Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 04 вересня 2023, 00:18
5023
2

ФОТО. Збірна України зібралася у Вроцлаві для підготовки до матчів Євро

Синьо-жовті проведуть матчі кваліфікації ЧЄ проти Англії та Італії

| Оновлено 04 вересня 2023, 00:18
5023
2
ФОТО. Збірна України зібралася у Вроцлаві для підготовки до матчів Євро
УАФ

Національна збірна України прибула до Тшебниці під Вроцлавом, де готуватиметься до матчів відбору Євро-2024 з Англією (9 вересня) та Італією (12 вересня).

Як майже завжди із часу початку повномасштабного вторгнення, свій шлях на збір синьо-жовті розпочали із центрального столичного вокзалу. Тут зібралися представники адміністративно-медичного штабу та троє київських динамівців – Олександр Караваєв, Георгій Бущан та Олександр Тимчик. Кияни лише напередодні повернулися з єврокубкового вояжу до Стамбула, тож мали трохи більше доби на спілкування зі своїми рідними. Для хлопців це справжня віддушина, адже через насичений графік вони не бачили дружин та дітей цілий місяць. Війна робить логістику міжнародних матчів украй складною: Георгій Бущан поділився інформацією про найдовший переїзд динамівців під час цьогорічних єврокубкових мандрів, що тривав аж 23 години!

Цього разу наче не так довго, але все одно ланцюжок складається. Потягом до Перемишля – 11 годин, ще година процедури паспортного контролю після прибуття й година автобусом до аеропорту Жешува, звідки об 11-й за місцевим часом було заплановано виліт до Вроцлава. В аеропорту на хлопців уже чекали шестеро гравців «Шахтаря», які прибули до Жешува напередодні мікроавтобусом після матчу УПЛ із «Минаєм», що відбувся в Ужгороді. У гірняцькій шістці був і дебютант національної команди Єгор Назарина, натхненний викликом до збірної.

«Приїхати до національної команди – це мрія кожного футболіста, тому для мене бути у збірній – це велика честь і гордість! Я завжди вірив, що отримаю виклик, тож зроблю все, що від мене залежить, аби використати цей шанс», – упевнено сказав Єгор Назарина у своєму першому інтерв’ю у збірній.

Політ із Жешува до Вроцлава тривав 45 хвилин, ще півгодини забрав переїзд до готелю у вроцлавському передмісті – Тшебниці. Таким чином, хоч і не 23, але 18 годин назбирається. А інакше за нинішніх обставин приїхати з Києва на закордонний збір просто неможливо.

Однак найважливішим для збірників було досягти кінцевого пункту призначення, де вони перебуватимуть упродовж цілого тижня. У готелі вже чекали шестеро динаміців, які лише трохи раніше прилетіли рейсом із Варшави: Андрій Ярмоленко, Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський, Микола Шапаренко, Денис Попов та Владислав Ванат. Після обіду до групи приєднався й новачок португальської «Бенфіки» Анатолій Трубін.

Ввечері до розташування національної команди прибудуть Роман Яремчук, Віталій Миколенко, Ілля Забарний та Михайло Мудрик. Андрій Лунін, Віктор Циганков, Артем Довбик, Олександр Зінченко та Богдан Михайліченко долучаться до збірної завтра, 4 вересня. Останнім прибуде Сергій Кривцов, чий «Інтер Маямі» зіграє в MLS у понеділок о 05:00 ранку за Києвом. Ввечері головний тренер Сергій Ребров разом зі своїми помічниками провів перше тренування у футбольному центрі місцевого клубу.

ФОТО. Збірна України зібралася у Вроцлаві для підготовки до матчів Євро

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex T
С такой игрой в еврокубках стремно, но будем надеяться на лучшее
Iigor6583
Який там насичений графік? Одна гра в тиждень. Усі ігри в УПЛ для єврокубкових команд були перенесені. Потрібно менше "скігліті", як нам важко, а брати приклад з АПЛ, які пруть плуг по два матчі в неділю.