Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 01 вересня 2023, 15:26
3423
0

Квартет претендентів на медалі чемпіонату Європи поки що без втрат

Усі чотири збірні, які пробилися до півфіналу, на нинішньому турнірі ще не програвали

| Оновлено 01 вересня 2023, 15:26
3423
0
Квартет претендентів на медалі чемпіонату Європи поки що без втрат

У столиці Бельгії Брюсселі сьогодні пройдуть два півфінальні матчі чемпіонату Європи з волейболу серед жінок. Цікаво, що всі чотири претенденти на нагороди турніру поки що не мають поразок.

Італія

Італійські волейболістки у групі В грали у себе вдома на майданчиках Верони, Монци та Туріна. Усі п'ять матчів вони завершили з однаковим рахунком 3:0. В 1/8 фіналу вже у Флоренції італійки обіграли Іспанію 3:0, а у чвертьфіналі там же перемогли Францію 3:0. Тож півфінальний матч із Туреччиною стане першим для них поза рідними стінами на цьому турнірі.

Нагадаємо, що Італія чинний чемпіон Європи. А всього у цієї країни на чемпіонатах Європи 3 золота, 2 срібла та 3 бронзи.

Туреччина

Збірна Туреччини на першому етапі виступала у групі С у німецькому Дюссельдорфі, де було здобуто 5 перемог з різницею партій 15-1. В 1/8 фіналу турчанки у Брюсселі вибили з турніру господарок майданчика 3:1, а у чвертьфіналі з рахунком 3:0 завдали поразки польським волейболісткам.

За півтора місяці до старту чемпіонату Європи Туреччина виграла найпрестижніший комерційний турнір у світі Лігу націй, перемігши у фіналі Китай 3:1. А ось на чемпіонатах Європи ще жодного разу не піднімалася на верхній щабель п'єдесталу пошани, маючи у своєму активі дві срібні та дві бронзові нагороди.

Сербія

У групі А, де виступала і збірна України, сербська команда теж здобула 5 перемог, але програла при цьому 2 партії – по одній Польщі та Угорщині. У 1/8 фіналу з рахунком 3:0 була переможена Швеція, а в чвертьфіналі також у трьох сетах Чехія. Сербія, до речі, єдина команда, яка всі свої матчі на Євро провела та проведе у Брюсселі.

На попередньому чемпіонаті Європи Сербія грала у фіналі, де поступилася Італії 1:3. А до цього сербська збірна двічі поспіль ставала найкращою на континенті. Всього ж у Сербії 3 золота, 2 срібла та 1 бронза, завойовані на чемпіонатах Європи. Не забуватимемо також, що Сербія є переможцем двох останніх чемпіонатів світу.

Нідерланди

Серед усіх учасників півфіналу збірна Нідерландів найскромніша у плані нагород. Але це абсолютно не завадило їй також пройти всю дистанцію без втрат і лише з однією програною партією. У групі D в естонському Таллінні голландські волейболістки виграли всі п'ять матчів, в 1/8 фіналу перемогли Швейцарію 3:0 і з таким же результатом в 1/4 фіналу досягли успіху в матчі проти Болгарії.

На чемпіонатах Європи у Нідерландів лише одна перемога. Було це в 1995 році, коли Євро проводилося у неї на батьківщині в Арнемі та Гронінгені. Є ще 4 срібла (два останні були завойовані у 2015 та 2017 роках) та 1 бронза.

Отже, у п'ятницю 1 вересня у Брюсселі в півфіналах зіграють:

18.00 Туреччина – Італія
21.30 Сербія – Нідерланди

Нагадаємо, що збірна України в 1/8 фіналу програла Чехії 2:3 та вибула з турніру.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЖІНОЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.