Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 02 вересня 2023, 12:29
1976
12

ВІРТ: «Тільки чемпіонство може реабілітувати Динамо за провал в єврокубках»

Спеціаліст – про виступ київської команди у Лізі конференцій

| Оновлено 02 вересня 2023, 12:29
1976
12
ВІРТ: «Тільки чемпіонство може реабілітувати Динамо за провал в єврокубках»
ФК Динамо Київ

Колишній головний тренер рівненського «Вереса» Юрій Вірт в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився власними враженнями від виступу київського Динамо в плей-оф Ліги конференцій, де команда Мірчі Луческу за підсумками двох матчів поступилася турецькому «Бешикташу» і вперше за 18 років залишилася без єврокубкової осені.

– Юрію, на ваш погляд, гру «Динамо» в другому матчі з «Бешикташем» можна назвати провальною?
– Звичайно, по результату це була не краща гра киян. Один пропущений гол, атака взагалі провальна і гарна гра Бущана на останньому рубежі. Один удар Ваната в першому таймі, одна атака на початку другого тайму. Все, що можна згадати. Це команда, якій потрібно було забивати голи, а кияни завдали один удар – це дуже мало для здобуття результату. В грі «Динамо» не спостерігалося гостроти, були передачі назад, багато браку в обороні, нема було кому розбігтися. Караваєв випав з гри, тому фланги теж не працювали. Незрозуміло, чому Луческу не робив заміни раніше, а в кінці матчу.

– Чи відчувалась відсутність Ярмоленка в грі з турками?
– Відсутність такого гравця, як Андрій, звичайно, це втрата. Він не грав також в першому матчі, але команда в першій грі діяла краще: створювала моменти, атакувала. Видно було, що «Динамо» планувало зіграти в захисний футбол і на швидких контратаках використовувати моменти. Тому, я думаю, не в Ярмоленку справа. Справа в тому, що «Динамо» в двох матчах показало різну гру. Мені незрозуміло, що «Динамо» хотіло показати в матчі на виїзді. Стояти весь матч в захисті і відбиватись, шукаючи моменти для однієї атаки – це мало. Футболісти психологічно не були готові до цього матчу. Був страх грати вперед, страх атакувати і можу відзначити великий відсоток браку під час виконання передач.

– Було відчуття, що «Динамо» перестало грати після пропущеного м’яча?
– Так і складалася гра. Програвали, треба було йти вперед, пресингувати, накривати, забивати, але ми нічого не побачили з цього: ні замін, ні швидкості, взагалі нічого не побачили. В першій грі в першому таймі команда грала так, як треба було грати в Туреччині.

– Як ви вважаєте, яким має бути майбутнє Луческу в клубі?
– Це питання не до мене. Є керівники клубу, все вирішує президент «Динамо». Все, що відбувається в середині клубу, має вирішувати безпосередньо керівництво «Динамо». Тому залишатись Містеру чи ні, вирішуватиме теж керівництво.

– Чого не вистачає «Динамо» для того, аби почати добиватися позитивного результату?
– Немає стабільності. Команда багато пропускає, результати різні. Не можуть футболісти такої команди одну гру вигравати, а іншу провалювати. Підбір футболістів хороший, тому, я думаю, стабільність має бути. Ось, наприклад, Буяльський. Першу гру відіграв на високому рівні, а в матчі-відповіді його не було видно. Так не має бути.

– «Динамо» гратиме в чемпіонаті без осінніх єврокубків. Буде більше часу, щоб зосередитися на боротьбі за чемпіонство?
– Я думаю, що кияни можуть реабілітувати себе перед вболівальникам за провал в єврокубках, тільки якщо стануть чемпіонами. Перед кожним сезоном у такої команди, як «Динамо», мета одна - чемпіонство. Тому, звичайно, в цьому сезоні кияни вже повинні боротися за золото. Тим паче, що гравці підібрані класні, але зі стабільністю поки що проблеми.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
solart1964
Да нихрена их не реабилитирует. С такой игрой и с таким подходом чемпионство им светит только в том случае если все остальные будут еще хуже. Весьма условная реабилитация...
Swed
Третье место гарантирует Динамо зону спокойствия, как сейчас у Зари.
104187471507033305378#google
в 1-й лізі?)
acfred
Ні слова про центр захисту де купа помилок, 1 нападаючий - зато, хочуть спихнути Гармаша, Бурду відпустили... інщі молодь без досвіду... оце так підбір... - чемпіонство? Можливо, а потім шо?
KOT
Не дай боже, ця недокоманда займе 1 місце
Умник
Тут безпроигрышный вариант тренер в любом случае уходит.
Да Динамо есть за что бороться на кону 3 звезда. И 30 чемпионство в истории клуба.
Но без трансферов это сделать сложно.
Андрей Залищук
Динамо реабілітує лише повна заміна керівного складу, в першу чергу суркісню
DK1961
С такой игрой в защите трудно будет исполнить получение золота. С другой стороны, сахтер сейчас начнет играть в ЛЧ, тоже будет матчи переносить, Резник не впечатляет, Матвиенко сильно сдал. В общем, всякое может быть. Посмотрим...
kadaad
Какое чемпионство!? Пусть хоть за третье место попробуют побороться!