Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 вересня 2023, 18:50
851
8

Ігор ПЕРДУТА: «Три перемоги Ворскли поспіль - не випадкові»

Після двох поразок на старті футболісти «Ворскли» записали до свого активу три перемоги поспіль

| Оновлено 03 вересня 2023, 18:50
851
8
Ігор ПЕРДУТА: «Три перемоги Ворскли поспіль - не випадкові»
ФК Ворскла. Ігор Пердута

Захисник Ігор Пердута, який за відсутності травмованого Володимира Чеснакова виконує обов'язки капітана «Ворскли», в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, які фактори вплинули на такі кардинальні зміни у виступах полтавської команди:

– На розгром у стартовому поєдинку – з «Рухом», негативно вплинув наш виліт з Ліги конференцій. Якщо відверто, то навіть зараз ще не зрозумів, чому ми були такими безпорадними в повторному матчі з «Ділою».

Оскільки дорога з Грузії додому забрала багато сил і часу, то в поєдинку з «Рухом» банально були втомленими. Зрештою, програли ми команді, з якою доведеться рахуватися цього сезону всім.

– А після поразки в другому турі – від «Зорі» - багато експертів вважали, що керманичу Віктору Скрипнику час йти у відставку.

– Звичайно, ми були в курсі цих розмов і тому слід віддати належне клубному керівництву, яке зберігало спокій і до оргвисновків справа не дійшла. Зі свого боку провели необхідні, як кажуть, профілактичні заходи, що допомогли, передусім, згуртуватися.

– І все ж, чим ти поясниш, що в другій половині серпня у виступах «Ворскли» сталися такі разючі зміни?
– Ми як грали за схемою 1-4-2-3-1, так і граємо, не зазнав якихось кардинальних змін й склад, хіба що в останніх двох поєдинках на позиції лівого захисника діяв новобранець Корнієнко, але ж один футболіст погоди не робить.

Тому, переконаний, що здобули три звитяги поспіль завдяки максимальній налаштованості, чудовому мікрокліматі в команді, коли кожен хотів зробити вагомий внесок в перемогу. Вважаю, що всі наші останні успіхи – заслужені,хоча в деяких ігрових моментах не обходилося без везіння. Проте це – футбол.

– Чи можна сказати, що у «Ворсклі» є гостра конкуренція за місце в стартовому складі?
– Відповім так: з кожним поєдинком вона зростає, адже нині за «Ворсклу» виступає чимала група молодих вихованців місцевого футболу. Допомагаємо їм порадами і тішить, що вони дослухаються й додають.

– Пригадується, що минулого сезону «Ворскла» лише в п'ятому турі відсвяткувала першу перемогу в УПЛ.

– Дійсно, в бік «Ворскли» було випущено останнім часом багато критичних стріл, але в звітному чемпіонаті ми провели стартовий відрізок краще, ніж минулого сезону. Тому важливо не зупинятися на досягнутому і тільки тоді наш «коньок» – вміння добре фінішувати, принесе вагомі дивіденди.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віктор Коробка
Не розумію, що робиться з Ворсклою на початку сезонів. Еврокубки провалюють котрий сезон, в УПЛ теж спочатку десь плентаються. А потім починають грати і вигризають місце "під сонцем", щоб у наступному сезоні знов наступити на ті ж граблі. Я теж, як і Пердута, і досі не зрозумів, що це було з грузинами?!
Андрей Залищук
оце мене й лякає, що та цей полтавський недоклуб виграє, нех їх допускати до єврокубків
василь бруховський
І що вам ці дивіденди дадуть? Єврокубки? І виліт тепер вже від Фарерської, Андорської чи ще якоїсь команди.
simon andre
Это мнение Пердуты ? В матче с Вересом особенно . Когда создать возле чужих ворот не чего не могут только возле своих .