Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 вересня 2023, 15:06
828
1

Угіс КРАСТІНЬШ: «При подачі треба більше ризикувати»

Наставник збірної України розповів про причини поразки від збірної Болгарії

| Оновлено 03 вересня 2023, 15:06
828
1
Угіс КРАСТІНЬШ: «При подачі треба більше ризикувати»
CEV. Угіс Крастіньш

Очевидно, не такого результату від збірної України на чемпіонаті Європи з волейболу чекали українські вболівальники. У трьох матчах три поразки і зовсім небагато шансів на вихід із групи. Але вони є, якщо зробити правильні висновки.

Саме про це вже думає головний тренер нашої команди латвійський фахівець Угіс Крастіньш. Ось як він прокоментував невдачу в матчі з Болгарією 1:3 і який план на найближчу гру у групі.

- Перший сет із Болгарією ми справді добре зіграли. І подача, і прийом, і блок все працювало. Але згодом вже третій матч поспіль у нас у другій партії не летить подача. Це те, що нам потрібно виправити. Якщо взяти першу партію, то ми маємо нуль помилок і кілька ейсів, а в другій лише один ейс, але сім помилок. Суперники теж, звісно, у другій партії починають нарощувати силу своєї подачі. Треба витримати баланс, щоб ми були готові до того, що вони ризикуватимуть на подачі.

Проти таких команд, як Болгарія, де добрі виконавці, фізично розвинені, потрібно реально ризикувати на подачі. Якщо просто так вводити м'яч, то вони мають дуже високий відсоток на атаках. У нас у Латвії кажуть: «хто не ризикує, той не живе у Юрмалі».

- Що відбувається із блоком збірної України? Чому у нас такий низький відсоток відбитих м'ячів?
- Як тільки не полетіла наша подача, а у суперника ідеальний прийом, то тут складно щось відстежити, бо небезпека йде з усіх боків. Навіть коли ти знаєш, звідки буде атака, вони настільки високо роблять, що зупинити їх дуже складно. У захисних діях ми виступили однаково, але на блоці, через те, що вони користувалися своїми фізичними даними, дуже важко було працювати.

– Ви замінили діагонального Василя Тупчія. Із чим це було пов'язано?
- З ним усе гаразд, але в нього не пішла гра. Суперники чекали на Тупчія постійно, він увесь час грав проти подвійного блоку і йому було важко. Тому його ефективність у нападі різко впала. Були помилки на подачі.

- Чи маєте Ви план на наступну гру з Фінляндією?
- Звісно, план є. Із цією командою треба добре подавати. У них дуже висококласний зв’язуючий, досвідчений, грає в польській Плюс-лізі (йдеться про Еемі Тервапортті з «Ястшембськи Венгель» - прим.). І він у команді не перший зв’язуючий, більше другий, але відіграє важливу роль. Виходив у матчах та рятував команду. Має великий досвід.

Як створити проблеми? Вибити суперників із прийому. Він не дуже любить бігати за м'ячами. Якщо прийом хороший, він дуже грамотно та якісно підходить. Тоді відстежити його дії складно. Але якщо нам вдасться змусити його побігати, то є хороший шанс.

Фінляндія грає у такий класичний фінський волейбол. Вони не поспішають, не панікують, вони не мають авторитетів. З рівноваги їх вибити неможливо. Як грають, так і гратимуть у свою гру. А ще їх силою не налякати. Я трохи працював у Фінляндії і знаю їхню психологію. Вони виходитимуть і гратимуть у свою гру. Наша мета – створити тиск на подачі, щоб відвести їх від сітки.

Матч із Фінляндією відбудеться у понеділок 4 вересня.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей
Шансы ещё есть, чтобы занять даже 3 место, я верю в этот последний шанс надо 2 игры уверенно выиграть у финнов и у Испании  , всё реально