1925 станет Терминатором - 1925.  Рух только краем зацепило.  Следующим будет  гораздо трудней. Это же как второе дыхание.)