Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 05 вересня 2023, 12:37
13954
75

Світоліна вилетіла з US Open 2023, поступившись 3-й ракетці в трьох сетах

Еліна не змогла зробити камбек проти Джессіки Пегули

| Оновлено 05 вересня 2023, 12:37
13954
75
Світоліна вилетіла з US Open 2023, поступившись 3-й ракетці в трьох сетах
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (WTA 26) завершила виступи на Відкритому чемпіонаті США з тенісу 2023.

У 1/16 фіналу американського мейджора українка у трьох сетах поступилася Джессіці Пегулі (США, WTA 3) за 1 годину та 50 хвилин.

US Open 2023. 1/16 фіналу

Еліна Світоліна (Україна) [26] – Джессіка Пегула (США) – [3] 4:6, 6:4, 2:6

Це була 5-та зустріч тенісисток. Еліна програла у чотирьох останніх поєдинках.

У 1/8 фіналу US Open Пегула зіграє проти Медісон Кіз (США, WTA 17).

Для Еліни це був десятий виступ на US Open. Її найкращим результатом у Нью-Йорку залишається півфінал у 2019 році.

US Open – єдиний мейджор, на якому Еліна не змогла дійти до чвертьфіналу після свого повернення. На Ролан Гаррос Елі поступилася в 1/4 фіналу Аріні Соболенко, а на Вімблдоні програла Маркеті Вондроушовій у півфіналі.

Оцініть матеріал
(93)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 75
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ekvato
Ми повинні радіти, що у нас є хоч така Світоліна, яка на 2 голови вища за Костюк, Ястремську і на 1 голову вища за Цуренко та Калініну. Ніхто з наших дівчат не виграє жодного шолому у осяжному майбутньому, але тільки Еліна здатна заходити так далеко, щоб ми все ще могли про це мріяти. Здоров'я тобі, Елінко, роботи над помилками і з новими силами у новий сезон. Навіть не впевнений, що є зміст грати усі великі турніри до кінця року, краще концентруватися на Мейджорах, які у тебе успішно вийшли цьогоріч. ДЯКУЮ! Шапку дулу, як кажуть у нас на Закарпатті! Ніхто навіть і близько не чекав того, що ти цьогоріч зробила
Elis
Не витрачатиму час на читання того, як місцеві "експерти" розмазують соплі по всьому сайту, в цьому нічого нового. 
Еліна все одно молодець. Шкода, звичайно, не вистачило впевненості в собі, сил і трішки фортуни. Бажаю успіху на наступних турнірах.
58% першої - дуже мало, щоб вигравати в таких суперниць. 
Alehandro
Пегула більш стабільна на подачах. Світоліна, як завжди, слабенька біля сітки. В іншому, як на мене, цілком рівна гра. Трагедії я б з цієї поразки не робив.
Андрей Залищук
ну програти 3-й сіяній на її полі не соромно, але виглядає трохи неоднозначно така поразка після класно проведених Ролан Гарос і Вімба, але нічого, Еля і так грає краще, ніж очікувалось після річного декрету, так що успіхів тобі в подальших турнірах, ти всеодно молодець!
Ekvato
Навіть якщо вона ніколи не виграє шолом, що це міняє? У нас є хтось краще, ніж вона? Стабільніше, успішніше? Ніхто не проти її виграшу. Але реалії такі: золотий час Еліни минув у 2018-2020 роках. Тоді можна було чекати (а не вимагати, бо вона Вам нічого не винна) на виграш Шолома. Зараз же повно всяких тенісисток одного турніра (окрім Іги)-Вондрушова, Соболєнко, Рибакіна, Крейчікова, Остапенко, Андреєску, Радукану, які здатні зібратися на 7 матчів на одному турнірі, а потім кудись зникнути на роки. Якби не Іга, після Барті можна би було говорити про броунівський рух у жіночому тенісі. Забудьте про Елю і шолом. Хай це колись стане приємною несподіванкою. А свою агресію краще скерувати на реального ворога. І підтримувати тих, кому це справді зараз потрібно
sv_2000
Спасибо Элине за Уим, РГ. На ЮСО не получилось, но ничего, жизнь не останавливается на этом, шансы ещё будут. Здоровья прежде всего.
vital
Зашвидко Еліні по сітці Пігулка випала. А далі ще й Коко в 4-му колі, бандаж на нозі, ще й 3 сети в попередньому колі, тому особливих надій на 1/4 фіналу і так не було. Змогла виграти сет у 3 ої ракетки, навіть це вже добре.
Arctic
Спасибі Еліні за її боротьбу до кінця, за емоції, за відданість! 🇺🇦👍
Vova Chol
Сил багато орчиха забрала . Була б посвіжіше , то може і результат був би іншим. Все одно Еліна в Україні найкраща , і головне, що на підході нікого.
Александр Ад
У кого краще була перша подача той й виграв.дякую Еліна за боротьбу!
adidas777
Єліно Михайлівно дякую за чергові подаровані нам українцям емоції!Віримо, великий шолом ще підкориться нам!
Fdail
Таку Пегулу можна й потрібно було проходити. Але з такою подачею Еліна не змогла би обіграти кацапку. Нехай залікує ногу, стабілізує свою подачу (  перша подача Еліни потужніша за подачу Пегули, але менш стабільна , а стабільність подачі - найважливіше), продовжить роботу над атакуючим тенісом та своїм форхендом, виправлятиме гру біля сітки( дуже багато дитячих помилок, але вже з'являються впевнені смеши, що трохи радує) й чекаємо на Австралії. Так, зараз мені можна написати, що Еліна вже ніколи не виграє шолом,що час вичерпано,що молоді вже не пропустять , але ви можете запропонувати когось , хто має прямо зараз більші шанси виграти шолом з українок за Світоліну. Костюк з психами, чи Калініна з абсолютно незрозумілими програшами при 5:1? У випадку Еліни, для мене працює крилатий вислів видатної поетеси "без надії сподіваюсь". 
Vitason
Жаль, боролась и соперница не сверх играла,но выигрывает тот кто меньше ошибается,во втором сете Элина меньше ошибалась но в1 и в 3 Пегула,так что все закономерно!!
kollekciy
Я не кажу, що Еліна не найкраща в Україні до сьогодні, вона тільки за рахунок найбільшого досвіту на топ турнірах повинна бути найкраща. Я тільки проти тих слів, що після неї точно ніхто не заграє. Та будь-яку може прорвати на один шолом як Радукану, а потім пропасти.
Приклад US open 2020 Марти, вона могла дотиснути Осаку та не отримати травму, і не відомо, що було б далі, бо Осака тоді виграла шолом. А, головне, що зараз більшість тенісисток розкривається після 25 років, ще навіть у Даяни є час. А у Калініної неочікуване покращення гри, якраз припало на 25 років.       
Алексей
К сожалению проиграла по делу, столько ошибок в ключевые моменты матча 
Трегубов Дмитро
Що таке коли ніде не йде,  і що з цим робити?
igor shmuylo
Надо что бы проходила первая подачя , не делать на своей подачи двойные ошибки .
Alex Komnin
Еліна грала добре, але, як завжди, періодами. Після 2-2 стало зрозуміло, що почався спад. Пегула - досить посередня гравчиня. Мабуть, найслабший №1 США за історію. Нагадує старанну ученицю, яка робить так, як вчать. Вивчила 2 прийоми й користується ними. Вона не робитиме дроп-шотів, ударів по лінії, іншіх технічних ударів. Суто агресивний стиль як у Соболенкі. Чотка подача й сильні удари під лінію. Примітивно, але дає результат з більшостю суперниць. К 30 рокам вона нічого й не виграла суттєвого, окрім минулого Монреалю.
kollekciy
"Еліна така сильна, всі інші ніякі" - а ви спочатку подивіться скільки Топів ваша Еліна перемогла цього року. Касаткіна так у неї карма на Еліну, і взагалі я не знаю як Касаткіна тримається в топах з її посередньою грою. Азаренко вона не топ. Свентек в той день то була явно не Свентек. І все. Еліні просто як і раніше дуже щастить на сітки. А, Марті як і раніше ДУЖЕ не щастить на сітки. В Марти весь рік одні Топи в першому колі, і то вона ухитрилася декого виграти. Єдиний мінус гри Марти найгірша подача в турі, головне найгірша довгострокова стабільність подачі. У Марти подача постійно повністю пропадає посеред одної гри, звідти і її нерви, бо вона ніколи не може повність розраховувати на хорошу подачу. Ще великою перепоною для розвитку гри Марти є те, що вона ще не награлася в багатство та богему, вона швидко попала "з грязі в князі", і видно їй цього дуже хотілося, що вона не здобувши відомості, відразу побігла жити в Монако, куди їдуть жити тільки заслужені зірки. А, от Пегула, наприклад, мільярдерша, а виглядає ніби тільки з шахти вилізла, мабуть з тренувань не виходить.               
Alex
Без вариантов, Регула прото умнее . А спорте надо постоянно тактику менять на это нужна хитрость как в футболе так и остальном спорте. Свитолина прямолинейна и умный игрок будет обыгрывать ее